5/recent-posts/slider1

HyväPaha SoMeFacebook, Instagram, blogit, twitter, snapchat jne jne.
Sosiaalinen media kasvaa koko ajan ja joskus ahdistaa hieman että mitä asioita tulee jaettua facebookissa tai varsinkin blogissa. 
Toistaiseksi itsellä ei ole ollut huonoja kokemuksia, päinvastoin. Ystäviin/kavereihin/tuttaviin on ollut mahdollista pitää yhteyttä. Plus näin ulkosuomalaisena facebook on tärkeä yhteydenpitoväline. Viime vuosina en ole ollut kovin aktiivinen kuvien/tarinoiden kirjoittelija omassa fb-profiilissa. Vaikkakin toki joskus tulee kuvia laitettua varsinkin Pimistä, koska uskon että moni haluaa nähdä kuinka hän kasvaa. Ja ehkäpä joku haluaa nähdä minunkin pärstää silloin tällöin. Tai ihan vain lukea mitä meille kuuluu.


Jos internettiä ja sitä kautta esimerkiksi Facebookkia ei olisi keksitty niin tuskin olisin näitä suomalaisia ystäviä/kavereita koskaan tavannut. Ensin huutelin suomalaiset Saksassa ryhmässä että asuuko täällä päin joku suomalainen. Monta kuukautta oli hiljaista ja sitten Katja otti minuun yhteyttä ja sen jälkeen ollaankin oltu usein tekemisissä.


Toinen esimerkki on se että Jumi löysi internetin ihmeellisestä maailmasta valokuvia suomalaisten juhannusjuhlista Bregenzin rannalta. Sitä kautta löytyi ÖFG:n porukka joka tänä päivänä järjestää suomi-koulun johon osallistutaan Pimin kanssa joka toinen perjantai. Meillä meni kuitenkin aika monta vuotta että päästiin näihin tapahtumiin mukaan. Stammtisch eli kantispöydät olivat minulle hassuihin aikoihin enkä päässyt niihin. Mutta onneksi sitten Pimin synnyttyä päästiin heti treffaamaan muita suomalaisia. Joten jo pari vuotta olemme olleet mukana kuin peräpukama.


Facebookissa on monia ulkosuomalaisten ryhmiä ja varsinkin niihin maa/kaupunkikohtaisiin kannattaa hakeutua. Niissä kannattaa huhuilla tai vastata jonkun toisen huhuiluihin. Näin minäkin olen löytänyt pari suomalaista läheltä, joten Suomimafia on kasvanut Allgäussa tänä vuonna. 


Blogini kautta olen myös tutustunut muutamaan kivaan suomalaiseen. Harmittavasti molemmat asuvat kaukana, mutta olemme onnistuneet kuitenkin treffaamaan pariinkin otteeseen. Joten jos ikäero ei haittaa niin ei kyllä ne kilometritkään ole mikään este ystävyydelle. Ne ovat vain niitä numeroita.


Plus että Saappaanvarressa-blogin kirjoittajan Marikan kanssa aloitettiin vallan mainio painonpudotushaaste, joka ei tainnut kummankaan kohdalla oikein päästä haluttuun lopputulokseen. Mutta saatiin molemmat todella tärkeää vertaistukea, tsemppiä ja kannustusta ollaan toisillemme annettu. On kiva tietää että ei ole yksin.Joten en malta odottaa mitä tämä pahaksikin parjattu SOME vielä tuo minun elämääni. Toivottavasti lisää kivoja suomalaisia minun elämään. Vaikka myönnän joskus olisi parempi keskittyä tuohon vieressä istuvaan ukkeliin. Somettelu vie joskus turhan paljon aikaa. Olen luvannut itselleni että pari päivää/iltaa viikossa pitäisi osata olla ilman somea tai whatsappia.  Helpommin sanottu kuin tehty.
Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

Bloglovin' ja Blogit.fi

Ei kommentteja