Krautkrapfen jotka tunnetaan myös nimellä Krutkrapfe, ja minä ristin ne hapankaalirulliksi. Schwabenin ja Allgäun alueen alunperin ehkä köyhien ihmisten ruoka joka nykyään on suuri herkku kaikille. Rullukat tehdään taasen nudelteig eli pastataikinasta, hapankaalista ja pekonista.
Krautkrapfen
500 g jauhoja
2 kpl kananmunia
2 dl vettä
Suolaa
1 kg hapankaalia
Kuminaa
150 g ”pekonia”
80 g voita
2 kpl sipulia
Tee taikina jauhoista, kananmunista, vedestä ja ripauksesta suolaa. Peitä ja anna turvota hetki. Pilko pekoni pieniksi paloiksi. Paista voissa pekoni ja hapankaali. Mausta suolalla ja kuminalla. Puolita taikina ja kauli taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä kylmä paistettu hapankaali levyn päälle. Rullaa taikinalevy kuin korvapuusti. Leikkaa 6 cm:n paloja. Laita kuumalle pannulle voita ja asettele rullat pystykkäin ja paista miedolla lämmöllä. Lisää 2,5 dl suolavettä ja laita kansi kiinni. Paista/keittele noin puolisen tuntia. Pilko sipulit renkaiksi ja paista rasvassa. Laita lopuksi paistetut sipulit hapankaalirullien päälle.
Guten Appetit!!
Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu
Instagramissa: asentajahiltunen
Ei kommentteja