5/recent-posts/slider1

4 vinkkiä pukinkonttiin + 2 x arvonta

****Blogiyhteistyö****



Meillä on täällä Etelä-Saksassa ja Itävallan puolella Vorarlbergissa muutama lahjakas nainen joiden työpanoksesta haluan teillekin kertoa. He ovat osaltaan tuoneet Suomea maailmankartalle tai ainakin Saksaan, Itävaltaan ja muihin maihin jossa puhutaan saksaa. 


Päätin koota tähän postaukseen muutamat kirjalahjavinkit ja varsinkin saksalaisille (saksankielisille) jotka rakastavat Suomea sekä ihan vain pipojen ystäville. Ja ehkä teistä joku haluaa tukea lahjakkaita ja kekseliäitä naisia. Tekstin lopussa on ohjeet arvontaan osallistumiseen.


Kirja 1

Pari vuotta sitten kirjoitin postauksen jossa kerroin Tarja Prüssista ja siitä kuinka hän on kirjoittanut kirjan 111 syytä rakastaa Suomea eli saksaksi 111 Gründe Finnland zu lieben. Kirja on todella hauskasti ja ammattilaisen ottein kirjoitettu. Kirja sisältää paljon knoppitietoa ja täytyy myöntää että en edes minä tiennyt kaikkea Suomesta. Kirjan voi tilata Tarjan blogisivuiltaamazonista tai Saksasta löytyy kirjakaupoista (jos ei löydy niin sen voi tilata).



Koli ©Tarja Prüss



Kirja 2

Tarja on ollut ahkera ja toimittanut jo toisen kirjan yhdessä valokuvaaja Juha Metson kanssa. 111 paikkaa Helsingissä, jotka pitää nähdä eli saksaksi 111 Orte in Helsinki, die man gesehen haben muss on julkaistu kesällä 2018. Tarja ja Juha esittelevät kirjassa pieniä paikkoja, joita ei ehkä ole itse tullut ajatelleeksi käydä katsomassa tai edes tiedä koko paikasta. Tämän kirjan voit tilata myös amazonista, Tarjan blogisivuilta tai ostaa kirjakaupasta Saksassa. Yhteistyössä Tarjan kanssa tämän kirjan voit myös voittaa arvonnassa instagramin puolella. Siitä paremmin sivuilla: asentajahiltunen



©Tarja Prüss



Nuottilaulukirja 3

Vuosi sitten kerroin itävaltalaisen Michaela Kyllösen projektista, joululaulunuottikirja nimeltä Weihnachten in Finnland - Joulu Suomessa. Sitä saa edelleen tilattua Michaelalta suoraan (michaela.kylloenen (at) gmail.com), Amazonista tai kustantajalta. Kirjassa on nuotit pianolle ja tekstit suomeksi ja saksaksi (+muutama ruotsiksi).



©Michaela Kyllönen



Pipot 4

Marjut on ollut pienenä kova piirtämään, suunnittelemaan ja ompelemaan vaatteita siskonsa kanssa (siskosta tulikin tekstiilisuunnittelija). Joten käsillä tekeminen ja luovatyö on tuntunut Marjutista luontevalta. Marjut on oikealta ammatiltaan laulaja ja laulunopettaja. Lasten ollessa pieniä hän neuloi, virkkasi ja ompeli vaatteita heille. Siitä se idea sitten lähti, ensimmäisenä keväänä hän möi yli 300 pipoa ja jatkoi siitä. Hänen mielestään tämä on ollut hyvä tapa tutustua paikallisiin naisiin. Marjut asuu miehensä ja kahden lapsen kanssa Itävallassa, Dornbirnissä.




Marjut perusti yrityksen nimeltä Pompula vuonna 2014. Hän ompelee kaikki pipot, beanit, pannat, baggyhousut, legginsit, mekot ja tuubihuivit itse. Tänä talvena Marjut on tehnyt vuorellisia pipoja joko fleece,- tai teddy-kankaasta. Pipoja on erilaisissa kuoseissa koko perheelle myös miehille. Hänen valitsemat kankaat ovat niin herkullisia, ja varsinkin tytöille on niin paljon ihania kankaita. Pompula-yrityksellä on omat nettisivut joiden kautta on mahdollista tilata pipoja, ja lähetys onnistuu EU:n alueelle. 





Ideoita Marjutilla olisi vaikka kuinka paljon ja hän onkin kerännyt matkoilta ideoita ja luonnoksia vihkoon. Yksi haave olisi myös suunnitella ja tuottaa itse kankaita ja palkata ompelija. Tällä hetkellä kuitenkin laulu/laulunopettajan työt vievät enemmän aikaa.



©Marjut Kuhnhenn


Käykää tykkäämässä Pompulan FB-sivuista. 
Marjut päivittää facebookkia ahkerasti ja laittaa kuvia uutuksista.


Nyt siihen parhaaseen kohtaan eli arvontaan.

Arvonta # 1 

Nyt minulla onkin ilo kertoa että yhteistyössä Pompula:n kanssa me arvotaan yksi (1) vapaavalintainen pipo lukijoiden kesken.

Kerro kommentissa: Kenelle antaisit pipon joululahjaksi? 

Joten osallistu arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen ja/tai facebookissa Suomalainen im Allgäu-sivuilla. Arvonta sulkeutuu 14.12.2018 klo 23.59. Arvonnan voittaja julkistetaan facebookissa lauantaina 15.12.2018. Onnea arvontaan. Edit:15.12.2018 Voittaja on jo arvottu, tähän ei voi enää osallistua.






Arvonta # 2

Tulee piakkoin Instagramin puolelle eli seuraa: asentajahiltunen niin saat lisätietoa. Edit: Toinen arvonta on käynnissä instagramissa ja facebookin sivuilla: Suomalainen im Allgäu




Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen





23 kommenttia

  1. Omalle pojalleni olisi ihania vaihtoehtoja :)
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  2. On sen verran kivoja pipoja, että kääräisin itselleni pakettiin :)

    VastaaPoista
  3. Siskon lapselle antaisin :)
    susannaposti88@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Ehdottomasti antaisin minun siskontytölle <3

    VastaaPoista
  5. 3-vuotiaalle pikkumiehelle ihana pipo. hilsan@luukku.com

    VastaaPoista
  6. Kummipojalle :) Kivassa pipossa kelpaa hääräillä ulkona! :) minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Kummilapselle lahjaksi, olisi useampikin vaihtoehto saajaksi :)
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Siskon lapselle!
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista
  9. Joko ihan itselleni tai pojalleni :)
    jonna.tiittanen@elisanet.fi

    VastaaPoista
  10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  11. Antaisin miehelleni. Hän käyttää aina pipoa ja monet niistä ovat, no joo.

    VastaaPoista
  12. Ois tosi kivoja meidän pikku tytöille :)

    jonioksanen@outlook.com

    VastaaPoista
  13. Arvonta on päättynyt ja pompula-pipon voittajaksi selvisi Maurelita! Kiitos kaikille osallistujille!! Ihanaa joulunodotusta! <3

    VastaaPoista
  14. Hei ja kiitos vielä tätäkin kautta ! Aivan ihania kaikki mutta taidan kallistua varman valinnan puolelle eli aina tyylikäs musta... =o)

    VastaaPoista