5/recent-posts/slider1

Saksa vastaan Suomi

Jotkut teistä ovatkin ehkä huomanneet että olen kirjoitellut tällaisia pieniä eroavuuksia Saksan ja Suomen välillä. Ihan leikkimielellä mutta tosissaan. Muutamat näistä aiheista ovatkin nousseet luetuimpien ja eniten kommentteja saaneisiin postauksiin minun blogi-historian aikana. Ajattelin koota tähän kirjoitukseen kaikki saman katon alle.


Makuuhuone 

Kirvoitti kirjoituksia ja kertomuksia varsinkin Facebookin ulkosuomalaisten blogien kommenttikentässä. Oli hauskaa kun aihe oli monelle niin tärkeä ja keskustelua käytiin ahkerasti. Monet kertoivat että heitä ei kiinnosta enää suomalaisten mittapuut vaan ovat ottaneet omikseen oman asuinmaan tavat ja mittapuut. Toiset taasen vannoivat nimenomaan suomalaisten peittojen/tyynyjen/vuodevaatteiden nimeen.

Jos et ole vielä lukenut postausta käy lukemassa se täältä.Makuuhuone saksalaiseen tyyliin


Keittiö

Esittelin meidän omaa keittiötä ja hieman miten meillä päin on tapana keittiö sisustaa. Onneksi sain olla päättämässä miten meidän keittiö sisustetaan. 

Jos et ole vielä lukenut postausta käy lukemassa se täältä.

Lääkärissä

Kirjoittelin ”tarinoita” lääkärikäynneistäni Saksanmaalla ja tämä on myös yksi luetuimmista postauksistani. Onhan se nyt hassua kun saa yksin istua lääkärin huoneessa ja odotella koska lääkäri saapuu paikalle. 

Jos et ole vielä lukenut postausta käy lukemassa se täältä.

Ilotulitteet

Kohta on taas se aika vuodesta kun ilotulitteet tulevat kauppoihin ja täällä kaikkeen suhtaudutaan hieman rennommin kuin Suomessa. Vaikkakin lainsäädäntö on sama kuin Suomessa niin silti minusta tuntuu että täällä ei noudateta niin kuin Suomessa. Ilotulitteet maksavatkin paljon vähemmän kuin Suomessa.

Jos et ole vielä lukenut postausta käy lukemassa se täältä.Uusi vuosi on tulossa


Elokuvissa

Tykkään käydä elokuvissa, täällä asuessa on vain harvemmin tullut käytyä. Osaksi siitä syystä että ne ovat kauempana plus siksi että ne on dubattu saksaksi. Aina kun on mahdollisuus originaaliversioon (myös suomi) niin olen paikalla.

Jos et ole vielä lukenut postausta käy lukemassa se täältä.

Radio

Ei radion kuuntelu täällä mitenkään eroa Suomesta vaan kirjoittelin asiasta yleisesti. Esimerkiksi että mitä kanavaa itse tykkään kuunnella, nykyään kun on netin ansiosta mahdollista kuunnella kanavia mistä maasta vain.

Jos et ole vielä lukenut postausta käy lukemassa se täältä.


Televisio

Saksassa on muutamaa kanavaa lukuunottamatta kaikki kanavat dubattu. Se hieman ärsytti, mutta nykyään siihen on jo niin tottunut. Parasta on se kun tv:stä näkyy tuttuja maisemia tai ihmisiä.

Jos et ole vielä lukenut postausta käy lukemassa se täältä.Samu Haber


Posti

Uusin kirjoitus on postinjakamisesta meillä päin. Saksassa jaetaan posti vieläkin kuusi kertaa viikossa, se on ehkä se suurin ero Suomeen verrattuna.

Jos et ole vielä lukenut postausta käy lukemassa se täältä.


Pääsiäinen

Pienen pieniä hassuja eroja Saksan ja Suomen välillä. Ja mikä ihmeen eläin pitää leipoa joka pääsiäinen.

Jos et ole vielä lukenut postausta käy lukemassa se täältä.Pääsiäislammas
Leikkitreffit

Leikkimielisesti vertailin saksalaisten ja suomalaisten äitien leikkitreffejä. Kuinka toisaalta pelkän veden tarjoaminen on helpottavaa mutta toisaalta kuinka sydämestä ottaa jos en ole leiponut mitään.

Jos et ole vielä lukenut postausta käy lukemassa se tästä


Uimahalli

Minä rakastan käydä uimassa, mutta muutama asia häiritsee minua Saksassa. Esimerkiksi se, että ei ole niitä ratoja missä uida. Koita siinä sekamelskassa uida kunnolla.

Jos et ole vielä lukenut postausta käy lukemassa se tästä


Juomaraha

Tästä kirjoituksesta selviää miten Saksassa annetaan juomarahaa. Kun saat hyvää palvelua, niin silloin on hyvä antaa tippiä. Varsinkin pienipalkkaisia kuten siivoojia ja kampaajia on hyvä muistaa lisätienestillä.

Jos et ole vielä lukenut postausta käy lukemassa se tästä
Tulossa on vertailuja kylpyhuoneesta, joulusta ja ruokailuista, joten pysy kuulolla.
Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: suomalainen_im_allgau

Ei kommentteja