5/recent-posts/slider1

Entenrennen - Kumiankkakilpailu


Meidän lähellä eli Weiler im Allgäu:ssa on jo toistamiseen järjestetty Entenrennen eli kumiankkojen vesillä laskukilpailu. Tapahtumaa on järjestetty aikaisemminkin mutta syksyllä ja silloin ilma oli ollut välillä kovin epävakainen eikä tapahtumaa ole voitu järjestää. Nyt toista kertaa tapahtuma on järjestetty heinäkuun lopulla. Eilinen ilma oli jopa toisinaan kuuma mutta pari sadepisaraakin saatiin niskaan. Aah, tämä Allgäun ilmasto, ikinä ei tiedä mitä taivaalta tulee.
Tapahtumaan oli yhdistetty Marktfest, joten paikalla oli monia myyntikojuja. Joista sai vähän kaikkea, leluja, vaatteita, puhdistustuotteita, esiliinoja (kyllä). Ruokakojuja oli joka lähtöön krautspätzle, schnitzel, pommes, wurst mit semmel, afrikkalaista ruokaa (kivaa vaihtelua) ja yhdestä paikasta sai jopa ihan kunnon salaattia (Wau, tällaista ei ole ennen ollut). Juomaa oli toki tarjolla kuten kaljaa, vehnäolutta, cola-weizenia, Rußia, viiniä, limuja ja vettä.

Tapahtuma alkoi jo klo 11 Frühschoppenilla, tämä tarkoittaa käytännössä sitä että heti klo 11 tarjoillaan olutta ja ruokaa sekä voi nauttia kansamusiikista. Paikalla oli paikallinen puhallinorkesteri kansallisasuissaan. Joten peribaijerilaiseen tunnelmaan pääsee heti jos vain haluaa.

Lapset oli huomioitu tapahtumassa erityisen hyvin. Paikalla oli poniratsastusta, lasten leikkipaikka jossa oli paljon erilaisia leikkimahdollisuuksia ja sitten oli kumiankkaongintaa. Vaikkakin Pimin mielestä parasta oli heitellä kiviä jokeen/puroon.
Kumiankkakilpailu tarkoittaa sitä että kumiankat oli numeroitu 1-3000 ja niihin sai ostaa arpakupongin (2,5é/kpl). Kumiankat kaadettiin jokeen (Hausbach) ja niistä 150 ensimmäistä maaliin päässyttä saivat palkinnon tai ne ketkä olivat ostaneet aprakupongin. Itse olin ostanut kaksi arpaa ja eihän niistä kumpikaan numero voittanut mitään. Kisaa seuratessa katselin numeroita ja alkupäässä oli nuo alkupään numerot, joten minun loppupään numeroilla ei ollut mitään mahdollisuutta.Tapahtumaan kuului myös isompien kumiankkojen kisailu valitettavasti tänä vuonna vesi oli niin matalalla joten isot ankat eivät voineet itse laskea jokea pitkin. Heidän tilalleen vesille laskettiin nämä pienet ankat. Isot ankat ovat lähialueen yritysten/yhdistysten nimissä olevia ja niitä oli tänä vuonna noin sata. Muun muuassa ampumisyhdistyksen, kansantanssiryhmän, päiväkodin, sähköliikkeen, apteekin jne. Nämä isommat ankat oltiinkin koristeltu mitä mainioimmin. Kuvia oli taas niin paljon että piti koittaa valita ne parhaimmat.

Mutta tämäpä oli kiva pieni vaihtelu näihin perinteisiin baijerilaisiin tapahtumiin verrattuna. Joskus jotain muutakin kuin vain kaljanjuontia ja puhallinorkesterin kuuntelua.
Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen
Bloglovin' ja Blogit.fi

2 kommenttia

  1. Olipa hauskat juhlat! Nuo koristellut kumiankat saivat minutkin hyvälle tuulelle.Joillakin on kreatiivisia oivalluksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli kaikki niin hauskasti koristeltu että tosiaan hyvälle tuulelle siitä tuli. Kiitos kommentista Katriina.

      Poista