5/recent-posts/slider1

Oltiin paikassa jonka nimeä en osaa lausua






Minulla oli hyvä ystävä täällä käymässä kaverinsa kanssa. Me päätettiin lähteä yhdeksi yöksi Wellness-lomalle johonkin lähelle. Koitin kysellä kavereilta Itävallan puolelta paikoista ja niitä kun katsottiin niin oikein mikään ei innostanut tai ei ollut vapaata. Ei muuta kuin Booking.comin kautta alettiin tutkailemaan asiaa. Hakuehdoiksi laitettiin sauna, uima- ja poreallas ja Vorarlberg ettei tarvitsisi niin pitkälle ajaa. Pitkän tuskailun jälkeen löydettiin mahtavan kuuloinen hotelli. Sinne ajettaisiin puolitoista tuntia ja olisi vuoren "juurella" n. 700 metrin korkeudessa. Paikan nimi oli Schruns Montafonissa ja hotelli oli Aktiv & Spa Hotel Alpenrose.





Soitin paikkaan koska meitä oli kolme ja booking ei antanut varata sitä huonetta kolmelle. Tai siis sviittiä, vauuu. Respan tyttö sanoikin että on mahtava tarjous kyseessä, koska varattiin huone edellisenä iltana. Otettiin yöpyminen vielä puolihoidolla ja hintaa tuli 103€/hlö, ei paha hinta mielestäni. Viiden lajin illallisen hinta oli jo itsessään 42€. Monissa hotelleissa tuli kylpyläalueen käyttö hotellihuoneen hinnan päälle, joka on mielestäni ihan tyhmä juttu. Mutta me löydettiin niin helmi hotelli (ja paikka) ja sen tajusi oikeastaan vasta siellä paikan päällä.





Jumille kerrottiin menevämme paikkaan nimeltä Schruns (on muuten pirun vaikea lausua, koita vaikka). Jumin reaktio oli  jotain ihan hullua, minä luulin että nyt se on seonnut totaalisesti. Jumi hoki isoon ääneen oletteko te menossa MONTAFONIIN, MONTAFONIIN ymmärrättekö MONTAFONIIN? Olin siihen vain että juu, ollaan menossa jonnekkin en tiedä minne. Jumi tohkeissaan haki kartan ja näytti meille mihin me oikein ollaan menossa. Kertoi että se on todella kaunis ja mieletön paikka. Hotellimme on tosiaan 690 metrissä ja siitä nousee vuoret todella jyrkästi ylös melkein 2000 metriin.


Saavuttiin hotellille hieman ennen kolmea ja vastaanottovirkailija kätteli meidät kaikki ja lähti viemään meitä huoneeseen. Hän esitteli huoneen ja kysyi että onko kaikki kunnossa? Olimme kaikki aivan onnessamme, sviitin ikkunasta (vaikka oli pilvistä) näkyi sellainen maisema ettei ole tosikaan. Respantyttö sanoi että majoituskortin voi täyttää myöhemmin ja sovimme että juomme tervetuliaismaljan myöhemmin. 





Oikeasti olisi tehnyt mieli vain jäädä löhöämään huoneeseen. Mutta me oltiin sovittu että käydään edes tunnin lenkillä, jonka jälkeen wellness-alueelle köllimään. Ilma oli hieman sumuinen ja sateinen, muttei kuitenkaan kastuttu kunnolla. Otettiin kaikki kolme koko ajan kuvia koska siellä oli yksinkertaisesti niin kaunista.





Lenkin jälkeen nautittiin tervetuliaismalja ja me otettiin tietenkin kuplivaa. Aulabaari oli niin ihanan kodikas ja miellyttävä että siihenkin olisi voinut jäädä vaikka asumaan.






Wellness-alueelle mentiin kylpytakit päällä (tossut olis saanut vastaanotosta mutta luin asiasta vasta seuraavana aamuna) ja pyyhkeet söpössä korissa. Ihan mieletön paikka uima-allas ja nurkassa poreamme, joka me heti vallattiin. Ketään ei näkynyt missään. Saunatkin löydettiin olisi taas ollut finnische sauna (liian kuuma) mutta mentiin kräuter-saunaan eli yrttisaunaan (60 astetta). Tytöille oli pieni järkytys että sinne alueelle mentiin tosiaan ilman vaatteita. Minä vanhana kävijänä opastin neitokaisia. Pyyhe pitää olla kokonaan alla myös jalkojen alla. Väliajalla juotiin teetä ja vettä jota oli ruheraumin nurkassa tarjolla. Aah, miten rentoutunut olo.






