5/recent-posts/slider1

Learning Tower - OppimistorniFacebook-ryhmissä kuulin puhuttuvan learning towerista. Silloin ajattelin heti että meille pitää ehdottomasti saada sellainen. Ja onhan meillä kätevä käsistään oleva miespuolinen talossa joka sen voi rakentaa, enkä nyt tarkoita Pimiä. Heh heh.


Netistä löytyi jos jonkinlaista ohjetta. Mutta yhteinen tekijä taisi kaikilla olla se että se rakenettiin IKEA:n porrasjakkaran (Bekväm) päälle. Kätevää. Tarvitsee vain muutaman pätkän puuta, pari ruuvia ja homma on siinä. Noh, ehkä siihen jotain muutakin tarvitaan. Hermoja, taitoa ja sorminäppäryyttä. Maalia tms. pintaan ja hyvältä näyttää.


Jumi rakensi learning towerin alkusyksystä ja aika nopeasti Pimikin tajusi miten sinne pääsee kiipeämään. Ja kuinka sieltä pääsee pois. Harmittavasti Pimi tajusi myös sen kuinka sitä voi kuljetella ympäri keittiötä ja siirtää mihin vain hän sen haluaa. Yhdessä vaiheessa Pimi oli innokas tiskaaja, vettä oli joka puolella. Piti melkein soittaa palokunta apuun kun keittiö tulvi. 


Kokkaillessa kuuluu tuttu ääni kun Pimi raahaa tuoliaan lähemmäs leikkuulautaa, lähemmäs paistinpannua tai lähemmäs tiskiallasta. Joten siinä pitää hyvin nopeasti keksiä Pimille jotain pilkottavaa tai jotain mukavaa tekemistä. Veitsen kanssa ei ollakkaan ihan sinut mutta kyllä veitsen väärällä puolella saa perunasta leikattua paloja. Tai sitten leikattavan voi koittaa repiä vaikka käsin.

Välillä mietin että oliko tämän oppimistornin rakentaminen kuitenkaan hyvä idea? Monesti Pimi on vain sekoittamassa pakkaa eikä ollenkaan ymmärrä kun haluan saada nopeasti ruuat tehtyä. Mutta toisinaan on niin kivaa kun toinen on aina mukana ja innokkaana. Pitää yrittää muistaa olla tappamatta toisen intoa. 


Turvallisuusasia, joka kannattaa pitää mielessä. Torni pitää pitää aina pöytää vasten, se voi meinaan kipata aika kivasti jos toinen kurkottelee. Ns. taaksepäin sen ei pitäisi kipata mutta eihän sekään mahdotonta ole. Tiedä noista taaperoista mitä ne keksivät. Jotkut ovat lisänneet jalkoihin lisäpuupalat jotka estävät eteenpäin kippaamisen.

Tarvitset vain rimaa josta sahaat 4x22,5 cm, 4x32,5 cm, 4x45 cm ja yksi 40x29 cm levy pohjaksi. Ei muuta kuin askartelemaan. 


Netistä löytyi yksi blogi jossa tehtiin learning tower kokonaan ikean tuotteista. Sen voit katsoa täältä, saksaksi luonnollisesti.

Pinterest:stä näyttää löytyvän kuinka monia erilaisia vaihtoehtoja.Muista seurata meitä myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen
Bloglovin' ja Blogit.fi

Ei kommentteja