5/recent-posts/slider1

Saako olla onnellinen?

Tiedättekö sen tunteen kun olette onnellisia? Siis niin että ihan sydän meinaa pakahtua ja vatsassa vääntää ja niitä onnen tunteita tulee useasti? Varsinkin kun ajattelet sen hetkistä olotilaa. Tuntuu että asiat ovat vihdoin loksahtaneet kohdilleen. Parisuhde, lapsi, terveys, työ, ystävät/kaverit, asunto, auto, harrastukset ja perhe. Joskus kuitenkin on pelko perseessä ja sitä tulee mietittyä että koska tämä kaikki hajoaa käsiin. Aikoinaan mottonani oli "pessimisti ei pety", nykyään ajatukseni ovat hieman iloisempia. Luin vanhaa ystävänikirjaa ja vastasin kysymykseen kaikki olisi hyvin jos vain olisi joku jota rakastaa. Ja nyt vihdoin kymmenen vuotta sen jälkeen voin sanoa että nyt on kaikki hyvin.
Minusta on viime vuosina tuntunut siltä että eipä ketään enää kiinnosta minun elämä koska kaikki on hyvin. Ei tarvitse pitää ystävien kanssa monen tunnin maratonpuheluita tai istua iltaa niin että ruoditaan että missä meni vikaan? Tai jotain muuta ihan älytöntä. No täällä kun asun niin se anyway olisi mahdottomuus. Maratonpuheluita ei enää pidetä, kenelläkään ei ole aikaa. Hyvä että Whatsapp-viestin kerkeää laittamaan.


Mutta saako näinä aikoina olla aidosti onnellinen itsesi ja muiden puolesta? Minä ainakin olen onnellinen monenkin ystävän puolesta, ei se minulta ole pois jos jollain muullakin menee hyvin. 

Parisuhde

Vauvavuoden jälkeen parisuhteenne on vihdoin alkanut palautua siihen "normaaliin" olotilaan. Ei enää kiukutella ja kinastella ihan typeristä asioista. Osataan nauttia jokaisesta hetkestä joka ollaan yhdessä jos sille sohvalle osutaan samaan aikaan. Olette jo ehkä käyneet muutamilla treffeillä ilman lasta. Sitä tosielämän luksusta.

Lapsi

Lapsi osaa olla aivan ihana, siis aivan lumoavan ihanalla tavalla. Lapsi ymmärtää paljon asioita, mutta osaa kyllä vetää aivan hirveitä raivareita. No ne raivaritkin kuuluvat siihen lapsen kasvuun joten kyllä se siitä. Monet muistuttavat "pieni lapsi pienet murheet, iso lapsi isot murheet"!! Mutta kyllä ne lapset ovat vain elämän suola ja pippuri.

Terveys

Kaikki kolme ollaan suht perusterveitä, tästä saa olla tosiaan tyytyväinen. Koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu joten pitää muistaa nauttia tästä mitä nyt on.

Työ

Et ehkä ole löytänyt unelmien ammattia mutta paikan jossa voit unohtaa sen lapsi/kotiäitiarjen. Tärkeä henkireikä niin äidille kuin lapsellekkin. Toistaiseksi tuntuu että työilmapiiri on jotain sellaista mitä olet etsinyt. Käy lukemassa millaista sekin voi olla kun kaikki ei ole hyvin.

Ystäviä/kavereita

Niitä on löytynyt niin äidille kuin lapsellekkin. Kyllä ne ystävät ovat henkireikä, niitä ilman olisi vaikea olla. Varsinkin suomalaiset sielunsiskot, joita on ollut vaikea löytää. Olen pohtinut ystävyyttä ja välimatkaa muutamassa eri kirjoituksessa tässä ja tässä. Aina kaikki ei mene niin kuin olet ajatellut mutta eteenpäin pitää porskuttaa sanoi mummo lumessa.Asunto

Paikka missä asut ja elät, on tärkeää että sekin on sellainen mitä sinä (tai te) olet halunnut. Olin kirjoittanut ystävänikirjaan että haaveena on omakotitalo ja perunamaa. En olisi villeimmissä haaveissa uskonut että sen saa vielä vuorinäkymällä.

Auto

Sinulla on auto jonka kanssa on harvoin ongelmia. Mun mini on ollut matkassa jo reilut viisi vuotta, eikä loppua taida näkyä. Joskus oli ongelmia kannentiivisteen kanssa ja näätä kävi pureksimassa johdot mutta pääasiassa on aivan mahtava yksilö. Joskus mielessä käy auton vaihto, mutta miksi ihmeessä?

Harrastukset

Niitä kerkeät tekemään yksinään, kaksisteen tai kolmisteen. Huippua että on perheenjäsenenä sellaisia ihmisiä jotka ymmärtävät urheilun merkityksen. Käyn Tabatassa, uimassa, Kimin (ja Jumin) kanssa vaunuttelemassa, vaeltamassa tai uimassa ja uutena BobbyCar-ajelut Kimin kanssa.

Perhe

Oma rakas perheesi on kaukana Suomessa, joita ikävöit päivittäin. Mutta olet täältä saanut tilalle jotain sellaista toisenlaista jota et ikimaailmassa olisi uskonut saavasi. Sinusta pidetään huolta, eikä ikinä jätetä yksin. Sinun kulttuurista ollaan aidosti kiinnostuneita, pelataankin joka kesä mölkky-turnaus ja syödää pullaa kilpaa. Heh.


Muista seurata meitä myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

Bloglovin' ja Blogit.fiEi kommentteja