Olisin halunnut edelleen jäädä kylpytakki päällä sviittiin makoilemaan mutta viiden lajin illallinen kutsui ja mahakin kurni siihen malliin. Meille oli varattu oma pöytä ihan mun nimellä ja oikein kirjoittettu. Wau. Alkuun tilattiin vettä ja Rieslingiä, voi että oli hyvää. Illallinen olikin oikeasti kuuden lajin illallinen ja onneksi oli löysät housut jalassa. Tarjoilija oli ihan mieletön, kunnon asiakaspalvelija isolla A:lla. Plussaa tähän iltaan toi se kun hotellin perustaja-äitimuori oli lähdössä pois ja kävi sanomassa heipat kaikille ravintolassa oleville. Myös meille hän toivotti hyvää iltaa vaikkei hän ollut meitä aikaisemmin nähnyt. Ihan mieletöntä. 






Aamupala oli myös ihan mielettömän mahtava. Me käytiin ennen aamupalaa pienellä vaelluslenkillä. Ai että sen jälkeen maistui ruoka. Kananmunat piti itse keittää pienessä keittimessä, onneksi tajuttiin se ennen kuin rikottiin munat. Toista se oli kun yksi meistä laittoi suolan sijaan sokeria eikä edes huomannut. Meillä oli siis pieni muna-ongelma mutta siitäkin selvittiin. Aamiaisella olisi saanut tuoreen munakkaan kokin tekemänä ja sait puristaa kasviksista itsellesi ravitsevan mehun. Ihan huippua.






Tämä hotelli saa minulta täyden kympin, asiakaspalvelu oli ihan mieletöntä. Me tunsimme olomme kuninkaallisiksi (vähintään). Olimme lukeneet bookingin palautteet ja kaikki toitottivat samaa, asiakaspalvelu oli ykkönen. Näin kun sen itsekkin koimme niin totta se oli. Mietittiin että tässä hotellissa olisi varmasti ihana olla töissä. Kaikki oli niin hienosti tarkkaan mietitty ja olo oli kodikas. Useat taitavat tulla paikkaan joka vuosi, enkä yhtään ihmettele. Minäkin suunnittelen seuraavaa reissua tähän ihanaan hotelliin ja kylään.





Tässä paikassa on mielettömät vaellus- ja laskettelumaastot. Kesäisin on maauimala ja varsinkin lapsille/nuorille sellainen aktiviipuisto, jossa kaikenlaista tekemistä. Maastohiihtoakin näissä vaativissa maastoissa voi harrastaa, itse en kuitenkaan uskaltaisi laskea niitä mäkiä alas. Pieni Schrunsin kylä näytti aivan ihanan idylliseltä, on pieni joki, terasseja, kahviloita ja ravintoloita. Siihen ei vain tällä reissulla keretty kunnolla tutustumaan, ensi kerralla sitten. Me tai minä tulen uudestaan aivan varmasti.


Muista seurata meitä myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

Bloglovin' ja Blogit.fi

6 kommenttia

  1. Oli niin vetävä otsikko, että oli pakko klikata juttu auki! :) Aivan mielettömän upeita maisemia! Kyllä tuolla on kelvannut rentoutua.

    VastaaPoista
  2. Onpa ihanan näköistä ja kuulostaa todella rentouttavalta reissulta. Vaan miten ihmeessä tuon kylän nimi oikein lausutaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kotiäidin kelpas killua altaissa ja saunoa. Me naurettiin että se lausutaan vähän kuin brunssi mut Schrunssi. ;)

      Poista
  3. On tosiaan upea paikka varakkaammille lomailijoille.Ei huolta, erilaisia ässiä ja ääriä pitää saksalaistenkin opetella. Pienellä harjoittelemisella Schruns´in lausuminenkin onnistuu, ja harjoitteleminen (peilin edessä) on hauskaa.
    Sch-run-s! Yuoutubesta löytyy mm. Logopädie Channel Beate Müller´in video "Lautbildung sch", miten sch lausutaan. Sch´n jälkeen sitten kurkku-r, johon on myös opetteluvideoita. Lopuksi soinniton s.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdeksi päiväksi pääsin leikkimään varakkaampaa.:) Kiitos eiköhän näillä ohjeilla opi minäkin.

      Poista