5/recent-posts/slider1

Saksa vs. Suomi: RadioMinä sain nelikymppislahjaksi toivomani internet-radion ja voi sitä onnenpäivää kun sain kuunnella omalla äidinkielellä uutisia. Kuunnella sitä radiokanavaa mitä itse halusin. Tämä haman internet radio on mahtava siihen saa myös liitettyä Spotifyn ja sitä kautta valinta biiseistä on suht vapaa. Toistaiseksi olen ollut niin tumpelo etten ole saanut sitä edes testattua, ehkäpä joku päivä.

Sen olen todennut että Suomen ja Saksan radioissa soitetaan vähän eri musiikkia. Okei, toki Saksassa saksalaista ja Suomessa suomalaista musiikkia. Mutta että hittikappaleet ovat ihan eri vaikka olettaa olisi voinut että täälläkin soi samat kuin Suomen radiossa.


Olen nyt reilun vuoden joutunut kuuntelemaan vain FM- tai Digitalradiota (DAB). Internet-yhteys on ollut niin surkea ettei se jaksa pyörittää edes radiota. Yhyy, en voi enää kuunnella Radio Novan aamuja tai iltapäivän hauskoja juttuja. Enkä kuule myöskään sitä kuinka Kehä ykkösellä on ruuhkaa tai kehä kolmosella on rekka poikittain tiellä. Sääennustuskin tuppas usein olemaan sama kuin täällä. Nämä olivat hauskoja ja tärkeitä hetkiä, tunsin kuuluvani vielä kalustoon eli Espooseen.

Kuhan saadaan tuo internet toimimaan, joskus loppukesästä. Toivottavasti. Niin silloin viritän  radion taas Suomen taajuudelle. Mielestäni muutama Suomen radiokanava ansaitsee tunnustuksen. Toki radiota voit kuunnella tietokoneen kautta mutta mielestäni on jotenkin kivempaa napata vain yksi nappula päälle ja kas radio on päällä.

FUN Tampere

Just mun makuun musiikkia laidasta laitaan. Rokkia, poppia ja ilman selostuksia, ihan vain musiikkia. Ihan parasta. Iso suositus.

Radio Nova

Ennen vanhaan en tykännyt kanavasta ollenkaan, soitti mielestäni vain Eros Ramazottia ja Laura Pausinia, kumpikaan kun ei ollut minun makuun. Espoon työpaikassa ei kuulunut kuin  tämä yksi kanava, muut vain rätisivät. Joten siihen on vain tottunut. Nykyään kanava on ihan nykyaikainen tai sitten minusta on vain tullut vanha. Aamut, iltapäivät ja illat ovat olleet ne joita olen kuunnellut eniten. Varsinkin perjantai-iltojen piristys RETRO-perjantai on ollut näin ysärimusan ystävälle ihan huippu.

Iskelmä

Voi että pojat, tämäkin aika on tullut jolloin on ollut kiva tätä kanavaa kuunnella. Jotain vanhoja iskelmä-hittejä joista tulee lapsuus mieleen. Uudetkin kappaleet ovat olleet mukavia kuunnella. Musta on virallisesti tullut keski-ikäinen.


Saksan kanavista meillä ei tietenkään kaikki kuulu. Joten olemme kuunnelleet Bayern 3, RSA Radio Lindau tai Kempten. Näistä mainittakoon että musiikki jota siellä soitetaan on ollut hieman sanoisinko vanhaa musaa. Eli joka ilta suunnilleen samaan aikaa soi Queen, Eurythmics, Michael Jackson, Bon Jovi, esiintyjissä ei tosiaankaan ole mitään vikaa vain se että ne samat biisit soivat joka ilta samaan aikaan. Ystäväni oli käymässä ja totesi että vieläkö te kuuntelette tätä samaa kanavaa. Silloin päätin että nyt kuunnellaan jotain muuta. Ja niin me tehtiin, tässä muutama maininta kanavista joita olemme viime aikoina kuunnelleet.

Antenne Vorarlberg (Itävalta)

Paras radiokanava, soittaa (okei) myös noita ”vanhoja kipaleita” usein, mutta ei anneta sen häiritä. Pääasia että suurin osa musiikista on suht uutta, vaikkakin soittolista on varmasti ihan eri kuin Suomessa. Tälläkin kanavalla on joka perjantai- ja lauantai-ilta PARTY MIX, Enrico Ostendorf on mixannut uusia ja vanhoja hittejä mahtavaksi bileillan piristäjäksi. Jalka alkaa vispaamaan välittömästi ja on pakko tanssia. Tätähän me kuunneltiin kesällä 2016 koska Pimi ja koliikki.

RSA Radio 

Ilmeisesti tällä on meidän alueella kaksi eri taajuutta. Toinen soittaa hieman rokimpaa musiikkia ja toinen enempi poppia sekä sunnuntai-aamuisin VOLKSMUSIK eli kansanmusiikkia klo 10-12. Silloin meilläkin haitarit soi ja vinkuu, hetken tämä oli hauska juttu mutta että joka sunnuntai?? Jumi?! Silloin ainakin pääsee baijerilaiseen tunnelmaan jos on sitä vailla.

ABSOLUT HOT (Sveitsi)

Ihan huippu kanava, sieltä tulee välillä sellaisia helmiä etten housuissa meinannut pysyä. Ja toki meidän ALMA soi siellä kovin usein. Ainut asia mikä häiritsee on tuo Sveitsin murre, siitä ei välillä meinaa saada mitään selvää. 
Parhaat hetket ovat ne kun radiosta tulee suomalaista musiikkia. Niitä tuleekin suht usein koska nykyään Sunrise Avenue on Saksassa ja Itävallassa iso juttu. Joten The Rasmus, HIM, Bomfunk MC’s, 69 Eyes, Lordi, Sonata Arctica ja Nightwish ovat tuoneet Suomea maailman kartalle. Uusista tosiaan ALMA on lähellä maailman valloitusta ja hänen kappaleita kuulee näiltä kanavilta hyvin usein.Mikä on sinun lempiradiokanava? Kuunteletko Suomen kanavia vai oman maan kanavia? Suosittele jotain kanavaa jota voin testata heti kun nettiyhteys on kunnollinen.Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

2 kommenttia

  1. Minä kuuntelen Lounais-Saksan radiota SWR 3(Südwestrundfunk 3 ),meidän "pop-radio Nummer 1", joka kuuluu koko Saksassa ja on kuulemma eniten kuunneltu. Ohjelma on sopivan vaihteleva mikstuuri (uutisia,liikennnetiedotuksia, säätiedotuksia, huumoria, kilpailuja, julkkisuutisia,musiikkifestivaaleja, menovinkkejä, club ja paljon musiikkia (myös parhaat palat suomalsisesta), mutta ei iskelmiä tai ns. kansanomaista musiikkia.Kuuluu koko Saksassa webradiosta ja muistakin. Taajuudet ja tarkemmat tiedot löydät SWR 3 kotisivulta.Ei sovi minulle, että ajatukseni olisiva yhdessä maassa ja arkipäivän elämiseni toisessa. Riittää, että luen Suomen uutisia netistä. En kaipaa "suomalaista" (englanninkielistä!) TV- viihdettä tai musiikkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katriina vinkistä. Muistaakseni kuuntelen SRW 3 joskus autossa, varsinkin jos muualta ei tule muuta kuin mainoksia. Kiitos kommentista.

      Poista