5/recent-posts/slider1

Mistä tilata suomalaisia tuotteita ulkomaille

***Artikkeli sisältää mainoslinkkejä ja ne on merkitty *-merkillä.***


Mistä tilata suomalaisia tuotteita ulkomaille -artikkeliin olen listannut 19 yritystä, jotka toimittavat suomalaisia herkkuja, tuotteita, designiä, saunatuotteita ja muita tavaroita ulkomaille.


Ulkomailla asuminen on suurimmalta osalta ihanaa, mutta uuden kulttuurin oppiminen voi olla myös haastavaa. Uuteen ympäristöön voi kuitenkin sujahtaa sen kummempia draamoja. Kaikki tuntuu helpolta, työt sujuvat uusien työkavereiden kanssa, kumppanin kanssa ei ole mitään ongelmia eikä varsinkaan kieliongelmia. Uusi paikka asua ja elää tuntuu omalta, eikä sieltä kaipaa oikeastaan mitään. 

Saattaa kuitenkin olla että kaipaat jotain erityistä Suomesta, vaikka oletkin paikallistunut ja tottunut paikallisiin tapoihin. Ruoka ja ruuanlaittotavat saattavat olla hieman erilaisia mihin on Suomessa tottunut. 

Saatat kaivata suomalaista designiä, suomalaista suihkua, joka tulee paineella, ruispaloja tai puikuloita, Fazerin sinistä ja suklaata, irtokarkkeja. Mielestäni mistään ei saa niin hyviä karamelleja kuin Suomesta. Salmiakkia saatat tarvita pienen päivittäisen annoksen, jotta saat itsesi liikkeelle.

Suomalainen sinappi se vasta maistuukin suomalaisen suuhun. Miltä makkara nyt maistuisi ilman kunnon sinappia.

Kunnon siideriä saa harvasta maasta. Muista alkoholituotteista puhumattakaan. Joissain erikoisliikkeissä saatetaan myydä Kyrön Giniä tai Blossa glögiä.

Saksassa on viime aikoina alkanut löytyä enemmän ja enemmän Fazerin tuotteita esimerkiksi Mülleristä, DM:stä. Kauflandista ja Rossmanista on löytynyt jonkin verran suomalaisia tai ruotsalaisia tuotteita. IKEA:sta löytyy toki paljon Maraboun tuotteita, mutta saattaa siellä olla jotain suomalaisiakin tuotteita seassa.

Suomesta on lähtöisin monet hyvät innovaatiot mm. kauraproteiini ja härkäpaputuotteet ovat kuumaa tavaraa Suomessa. Uskoisin myös että näillä olisi menekkiä ulkomailla. Samanlaisiin tuotteisiin en ole törmännyt täällä Saksassa asuessa. Saattaa olla että asuinpaikalla on merkitystä.

Kaikilla ulkosuomalaisilla ei ole mahdollista tilata tuotteita Suomessa asuvalta. Joten onneksi on muutamia yrityksiä Suomessa ja ulkomailla jotka toimittavat suomalaisia tuotteita ulkomaille.

Ja itseasiassa huomasin, että näiden yrityksien kautta tilaamalla postikulut pysyvät paljon pienempinä kuin yksityishenkilönä lähettämällä.

Päätin listata tähän mistä tilata suomalaisia tuotteita ulkomaille -artikkeliin kaikki ne yritykset, jotka toimittavat suomalaisia tuotteita ulkomaille. Osa yrityksistä toimittaa vain alkoholijuomia, osa vain herkkuja, osa ruokatarvikkeita ja osasta saa tilattua suomalaista designia. 

Tässä postauksessa haluan kuitenkin pitää pääpainon ulkosuomalaisissa yksityisyrittäjissä tai pienyrittäjissä, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Monet suomalaiset yritykset toimittavat tuotteita myös ulkomaille. Kannattaa olla yritykseen suoraan yhteydessä, kun haluat tilata jotain tiettyä tuotetta tai merkkiä. Ihan vain muutaman yrityksen mainitakseni: Marimekko, Iittala, Lapuan Kankurit, Jokipiin Pellava, Vallila ja Pentik, kaikista näistä onnistuu tilaaminen myös ulkomaille. Nordic Nest ja Nordic Labels nimistä nettikaupoista löytyy myös suomalaista designia ja tilaukset onnistuvat ympäri maailmaa.

Itse kuulun siihen porukkaan jonka pitää tasaisin väliajoin saada Fazerin sinistä tai salmiakkia.

