5/recent-posts/slider1

Kokemuksia ystävistä ulkomailla



Taisin jossain vaiheessa mainita kuinka hyvä tilanne minulla oli, oli muutama paikallinen ystävä, suomiyhteisö, ihana perhe, leikkitreffejä sekä toki ystävät ja perhe Suomessa.

Kerron hieman oudosta tilanteesta mitä tapahtui oikeastaan jo kolme vuotta sitten. En vain ole saanut aikaiseksi kirjoitettua siitä. Ehkä se on ollut sellainen vaikea aihe, josta en ole halunnut puhua.


Alla on Lillin ja Helenan haastattelu vuodelta 2017. Silloin olin positiivisella mielellä ja annoin jopa vinkkejä mistä niitä ystäviä löytää.

Kuuntele: Café au lait - Kahvihetkiä maailmalla: Ystäviä etsimässä.






Tiet veivät eri suuntiin - ja ehkä hyvä niin

Taisin mainita kuinka minulla on kylässä muutama paikallinen ”ystävä” no oikeastaan Pimin 1-vuotis synttäreiden jälkeen ei olla oltu yhteyksissä. Minä en oikestaan osaa sanoa mitä siinä tapahtu? Ehkä meidän elämä vain oli hieman eri asemassa. Minä elin vauva-arkea ja heillä oli kuitenkin kouluikäiset lapset. Moneen kertaan pyysin heitä luokseni kahville, mutta jostain syystä he aina peruivat viime tippaan.

Jossain vaiheessa nähtiin maauimalassa ja kun menin heitä moikkaamaan sain kylmää kyytiä. Sain niin kylmän vastaanoton että sillä olisi jäädytetty vaikka sahara. Vaistoni sanoi silloin, että älä jää tähän enää juttelemaan vaan poistu takavasemmalle. Ja niin tein sen jälkeen ei olla oltu missää yhteyksissä.

Kerran olin toisen näistä kanssa yhdessä tilaisuudessa ja kilistelimme kuohuviinilaseja. Hänen katseessaan ei ollut mitään, vain tyhjää ja kylmää. Se tuntui niin oudolta ja pahalta. Silloin viimeistään tajusin ettei tämän naisen kanssa kannata yrittää yhtään mitään.

Jumille kerroin näistä tapahtumista niin hän vain tokaisi, että ne nyt on vain sellaisia. Ei niistä kannata välittää. No se ei paljoa auttanut tilannetta kun olisin niin kovasti halunnut ystäviä.

Jälkeen päin ajateltuna nämä naiset olivat juuri niitä koulukiusaajatyyppejä. Joiden kanssa ei ehkä ihan oikeasti kannattaisi olla tekemisissä, koska he lopulta tekevät sinulle vain pahaa.

Vuonna 2017 kirjoittelin vielä vinkkejä kuinka löytää ystäviä ulkomailla. Valitettavasti avoimuus ja aktiivisuus ei aina riitä.

Lue lisää: Ystävyydestä.



Leikkitreffit

Taisin kertoa että minulla on leikkitreffejä muutaman äidin ja poikien kanssa, joihin olin tutustunut vauvauinnissa. No se alkoi jossain vaiheessa loppumaan, ensin tipahti allgäulainen äiti. Ja kohta tulee puolitoista vuotta kun en ole nähnyt tätä toistakaan äitiä. Jotenkin se elämän tilanne vain muuttui, ei saatu sovittua treffejä, aina oli joku kipeänä jne.

En muista mainitsinko että minulla on vanha työkaveri jonka kanssa nähtiin jonkin verran? No se tipahti myös jossain vaiheessa kun en saanut vastausta siihen milloin voitaisiin treffata? Uskon että näillä paikallisilla on paljon enemmän ohjelmaa ja sitten ehkä minun ja meidän treffaaminen ei ollut se ykkösprioriteetti.

Sitten oli tämä yksi ihana saksalainen perhe, jotka olivat vain ohikulkumatkalla. Niin siinä kävi he eivät olleet edes kahta vuotta kun he siirtyivät toiseen maahan. Olemme kuitenkin silloin tällöin yhteyksissä ja kun he tulevat Allgäuhin niin nähdään. Heidän loma-asuntoaan siivoilin vielä vuosi sitten.


Pimin kaverit

Yhden Pimin päiväkotikaverin ja äidin kanssa olemme treffanneet aika säännöllisesti. He tulevat Sloveniasta ja ovat aivan ihana perhe. Tulen äidin kanssa erityisen hyvin toimeen. Lapset leikkivät kivasti keskenään ja kerran kävi jopa niin, että Pimi jäi yksin heidän luokse leikkimään kun minun piti mennä käymään kaupassa. He muuttavat tämän kuun lopussa Sveitsin puolelle, onneksi kuitenkin niin lähelle että voidaan joskus treffata.

Toinen Pimin päiväkotikaveri on italialainen poika, he ovat oikeastaan bestiksiä. Ollaan nyt koronan aikana pidetty yhteyksiä sekä viime viikosta lähtien treffattu ahkerasti. Tämän italialaisen äidin kanssa en ole varsinaisesti vielä kunnolla ystävystynyt. Hekin muuttavat syksyllä viereiseen kylään, joten tuskin meistä sen kummempia ystäviä tulee.

Taisin mainita että kylään on muuttanut tummaihoinen äiti, poika ja saksalainen isä. Heidän kanssaan ei olla vieläkään saatu treffejä aikaiseksi. He asuvat oikeastaan todella lähellä ja hän voisi olla kiinnostunut lähtemään vaikka kävelylenkille. Pitää vain nyt ottaa itsestä niskasta kiinni ja pyytää.

Lue lisää: Saksa vs. Suomi: Leikkitreffit.


Kylän naiset


Näistä kylän naisista olen puhunut useaan otteeseen. Heidän kanssaan vain en pääse puusta pidemmälle. Ja oikeastaan vähän aikaa sitten tajusin, etten edes halua.

Kuulin myös, että he eivät ole keskenäänkään ystäviä. He puhuvat toisista pahaa ja puukottavat selkään. Kuka haluaa olla sellaisen ystävä? 

En minä ainakaan.


Alla on yksi kirjoitus siitä kuinka olen kipuillut tämän asian kanssa aikaisemmin.

Lue lisää: Kesäjuhlat jotka ei mennyt niin kuin Strömsössä.


Suomiystävät

Minulla on tällä hetkellä sen verran suomalaisia ystäviä joiden kanssa minulla vain on paljon mukavampaa. Miksi käyttäisin aikaa sellaiseen joka ei johda mihinkään ja vie vain omia voimavaroja.

Ruuhkavuodet mahdollistaa myös sen, ettei ole aikaa treffailla ketä vaan.


Lopetin paikallisten ystävien etsimisen ja olotila on heti paljon parempi.


Millaisia kokemuksia sinulla on ystävien saamisesta ulkomailla?



Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: suomalainen_im_allgau







Ei kommentteja