5/recent-posts/slider1

Aurinkorannikko - Suomen eteläisin paikka



On puhuttu että Aurinkorannoilla asuu n. 20 000 suomalaista vakituisesti tai vähemmän vakituisesti. En tiedä mikä on totuus. Fuengirolassa on iso suomi-yhteisö ja sen kyllä huomasi. Ei ollut kävelyretkeä jolla ei olisi törmännyt suomalaisiin. Suomalaiset tunnistaa siitä omasta habituksesta tai sitten marimekon laukusta (itsehän olin pukeutunut tullessa yltä päältä marimekkoon, 2 x laukku, kengät ja mekko). Olin ajatellut että suomalaisiin törmäisi jotenkin häiritsevällä tavalla mutta ei asia minua häirinnyt. Päinvastoin. En kuitenkaan mennyt ”juttelemaan” ventovieraille. Heh. Tällä kertaa en ollut sosiaalisella tuulella, halusin vain nauttia maisemista.





Luin juuri periaatteen naisen blogi-postauksesta että Fuengirolassa on useita suomi-kauppoja. Harmi kun luin asiasta vasta kun olin palannut matkaltani, olisin ehdottomasti halunnut käydä tutustumassa. Vaikkakin ne herkut on pannassa niin ehkä olisin jotain muuta voinut ostaa.





Muutama hassu tapaaminen suomalaisten kesken kuitenkin kävi. Olin ollut ystäväni kanssa iltakävelyllä ja päivittelimme suureen ääneen koska naapurin poika oli jättänyt auton ”meidän” parkkipaikan eteen (niin ettei siihen saa autoa parkkiin tai pois). Niin pimeässä muurin takaa nousi vanhemman miehen pää ja totesi ihan samaa että onpa epäkunnioittavasti parkkeerattu. Hetki siinä rupateltiin ja päiviteltiin asiaa. Taitaa olla ihan normaalia että suomalaisia on joka nurkassa. Saa olla varovainen mitä puhuu.






Havaintoja Fuengirolasta


  • Suomalaisia on paljon, se on totta. Korvaani kulkeutui kuitenkin monia muitakin kieliä, ruotsia, saksaa, hollantia, englantia nämä nyt vain mainitakseni. Fuengirolassa asuu suomalaisia n. 4500 ja ulkomaalaisia 40% koko väestöstä. 

  • Malagan lentokentällä oli opastukset kolmella kielellä Saksa, Englanti ja Espanja.

  • Lentokentältä kulki erittäin kätevä juna suoraan Fuengirolaan, matka kesti n. puoli tuntia. Hintakaan ei ollut päätähuimaava, minä maksoin matkastani 2,05é. Junassa oli myös turvallista olla koska vartija oli paikalla ja juna oli suht uusi ja hieno. Täydet pisteet tälle.

  • Vielä lokakuun alussakin oli ihanan lämmin ilma. En tiedä kuinka normaalia tämä on mutta kyllä meitä hellittiin ihanalla ilmalla.

  • Suomalaisia yrityksiä ja yrittäjiä on jonkin verran. Törmäsin mm. asunnonvälitysfirmaan, kotipalveluautoon. Hammaslääkäri ja lääkäripalvelut, parturi/kampaamoita, ravintoloita, baareja ja suomalainen koulu löytyvät myös kohteesta. 

  • Jos en olisi jo löytänyt paikkaani Saksasta niin miettisin (ehkä) sinne muuttamista. 

  • Autoilijat pysähtyivät suojatien eteen. Ihan oikeasti.

  • Känniläisiin (suomalaisiin) en törmännyt, tai no Malagan lentokentällä taisi yksi rouva olla hieman tuiskeessa. Toki me ei liikuttu sellaisissa paikoissa että olisimme mahdollisesti törmänneet. Kuulin vaan sivukorvalla puhetta suomalaisista lentokoneessa, meno kuulosti pahalta (lue: Tallinnan laiva) ja ajattelin että ei onneksi ikinä tarvitse lentää Suomesta aurinkorannikolle. Huh.



Minua harmittaa etten kerennyt käydä tutustumassa Mijaksen kylään. Ensi kerralla sitten.




Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

2 kommenttia

  1. Ihmeellistä, että suomalaiset oppivat nauttimaan alkoholijuomia sivistyneesti heti, kun muuttavat asumaan Keski- ja Etelä-Eurooppaan. Ivailen, koska luen netistä säännöllisesti väitteitä, että suomalaiset eivät ikinä opi sitä taitoa ja valtion pitää heitä holhota.
    En ole käynyt koskaan aurikorannoilla lomilla. Olen varsin tyytyväinen asumaan Pfalzin viini-, vihannes- ja hedelmämailla Reinin tasangolla, enkä aio muuttaa enää mihinkään muualle päin maailmassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ei tosiaan pyöritty missään ravintoloissa tms, joten tämä saattoi olla osasyynä siihen että ei nähty mitään häiriökäyttäytymistä. Kertomukset lentomatkasta oli aika huolestuttavan kuuloista.

      Aurinkorannikko yllätti minut positiivisesti, liikenne oli suht "normaalia" ja jalankulkijat huomioitiin. Suosittelen paikkaa kuitenkin lomailijalle. Kiva paikka varsinkin näin syksyllä kun sesonkiaika on ohi. ;)

      Kiitos kommentista Katriina.

      Poista