Alla olevasta listasta näet mitä tuotteita yritys toimittaa.


1. Sauna-Shop

Kaikki sinun ja saunasi parhaaksi


Suomalaisia, ekologisia, biohajoavia ja vastuullisesti tuotettuja saunatuotteita löydät Sauna Maailmalla -blogin Sauna-Shopista.

Tällä hetkellä valikoimissa on Osmian, Saunan 7 Salaisuutta, Luonnokas Oy:n, Jokipiin Pellavan ja by itun tuotteita sekä World of Sauna -tuotteita.

Palasaippuoita ja -shampoita, koivushampoota, kasvonaamioita, löylytuoksuja, saunatekstiileitä, saunahattuja, saunavieraskirjoja ja saippuarasioita.Nettikauppa: Sauna Maailmalla

Toimitus: Saksa, Eurooppa ja muu maailma.

Toimitusmaksut: Saksa 6,95 €, ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin. Sveitsi ja Liechtenstein 22,95 €, muu Eurooppa 14,95 €. Muualle maailmalle lähetettäviin paketteihin lisätään maakohtaiset postimaksut.

Toimitusaika: Saksa 3-5 arkipäivää. Eurooppa 5-10 arkipäivää ja muu maailma 7-14 arkipäivää.

Maksutavat: PayPal, Visa ja tilisiirto.
2. Finnkiosk

Feine finnische waren

Finnkiosk toimii Saksasta käsin ja sieltä saa tilattua herkkuja, ruokatarvikkeita, juomia, ruisleipää, saunatuotteita, suomituotteita ja lahjatavaroita. Kirjoja ja cd-levyjä. Sieltä saa muuten myös sukkaklipsejä, savustuspusseja sekä leppähaketta savustukseen.

Nettikauppa: Finnkiosk

Toimitus: Saksa, muu EU (kts. Nettisivuilta tarkemmat tiedot)

Toimitusmaksut: Saksa alk. 5,90€, ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin. Muu EU 17,45€

Maksutavat: PayPal, suoramaksu, tilisiirto.


3. Puur Nordic

Healthy lifestyle

Puur Nordic on uusi yritys ja se toimii Hollannista käsin. Taustalla häärii muuten suomalainen nainen. He toimittavat EU:n alueelle kaikenlaisia hyvinvointiin liittyviä tuotteita. Mm. Marjajauheita, gluteenittomia ja vegaanisia tuotteita, vitamiineja ja superfoodeja.

Nettikauppa: Puur Nordic

Toimitus: EU

Toimitusmaksut: Alankomaat 5,71€, ilmainen toimitus yli 50€ ostoksista. Belgia, Saksa, Luxemburg 7,5€, ilmainen toimitus yli 75€ ostoksista. Itävalta, Tanska, Ruotsi ja UK 10€, ilmainen toimitus yli 100€ ostoksista. Ranska, Unkari, Puola, Romania, Slovakia, Slovenia 12,50€, lmainen toimitus yli 100€ ostoksista. Bulgaria, Tsekit, Eesti, Suomi, Kreikka, Irlanti, Italia, Latvia, Liettua, Portugali 15€, ilmainen toimitus yli 150€ ostoksista.

Maksutavat: PayPal, luottokortit, Giropay, suoramaksu, Mister Cash

4. Little Finland

Little Finlandia pyörittää Mari Raatikainen, ja hänellä on kivijalkakauppa Keski-Saksassa, Quedlinburgissa (Hannoverin ja Leipzigin välissä).

Little Finlandista on mahdollista tilata elintarvikkeita, Suomi- ja Muumituotteita, suomalaista designia, saunatuotteita, alkoholijuomia kuten koskenkorvaa, siideriä ja olutta.

Tilasin sunnuntaina suomiherkkuja Little Finlandista ja ne oli perillä minulla jo tiistai-iltapäivänä. Joten voin käsi sydämellä suositella Little Finlandia, varsinkin Saksassa asuville. Postituskulut olivat edulliset ja toimitus todella nopeaa.

Nettikauppa: Little Finland

Toimitus: EU + Sveitsi

Toimitusmaksut: Saksa 4,99€, EU 11,99€ ja Sveitsi 29,99€

Maksutavat: Klarna (Saksa & Itävalta), PayPal, Luottokortti, Suoramaksu ja Lasku.5. Alkostore24

Alkostore24 pääpaikka on Travemünden satamassa, sieltä saa kätevästi ostettua juomat kun matkustaa laivalla Suomeen. 

