5/recent-posts/slider1

Alppijärvet - Münchenistä länteen

Sain idean tai oli tämä idea jo taskussa mutta idean toteuttamiseen sain inspiraation London and Beyond- blogin kirjoittajalta Lenalta. Hän kirjoitti postauksen Düsseldorfista ja bucket-listan jossa mainittiin alppijärvet. En tiedä tarkalleen mitä järviä Lena tarkoitti mutta päätin tarttua härkää sarvista ja kirjoittaa näistä meidän lähialueen järvistä.



Bodensee



Sen verran on toiminut Suomi - tuhansien järvien maa -slogan että en edes ajatellut että Keski-Euroopasta edes järviä löytyisi (joo, tyhmä minä). Ja meillä päin järviä on kuitenkin jonkin verran, osa on sellaisia joissa ei ole uintimahdollisuutta ja aika pieniä, lampia sanoisin minä. Täällä puhutaan kuitenkin että kaikki ovat järviä, vaikka olisikin ihan minimaalisen pieni. Karttaa kun katselee Bodenseestä Müncheniin niin sanoisin että reilu parisenkymmentä hieman isompaa järveä näkyy kartassa. Joten Suomi-ikävään on apu lähellä ja bonuksena vuorinäkymällä.



Bodensee



Bodensee - Bodenjärvi - Lake Constance

Aivan ihana järvi tai oikeastaan se tuntuu mereltä koska se on niin iso. Tarkalleen ottaen Keski-Euroopan kolmanneksi suurin järvi. Järvi on pinta-alaltaan 536 neliökilometriä suuri ja erikoisuutena sillä on rantaviivaa kolmen maan kesken (Saksa, Itävalta ja Sveitsi). Ja maan rajat menevät hieman sikin sokin joissain kohdissa, välillä ollaan Saksan tai Sveitsin puolella. Me ollaan useasti pyöräilty Bodenseetä ”ympäri”, jossain kohdissa ollaan menty lautalla järven toiselle puolelle. Aivan huippu mahtavaa pyöräillä tasaisessa maastossa, suosittelu pyörälomalle. Bodenseen Saksan kaupunkeja ovat Lindau, Friedricshhafen, Meersburg, Konstanz. Itävallan Bregenz ja Sveitsin hieman pienemmät paikat kuten Rorschach, Romanshorn ja Kreuzlingen. Bodenseestä riittää juttua omaan postaukseen joten jätän tästä vain tämän pienen esittelyn.



Bodensee


Große Alpsee in Immenstadt im Allgäu - Iso Alppijärvi 

Alppijärven nimisiä järviä on alppien alue täynnä mutta kerron meitä lähinnä olevasta. Tästä minulla on eniten kokemuksia. Große Alpsee on oikea vapaa-ajan keidas varsinkin lapsiperheille. Siellä on tekemistä kaikenikäisille. Minigolffia, kahviloita, soutu- ja polkuveneen sekä suppilaudan vuokrausta. Mahdollisuus myös purjehdukseen jokaisella tyylillä, vuokraukseen tai osallistua kurssille. Paikalta on myös mahdollista lähteä maastopyöräilemään (hiihtämään), vaeltamaan (lumikenkäilemään). Järven rannalla on myös ihana pieni leirintäalue, paikat saa varmaan varata hyvissä ajoin. Järven rannalla on myös kiva uimaranta, jossa ravintola (pommes & co), suihkut ja vessat. Kesähelteen sattuessa on parkkipaikat täynnä ja autot parkkeerattu piennarta pitkin (pitkälle). Joten ajoissa kannattaa olla liikenteessä.



Alpsee


Kleine Alpsee in Immenstadt im Allgäu- Pieni Alppijärvi

Se onkin kokonaisuudessaan maauimala eli Freibad. Sinne on pieni sisäänpääsymaksu (aikuiset 4,50é), sisällä on uima-altaat, sauna, taaperoiden kahluuallas, hyppytornit, ravintola/kahvila, pukuhuoneet, suihkut ja vessat. Järven keskellä on ponttoonilaituri, jonne onkin kiva uida. Järveä on myös erittäin kiva uida ympäri, uimareille on laitettu maamerkeiksi poijuja. Järvi on sopivan iso tai pieni, miten sen ottaa. Kuumana päivän kannattaa olla ajoissa liikenteessä, parkkipaikat ovat kiven alla. Siellä on lentopallokenttä, iso nurmialue, leikkipaikka sekä uimapatjan pumppu. Aurinkovarjoja ja aurinkotuoleja saa lainaan.


