5/recent-posts/slider1

Füssenin alueen alppijärvet


Näistä järvistä oli jo mainintaa postauksessa Alppijärvet - Münchenistä länteen. Näitä järviä oli niin monta ja tehtiin sinne pyöräretkikin (sattumalta) niin päätin vielä jatkaa tarinointia tässä postauksessa. Kierrettiin kaksi ja puoli järveä ympäri ja aikaa meni taukoineen nelisen tuntia. Pyöräilytahti oli kovin rauhallinen koska olimme ekaa kertaa liikenteessä tänä vuonna.


Teimme viime viikolla mainion pyöräretken josta kilometrejä tuli nelisenkymmentä. Eli juuri sopivasti kesän ensimmäiselle lenkille. Aluksi meidän oli tarkoitus pyöräillä Forggenseen ympäri kilometrejä ei olisi tullut kuin ehkä reilu parisenkymmentä. Joten Jumi suunnitteli että lähdetään polkemaan Hopfen am See nimisestä paikasta.

Starttasimme puoli yhdentoista maissa ja fillaroitiin ensin Füsseniä kohti, josta meidän pitäisi päästä joen yli järven toiselle puolelle. Forggensee näytti hieman kuivalta ja sitä ihmeteltiin aikamme, kyseessä on kuitenkin suhteellisen iso järvi. Ylitettiin pato josta vettä valui järveen (joka oli kuiva kuin sahara). Pyöräilimme Schwangau nimisen kylän läpi, joka näytti oikein pieneltä ja idylliseltä. Tässä kohtaa alkoi Jumin extreme-sports taas esittäytyä. Tämä on aina se kohta jossa Jumi ei katso kunnolla mihin suuntaan ollaan menossa. Kas, koukataankin vielä yhden pienemmän järven ympäri eli Bannwaldsee. Näytti oikein söpöltä pieneltä järveltä, jonka rannalla on suhteellisen iso leirintäalue (tai siltä se näytti).
Tässä vaiheessa olimme pyöräilleet reilun tunnin ja kello läheni kahtatoista. Mahassa alkoi kurnia ja koitin hienotunteisesti vinkata että Pimillä on varmaan nälkä kohta. Tultiin pieneen paikkaan nimeltä Bayerniederhofen, paikassa näytti olevan auki vain ns. paikallinen ravintola ja se ei houkutellut. Jatkettiin matkaa Berghofin läpi, ja huonolta näytti ravintoloiden osalta.


Kunnes alkoi näkyä kylttejä seuraavasta ruokapaikasta. Ihanalla paikalla oleva Rosensee taverna joka on Kühmoossee:n rannalla. Sanoin Jumille että tämä on täydellinen, leikkipaikka ja ruokaa/juomaa mitä muuta voikaan toivoa. Reilu tunti pidettiin taukoa ja se teki hyvää. Tässä vaiheessa olimme polkeneet vasta 20 km.

Levähdyspaikasta jatkettiin matkaa Forggenseen:n pohjoispuolelle. Matkan varrella oli muutama muukin kioski/kahvila/taverna-tapaisia paikkoja. Ei kuitenkaan niin kivoja kuin se missä me oltiin. Mutta tosiaan tässä järvessä ei vain ollut vettä. Hieman oudolta näytti kun laiturit nököttivät kovin ylhäällä. Tultiin näköalapaikalle jos näkyi mahtavasti alas järven pohjaan. Siellä ihmiset kävelivät ja pyöräilivät. Ajattelin että tuonne alas on päästävä.
Ensin piti kuitenkin tsekata tämä pato-systeemi. Syy järven vedettömyyteen selvisi, patoa korjattiin kovalla tahdilla. Ja ilmeisesti tämä järvi ei ole oikea järvi vain ns. tekojärvi johon ylimenevät vedet on laskettu. Toisinsanoen myös vesivoimalaitos. Jännityksellä odotan koska sinne tulee taas vettä.


Löydettiin tie/polku joka vei meidät alas järven rannalle, josta sitten aika tiukkaa alamäkeä lasketeltiin alas järven pohjalle. Minulle taasen ei vain käynyt kovin hyvin, jouduin hiljentämään reilusti vauhtia. Yllätys, yllätys, kaaduin oikealle puolelle koska en saanut kenkää irti polkimesta. Niin tyhmä virhe ja niin oli polvi ruvella ja takapuolessa iso mustelma. ”Aina sattuu ku tapahtuu.” Siinä vedet silmissä katsellessa paikka oli sen arvoinen kivusta huolimatta.Enpä ollut ennen polkenut järven pohjaa pitkin ja siitä pyöräiltiin Rieden am Forggensee kylän läpi. Kylässä oli kovat tietyöt menossa ja luultavasti koittavat kaikki saada valmiiksi ennen kesälomia. Onneksi löydettiin oikotie Hopfen am See:hen ettei olisi tarvinnut taas tyhmästi koukata Füssenin kautta.


Siellä siintää Hopfensee ja maali.


Kaupunkiin tultaessa päätettiin koukata heti jäätelöpaikkaan (oli sairaan kallis paikka), annoksia syödessä ja maisemia katsellessa todettiin että olipa ihana päiväretki. Olen niin kiitollinen että minulla on sellainen mies joka jaksaa/haluaa tehdä meidän kanssa reissuja. Pimikin istui/nukkui tyytyväisenä omassa kärryssään koko matkan.


Onnellinen fillaristi päätepisteessä.Aah, näitä lisää.


Alpsee joka on lähellä Neuschwansteinia eli Prinsessa Ruususen linnaa. 
Bannwaldesee sieltä löytyy myös lerintäalue. 
Forggensee jonka rannalla on myös leirintäalue ja uimarantoja (jos on vettä). 
Hopfensee jonka rannalla on maauimala. 
Weißensee jonka rannalla näyttäisi olevan uimaranta ja kioski. 
Alatsee, jonka rannalla on myös uimaranta. 
Obersee jonka rannalla on myös maauimala. 
Mittersee ja Mittelsee jonka rannalla on myös maauimala. 
Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

Ei kommentteja