Kun siiderihammasta kolottaa niin täältä saat tilattua erilaisia siidereitä niin Suomesta kuin Ruotsista. Suomalaisia oluita on myös mahdollista tilata edulliseen hintaan. Lonkero ei valitettavasti ole sitä aitoa ja oikeaa GIN lonkeroa. Mutta kyllä sekin pahimpaan hätään menee.

Salmiakkikossut, Kyrön Gin:t, koskenkorva- ja minttuviinat saat tilattua täältä myös. Käy katsomassa mitä kaikkea nettikaupasta oikein löytyy.

Olen täältä tilannut muutaman kerran ja toimitus on tullut nopeasti perille.

Heidän kanssaan voi asioida myös suomenkielellä.


Nettikauppa: alkostore24.com

Toimitus: Saksa, myös muut EU:n maat mahdollisia.

Toimitusmaksut: alkaen 5,90€

Maksutavat: PayPal, luottokortit ja suoramaksu
6. Nordic Spirits

Nordic Spirits on Altia groupin tytäryhtiö ja toimii Tanskasta käsin. Heidän kautta saa tilattua pohjoismaalaisia alkoholijuomia kuten Koskenkorvaa, Valhallaa, Jaloviinaa ja O.P. Andersonia sekä aitoa ja oikeaa GIN lonkeroa.


Nettikauppa: Nordic Spirits

Toimitus: Saksa

Toimitusmaksut: 4,90€, ilmainen toimitus yli 40€ tilauksiin.

Maksutavat: PayPal, luottokortit ja suoramaksu7. Suomikauppa

Suomikauppa on ulkosuomalaisen paratiisi.

Suomikaupasta löytyy mittava valikoima suomalaisia elintarvikkeita, vaatteita, suomituotteita, desiginia, myös saunatuotteita löytyy.

Nettikauppa: *Suomikauppa

Toimitus: Ympäri maailmaa

Toimitusmaksut: Lähetys hinnoitellaan valitsemasi pakettivaihtoehdon, osoitemaan ja painon tai tilavuuspainon (1 m3 = 250 kg) mukaan.

Maksutavat: CheckOut, PayPal, Luottokortit, tilisiirto, ennakkomaksu.


8. Taste of Finland

Taste of Finland toimittaa valmiiksi räätälöityjä herkkupaketteja Eurooppaan, Pohjois-Amerikkaan, Australiaan ja Aasiaan.

Yksittäisiä tuotteita ja oman mieleisen laatikon voit koota myös itse. Silloin pitää vain huomioida lähetyskulut, jotka lasketaan kohdemaasta, kohdeosoitteesta ja lähetyksen painosta.

Valmiiden herkkulaatikoiden toimitusmaksut ovat erittäin edulliset. Tilaaja on itse vastuussa tullimaksuista, tai esimerkiksi suklaan sulamisesta kun toimitetaan lämpimään maahan.

Nettikauppa: Taste of Finland

Toimitus: Eurooppa (ei Suomi),  Australia, Aasia ja Pohjois-Amerikka.

Toimitusmaksut: Eurooppa 5€ ja muu 10€

Maksutavat: PayPal, luottokortit, Apple Pay.


9. Nordic Butik

Nordic Butik:ia pitää Piritta Sillanpää Leipzigissä, suomalaista ja skandinaavisia sisustustuotteita ja kalusteita. Mahdollista myös tilata ympäri maailmaa.

Katselin nettisivuja ja tuotteet olivat tosiaan ihanan skandinaavisia. Käyhän kurkkaamassa.

Nettikauppa: Nordic Butik

Toimitus: Ympäri maailmaa

Toimitusmaksut: Saksa 5,90€, EU + muut maat alk. 15,90€

Maksutavat: PayPal, luottokortit, laskutus, suoralasku
10. 65°NORD


65°NORDia pyörittää suomalainen Ellinoora Neitola, hänellä on kivijalkaliike Braunschweig:ssa. Braunschweig sijaitsee karkeasti sanottuna Hannoverin ja Wolfsburgin välissä.

Liikkeestä ja nettikaupasta löytyy Marimekkoa ja muita skandinaavisia sisustustuotteita.Nettikauppa: 65°NORD

Toimitus: Saksa ja Itävalta

Toimitusmaksut: Tällä hetkellä on ilmainen toimitus.

