5/recent-posts/slider1

Parasta ulkosuomalaisuudessa!!

Ulkosuomalaiset bloggaajat saivat haasteen London and beyond-blogin bloggaajalta Lenalta. Kiitos vaan haasteesta, johon päätin nyt kuitenkin ottaa osaa.
Mikä onkaan ulkosuomalaisuudessa parasta? Vaikea kysymys jota olen koko eilispäivän miettinyt ja oikeestaan mitään erityistä ei tullut mieleen. Kunnes mieleeni tuli ihan tällaisia yksinkertaisia asioita.
-Olen jotenkin erityinen ja erikoinen henkilö, Suomessa olin vain sitä peruskauraa. Varsinkin kun asun alueella jossa on lisäksi vain muutama hassu suomalainen. Muun maalaisia löytyy mutta ne on jo nähty. Suomalainen on saksalaisten mielestä jotenkin eksoottinen.

-Suomalaisten kesken on hauska puhua suomea ja arvostella muita. Tässä piilee kuitenkin vaara että joskus joku ymmärtää mitä puhutaan.

-Voin olla aito hullu suomalainen. Asiat joita teen ei (ehkä) katsota kieroon koska olenhan suomalainen. Saan toisin sanoen paljon anteeksi.

-Suomalaisilla leipomuksillani ja kokkailuillani olen päässyt moniin sydämiin. Luomukseni sopivat saksalaiseen makuun. Ei sillä etteikö ne olisi Suomessa maistuneet.

-Saan päteä Suomi-tietoudella ja erikoisuuksilla. Kerrankin tiedän jostain asiasta eniten. Luojan kiitos perheeni ja ystäväni ovat kiinnostuneet suomalaisesta kulttuurista. Eivätkä ainakaan vielä ole kyllästyneet lauseeseen joka alkaa näin „Meillä Suomessa on tapana...“

-Minulla on kaksi kotimaata, joista kumminkin Suomi on (vielä) rakkaampi. On ihana lähteä lomalle Suomeen, ihana olla tutussa ympäristössä rakkaiden seurassa. Mutta on myös ihana palata takaisin omaan kotiin Saksaan, jota onkin jo ollut ikävä. Ja sitten voikin taas ikävöidä Suomea.

-Se ettei ole tyytynyt elämään „helpon“ kautta. Poistuin mukavuusalueelta, haasteita halusin ja niitä sain. Esimerkiksi kun alussa saksankieli ei sujunut ja koitin hommata autolleni vakuutusta ja rekisteröidä sitä. Vaikeaa on ollut mutta suomalaisella sisulla on selvitty. Perkele!

-Toisaalta taasen se ettei kuulu kumpaakaan maahan kunnolla. Toisaalta olen onnellinen etten asu Suomessa kun asiat ovat välillä erittäin negatiivisia ja politiikka on mitä on. Saksassa taasen en seuraa uutisia niin intensiivisesti koska en aina jaksa keskittyä mistä siinä nyt puhuttiin. Elän ikään kuin kuplassa, enkä oikein ota kantaa mihinkään.

-Tykkään saksalaisesta elämäntyylistä vaikka välillä mietinkin että mitä ihmettä? Suomessa tuli tehtyä asioita suorittamalla ja täällä nautin enemmän olostani.-Parasta on juuri synnyttäneenä, se oma pikku tuhisija. Jota Suomessa elämääni jatkaneena olisin tuskin ikinä saanut. Se on tällä hetkellä ihan parasta!Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

Ei kommentteja