5/recent-posts/slider1

Kurpitsa-inkiväärikeitto




Saksassa osataan hyödyntää sesonkikasvikset ja näin syksyisin onkin kurpitsa-aika. Tien varsille ilmestyy kurpitsoiden myyntipisteitä, ilman myyjiä. Eli rahat vain omantunnon mukaan lippaaseen. Kurpitsoiden hinnat olivat alkaen pari euroa, isommat maksoivat jotain seitsemän euron tienoilla.




Näin yksi kerta myyntikojun tien poskessa ja niin sitä piti ostaa hokkaido-kurpitsa keittoa varten ja halloween-kurpitsa myöhempää käyttöä varten. Testasin tätä reseptiä ja tykästyin kovasti, eikä edes tarvittu yhtään kermaa.




Kurpitsa-inkiväärikeitto

1 pieni sipuli
15 g tuoretta inkivääriä
600 g kurpitsaa
2 rkl voita
5 dl kasvislientä
2 dl omenamehua
Suolaa
Pippuria
1 tl currya
100 g omenaa
100 g hapankermaa
2 rkl kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä
1-2 rkl persiljasilppua

Kuori ja pilko pieneksi sipuli ja inkivääri. Kuori kurpitsa ellei hokkaido-kurpitsa (sitä ei tarvitse erikseen kuoria), poista siemenet ja pilko palasiksi. Kuullota sipuli ja inkivääri (curry) voissa ja lisää joukkoon kurpitsakuutiot. Anna paistua 5 minuuttia. Lisää kasvisliemi ja omenamehu sekä suola ja pippuri. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Sillä aikaa kuori ja pilko omena ja lisää joukkoon ja keitä vielä 5 minuuttia. Soseuta keitto, lisää hapankerma (mä en laittanut ja silti oli sairaan hyvää), tarkista maku ja tarjoile. Pilko kurpitsan- ja auringonkukansiemenet, hienonna persilja ja sekoita keskenään. Laita koristeeksi keiton päälle. Jotkut lorauttavat vielä kurpitsaöljyä, mutta siitä en itse niin välitä.




Guten Appetit!!



Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

Ei kommentteja