Maksutavat: PayPal, luottokortit, suoralasku11. World of Sweets

World of Sweets on minulle ihan uusi tuttavuus. Nimensä mukaisesti täältä saat tilattua karkkia, suklaata ja muita herkkuja ympäri maailmaa. Yritys toimii Saksasta käsin ja sieltä voi valita tuotteet merkin tai maan perusteella. 

Ja, kyllä Suomi on yhtenä maavaihtoehtona. Pääasiassa siellä on Fazerin tuotteita, mutta valikoimissa on myös Halvan ja Pandan tuotteita.


Nettikauppa: World of Sweets

Toimitus: Ympäri maailmaa

Toimitusmaksut: Saksa alk. 5,90€, Itävalta 9,99€, Sveitsi (yritykset ja toiminimet) alk. 30€ + muu EU alk. 18€ (kts. nettisivuilta tarkemmat tiedot). USA alk. 55€


Maksutavat: PayPal, Pay Direct, luottokortit, suoralasku, ennakkolasku


Huom! Tilaaja on itse vastuussa tullimaksuista, tai esimerkiksi suklaan sulamisesta kun toimitetaan lämpimään maahan.12. Jättefint

Jättefint kivijalkakauppa sijaitsee Kölnissä, sieltä saa ostettua skandinaavisia tuotteita. Lastenvaatteita, pelejä, vaatteita myös äideille sekä laaja valikoima suomalaista designiä. Merkkeinä mm. Finlayson, Marimekko, Martinex, Muurla, Iittala ja Papustories.

Nettikauppa on auki 24/7, joten ei muuta kuin shoppailemaan.


Nettikauppa: Jättefint

Toimitus: Saksa ja muu Eurooppa

Toimitusmaksut: Saksa 4€, yli 50€ tilaukset 0€, muu Eurooppa alk.10€ (kts. tarkemmat tiedot nettisivuilta).

Maksutavat: PayPal, PayPalPlus, suoralasku ja ennakkolasku.13. La Care


La Care on keskittynyt hyvinvointiin liittyviin tuotteisiin. Suomalainen Anita Glebbeek  pyörittää yritystä Hollannista käsin. Suurin osa tuotteista on suomalaisia, kuten Lumene ja Flow-kosmetiikka.Nettikauppa: La Care

Toimitus: Hollanti ja muu Eurooppa.

Toimitusmaksut: Hollanti alk. 7€, muu Eurooppa alk. 15€ (kts. tarkemmat tiedot nettisivuilta).

Maksutavat: Hollanti: iDeal, Belgia: MisterCash, muu Eurooppa suoralasku.


14. Onfos.de

Klassiker - Von Köttbullar bis Knäckebrot

Onfos mainostaa olevansa ruotsalaisten tuotteiden toimittaja lihapullista näkkileipään. Nettisivuja selatessa siltä se todella näytti, tuotteita on todella laidasta laitaan.

Onfosilta on mahdollista tilata myös juustoa, muita maitotuotteita ja leipää. Katselin listaa ja ilokseni sieltä löytyi myös mustikkakeittoa, YOSA:n kauravalmistetta, Santa Marian juustodippiä, äidinmaidonkorviketta tetrassa sekä muita vauvaruokia.

Alkoholituotteita, siideriä, olutta ja mehuja on myös mahdollista tilata ja lista oli pitkä.

Tuttuja tuotteita suomalaisille on Fazer, Arla, Estrella, Lipton, Gevalia, Kopparberg's, BlaBand, Semper, Santa Maria, Felix, Keso, YOSA, NAN ja Fisherman's Friend.Nettikauppa: Onfos.de

Toimitus: Saksa ja muu Eurooppa.

Toimitusmaksut: Saksa alk. 4,90€, Express 9,90€, muu Eurooppa alk. 9,90€ (kts. tarkemmat tiedot nettisivuilta). Kylmäkuljetuksiin tulee 5€ lisämaksu. Tilaukset on myös haettavissa Hampurista.


Maksutavat: Suoralasku (vain Saksa ja Itävalta), VISA ja Mastercard.15. FinnTrade

Skandinavian Style


FinnTrade-nettikauppa toimii Kanadasta käsin ja he toimittavat tuotteita ympäri maailmaa.

Yritystä on pyörittänyt suomalainen Melli Niemi-Heiskanen jo vuodesta 1993 Vancouverin liepeiltä käsin. He osallistuvat muuten Vancouverin ympäristössä kaikkiin Skandinaavisiin kesä- ja joulumyyjäisiin. Eli jos asut siellä päin niin suomiherkkuja on luvassa.