Waldsee in Lindenberg im Allgäu

Lindenbergissä sijaitseva suojärvi tai olisiko lampi parempi nimi? Saksan yksi korkeimmista (765 merenpinnan yläpuolella) olevista suojärvistä. Se on samalla luonnon maauimala, jonka pystyy kevyesti uimaan ympäri. Järven ympäri menee myös pururata, jossa onkin ihana käydä kävelemässä. Paikka jossa aika pysähtyy koska se on kuitenkin niin lähellä kaupunkia. Järven rannalla on ihana vuonna 1952 rakennettu hotelli-ravintola josta saa maukasta. ruokaa.



Waldsee



Rottachsee in Petersthal im Allgäu

Annoin vinkiksi muutamille jotka saapuivat viime kesänä meille kylille Münchenin lentokentältä ja halusivat ajella hitaasti meille päin. Mikäs sen parempaa kuin kuumana kesäpäivänä pulahtaa järveen ajojen välissä. Siellä on myös leirintäalue ja kioski/kahvila josta saa pientä naposteltavaa. Ihana paikka, tästä pääset virallisille sivuille.


Ammersee marraskuisena päivänä.



Ammersee - Lake Ammer

Tästä järvestä on tullut meidän vakio lentokenttäreissun pysähtymispaikaksi (35 km Münchenistä lounaaseen). Järvi on pinta-alaltaan 46 neliökilometirä suuri ja on Baijerin alueen kolmanneksi isoin järvi. Siellä on mahdollista matkustaa lautalla toisiin pieniin kyliin tai tehdä pieni risteily. Järven rannalla on muutamia kivannäköisiä pieniä kaupunkeja kuten Herrcshing, Issing ja Dießeng. Käy tutustumassa Ammerseen alueen kotisivuihin tästä.



Ammersee ja taustalla alpit.



Starnberger See - Lake Starnberger


Vuoteen 1962 tunnettiin nimellä Würmsee ja on pinta-alaltaan 56 neliökilometriä suuri. Järvi sijaitsee 25 km Münchenistä lounaaseen. Järvessä on myös saari nimeltä Roseninsel jossa on kuninkaallinen huvila joka kuului Ludwig II:lle. Järvenrannalla on paikka nimeltä Bernried am Starnberger See sekä puisto nimeltä Bernrieder Park. Buchheim Museum der Phantasie. Kaupunki nimeltä Starnberg ja Feldafing sekä Golf Club Feldafing. Täällä ei ole vielä tultua käytyä mutta eiköhän jossain vaiheessa nokka näytä tähänkin suuntaan. Tämä järvi tunnetaan myös Baijerin kuninkaan Ludwig II hukuttautumisjärvenä. Tutustu järven omiin kotisivuihin tästä.






Füssenin alueen järvet



Alpsee joka on lähellä Neuschwansteinia eli Prinsessa Ruususen linnaa. 
Bannwaldesee sieltä löytyy myös lerintäalue. 
Forggensee jonka rannalla on myös leirintäalue ja uimarantoja (jos on vettä). 
Hopfensee siellä on maauimala. 
Weißensee ja siellä näyttäisi olevan uimaranta ja kioski. 
Alatsee, jossa on myös uimaranta. 
Obersee jossa on myös maauimala. 
Mittersee ja Mittelsee jossa on myös maauimala. 

Koko artikkelin voit käydä lukemassa täältä.



Siinä onkin mukava lista uimarannoista ja leirintäalueista. Füssenin alueella on mielettömät uintimahdollisuudet mutta myös patinkointi- ja pyöräilymahdollisuudet. Näistä Füssenin alueen järvistä kirjoitan myöhemmin lisää sen verran ihanalta alueelta paikka vaikuttaa. Oltiin siellä alkuviikosta pyöräretkellä ja ihastuin alueeseen.


Joten ei muuta kuin reissua varaamaan tähän suuntaan.




Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

2 kommenttia