5/recent-posts/slider1

Sormiruokailijan top 10

Aikaisemmin kirjoittelin sormiruokailusta että mitä se oikein on. Tähän postaukseen laitan kaikki Pimin lempiruuat. Nämä ohjeet ovat olleet ahkerassa käytössä. Näitä reseptejä voi hyödyntää eväiksi päiväkotiin tai kouluun.


Sormiruokailun aloittamiseen et tarvitse tavara arsenaalia, ellet halua. Esim. alkuun voit selvitä sylillä ja harsoliinalla. Me olemme selvinneet aika vähällä. Kaikkea turhuutta ei kannata ostaa, niitä ilmankin selviää.


 • Pitkähihainen ruokalappu, ihan ehdoton. Valitettavasti ruokalaput ovat hieman liian lyhyitä, tuotekehittelyyn terveisiä että saisivat olla pidempiä. • Syöttötuoli tai alkuun sylissä. Meillä oli alkuun pieni peitto tai pyyhe selän takana pitämässä tukea.

 • Lautanen tai alusta johon ruoka laitetaan nätisti esille. 

 • Juomalasi, Pimi joi pitkään Snapsilasista. Nokkamukeja tai vastaavia ei enää suositella. Tavalliset mukit/lasit ovat riittävät. Pillimukia on käytetty reissussa.

 • Lusikka ja haarukka.
Top 10

1. Maissinaksut

2. Talk murut 3. Banaaniletut4. Porkkana-kesäkurpitsa muffinsit
5. Puuromuffinsit7. Puurorieska8. Vadelmamuffinsit9. Bataattivohvelit
10. Kanapötköt


Yhtenä päivänä tein monta erilaista ruokaa ja niitä pakastin. Pakkasesta niitä oli niin kätevä ottaa mukaan vaikka eväiksi.

Vinkit aloittelevalle sormiruokailijalle

 • Banaanin saa kätevästi painettua kolmeen osaan, pysyy paremmin kädessä. • Jotkut hedelmät on parempi antaa käteen kuorineen, esim. appelsiini, avocado. Vauvat osaavat niistä napata vain sen hedelmän (paitsi Pimi joka veti sitruunankuoret ja punaherukan rannut).

P.s. Ohjeet on napattu Simppeli sormiruokakeittiön FB-sivuilta, joita olen hieman muuttanut Pimin makuun sopiviksi. mamarjut nimellä varustetut ovat simppeli sormiruokakeittiön Marjutin tekemät ohjeet. Meitä voit seurata
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen
Bloglovin' ja Blogit.fi

2 kommenttia

 1. Itsekin ole viime kuukausina tehnyt tuttavuutta erilaisten sormiruokailuleipomusten kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nyt jonkin aikaa ettei nuo maistunut mutta luulen että homma on aloitettava taas uudelleen. Tällä hetkellä eletään pyhällä hengellä, mutta tuntuu että pöllömuffinsit maistuu aina. ;)

   Poista