Nettikaupassa on mukava valikoima Muumi-, Finlaysonin, Lapuan Kankureiden, Marimekon, Vallilan, Aarikan ja Kalevala Korun tuotteita. Unohtamatta suomalaisia herkkuja kuten suklaata, salmiakkia, lakua, kahvia, hapankorppua ja sinappia.

Nettikauppa: FinnTrade

Toimitus: Ympäri maailmaa

Toimitusmaksut: 13-30$

Maksutavat: PayPal, VISA ja Mastercard.


16. Connecting Berlin-Finnland


Suomalainen Oskari Lampisjärvi pyörittää Berliinistä käsin suomalaisten pienpanimo-oluiden ja alkoholijuomien maahantuontia ja myyntiä Saksassa.

Nettisivuilta kannattaa käydä katsomassa valikoima, koska ne saattavat vaihdella.
Toimitus: Saksa

Toimitusmaksut: 8€ tai nouto 0€

Maksutavat: PayPal tai tilisiirto.17. Suomen Merimieskirkko Hampuri

Vallitsevan tilanteen vuoksi toimittaa Hampurin Merimieskirkko suomalaisia herkkuja ympäri Hampuria, toimitus onnistuu myös muualle Saksaan.

Vesi herähti kielelle kun näin mitä kaikkea hyvää tarjolla on. Suomalaisia leivonnaisia, karkkia, suklaata, lakua, mausteita, leipää ja puolukoita.

Hampurissa toimitetaan tuotteet suoraan kotiovellesi Suomisukkulalla. Voiko paremmin asiakkaita palvella. Tuotteet voi myös noutaa kirkolta.

Suomikauppa on myös auki rajoitetuin aukioloajoin, kannattaa tarkistaa nettisivuilta.

Nettisivuilta löytyvät ohjeet tilaamiseen ja maksamiseen.
Toimitus: Saksa

Toimitusmaksut: 5€ 

Maksutavat: Kortti, käteinen tai lasku.


18. Safka

Safka-yritys toimii Uusi-Seelannissa Aucklandissa, kauppaa ja nettikauppaa pyörittää suomalainen Jari.

Valikoimissa on paljon suomalaisia herkkuja mutta herkkuja myös muualta Eurooppaa. Esimerkiksi paljon saksalaisia tuotteita. Tutut merkit kuten: Fazer, Milka, Haribo, Auran sinappi, Bla Band, Cloetta, Marabou, Ekströms ja Estrella.


Nettisivut: Safka

Toimitus: Uusi-Seelanti (Australia joidenkin tuotteiden kohdalla). Tuotteet on mahdollista noutaa kaupalta.

Toimitusmaksut: alk.5€ 

Maksutavat: PayPal, EFTPOS tai käteinen.19. Fazer

Sanokaa Fazer kun haluatte hyvää

Fazer-kaupasta saa tilattua makeisia ja suklaata. Ulkosuomalaisen herkkukauppa. Toimitus EU:n alueella ja pikana paketti saapuu parissa päivässä perille.

Nettikaupasta löytyy myös puurohiutaleita, leipää, hapankorppuja, keksejä.

Nettikauppa: Fazer Store

Toimitus: EU + UK

Toimitusmaksut: DHL Economy 15,90€, ilmainen yli 80€ tilauksiin. DHL Express alk. 9,90€

Maksutavat: Stripe, Checkout, pankkimaksut, luottokortit, mobiilimaksut.

Toivon sydämestäni, että tämä mistä tilata suomalaisia tuotteita ulkomaille -artikkelista oli sinulle apua. Laita kommenttia, jos olen unohtanut jonkin yrityksen.


HUOM! Vallitsevan tilanteen vuoksi osassa nettikaupoissa on ruuhkaa joten toimituksissa voi olla jotain pieniä viiveitä.Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, ja ne on merkitty *-merkillä. Linkkiä klikkaamalla sinulle ei tule ylimääräisiä kuluja. Kun ostat tuotteita minun sivujeni kautta saan siitä pienen komission. Autat tällä tavoin pienyrittäjää. Kiitos.Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: suomalainen_im_allgau


1 kommentti

  1. Tosi arvokasta tietoa jokaiselle ulkosuomalaiselle. Kiitos, kiitos, kiitos🤩🤩🤩

    VastaaPoista