5/recent-posts/slider1

Miksi kaikki kiva osuu (aina) samoille päiville?

Miten minusta tuntuu että kaikki kiva osuu aina samalle viikonlopulle? Varsinkin kun näitä menoja ei minulla nykyään ole niin paljon kuin ennen vanhaan ja tarkoitan siis aikaa Suomessa. Täällä asuessa kavereita/ystäviä ei ole ollut niin paljon. Vaikka siihenkin on nyt alkanut tulla muutoksia. Saksan puolelle on muuttanut uusia suomalaisia (jopa kaksi), jee. Vorarlbergin naisten kanssa olemme treffanneet useasti. Joka toinen perjantai on Suomi-koulu ja tällä hetkellä suunnittelemme Eurooppa Festejä. Tapaamisia ei nyt kovin usein ole ollut mutta onpahan ollut jotain kivaa ohjelmaa.


Mutta ongelmaksi huomasin sen että kas kummaa kaikki kivaa osuu (aina) samalle viikonlopulle. Eli ensi viikonlopulle. Meillä on perheessä (Pimin serkku) Erste Kommunion eli ensimmäinen ehtoollinen. Hyvä juttu on siinä että sinne onkin kutsuttu vain Oma eli isoäiti. Jumin työkaveri menee naimisiin lauantaina mutta sinnekkin on kutsuttu vain Jumi. Hyvä niin koska eihän meillä olisi ollut hoitajaa Pimille, koska Oma on tyttärensä apuna. 


Minullekkin olisi ollut tälle samalle viikonlopulle kaksi menoa. Harmittavasti missaan bloggaajatapaamisen Luxemburgissa, no saanpahan lukea jälkeen päin kivoja postauksia ko. paikasta. Kuvista puhumattakaan. Itse vielä suunnittelin tapaamisesta kaksipäiväistä koska ei täältä etelästä oikein päiväksi olisi viitsinyt lähteä. No nytpä ei sitten tarvinnut lähteä ollenkaan.


Toinen meno jonka missaan on Vorarlbergin naisten wellnes-päivän ihanassa kylpylässä. Tai itseasiassa en nyt ole varma koska se on mutta missaan senkin koska olen Suomessa. Luvassa olisi ollut vaeltamista, saunomista, vedessä killumista, syömistä ja juomista. Mutta ensi kerralla paremmalla onnella.


Tästä tullaankin yhteen ulkosuomalaisen ongelmaan. Olemme Suomessa aikalailla koko kesäkuun ja sillä aikaa täälläkin on kaikkea kivaa ohjelmaan. Mutta missaan ne koska olemme Suomessa. Toki Suomessa ollessa unohtaa ne mitä täällä tapahtuu, mutta nyt kuitenkin harmittaa. 


Koska emme pääse näihin tapahtumiin:
 • Yhden Suomi-koulu kerran (aina niin tärkeä). 
 • Suomi-koulun kevätjuhlan (Suvivirsi).
 • Näytelmän Hurmaava joukkoitsemurha siis saksaksi ja näytelmässä esiintyisi yksi suomalainen.
 • Wälderlauf eli juoksukisa (ehkä en olisi siihen ihan kunnossa, mutta aina kannattaa yrittää).
 • Ulkosuomalaisten juhannusjuhlat Bodenseellä (vaikka juhannus Suomessa onkin ihan parasta).


Mitä missaamme Suomen lomalla koska olemme siellä niin aikaisin:

 • Uudet perunat
 • Mansikat
 • Mustikat
 • Lämpimän ilman (toivottavasti joku lämpöaalto valtaa Suomen)


Joten ensi vuonna olemme Suomen lomalla varmasti vasta myöhemmin. Jumi on jo ollut ihan kauhuissaan miksi menemme niin aikaisin.


Pääsemme:

 • Kummitytön yo-juhliin
 • Viettämään laatuaikaa perheen ja ystävien kanssa
 • Korkeasaareen
 • Linnanmäelle
 • Mökille
 • PuusaunaanMutta tosiaan tästä tullaan taas siihen että kaikkea ei voi saada. Ei edes joka kerta. ;)


P.s. Kuvat on otettu huhtikuisena päivänä Lindaussa (Bodensee).


Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

2 kommenttia

 1. Ein Unglück kommt selten allein, sanoo saksalainen sananparsi. Sinulle käy päin vastoin iloa kasapäin eli on runsaudenpulaa. Immer diese Entscheidungen! Jos valitsee yhden, niin jää toista vaille. Suomilomalle pitää aina ottaa kumisaappaat ja sadetakki mukaan, mutta ette toivottavasti tarvitse kesäkuussa pipoja ja lapasia, niin kuin jotkut tuttavani. Nauttikaa silti kesä- ja heinäkuussa Suomilomista. Ne kivat
  eli valoisat yöt mökillä ja kesätapahtumat Suomessa ovat sitten saavuttamattomissa, kun Pimi menee kouluun. Sitten ovat lohtuna saksansuomalaiset ja mansikka-, mustikka-,kirsikka-, viinimarja- ja uusien perunoitten/vihannesten(nam!)aika.Te ehditte nauttimaan niistä kummassakin kotimaassa eli kahdesti, mutta Suomen koululaisilta ovat kesäilot jo ohi.

  VastaaPoista
 2. Niin ei positiivisesti pitäisi tämäkin ajatella. :) Kiitos Katriina.

  VastaaPoista