5/recent-posts/slider1

Suksilla ajaminen eli laskettelu

Tämä kirjoitus sisältää mainoslinkkejä, ja ne on merkitty *-merkillä.


Olimme pitkästä aikaa viettämässä parisuhdelaatuaikaa ja mikä parasta laskettelemassa. Meillä päin näitä laskettelurinteitä on joka puolella. Eli siellä täällä, lähellä pienempiä nyppylöitä, kaukana vähän isompia rinteitä ja kauempana vielä isompia laskettelukeskuksia. 

Keskiviikkoaamuna lämpömittari näytti -15 astetta. Olimme kuitenkin päättäneet että menemme laskettelemaan, olihan luvattu aurinkoa. Jumi oli ottanut päivän vapaaksi, Oma lupasi hoitaa Pimin. Joten ei muuta kuin menoksi.


Meiltä ajaa Balderschwangin laskettelukeskukseen puolisen tuntia. Sinne ajetaan Itävallan kautta vaikka paikka on Saksaa. Vuoren yli tai läpi kun ei muuten pääse kuin kiertämällä. Saavuttiin paikalle hieman klo 9 jälkeen, parkkipaikka näytti lupaavan tyhjältä. Jumille sanoinkin että tuskin muut hullut ovat tällä kelillä tulleet laskettelemaan. Das Höchste 2013


Varusteiden pukeminen on välillä hieman vaikeaa

Siinä laskettelumonoja jalkaa tunkiessa mietin että on tämä vaikeaksi tehty. Jalkaa kun ei millään meinaa saada sinne monon sisään. Seuraava haaste olikin saada ne lukot kiinni. Koitin puristaa kiinni mutta ei vain mene. Muistinkin että ai niin pitää hieman löysätä, jalka on varmaan hieman turvonnut edelliskerrasta. Hiki tuli jo ennen kuin pääsin rinteeseen.

Laskettelukypärä päähän, alle piti laittaa superseksikäs kypärämyssy ettei vaan niska jäädy. Kaulaliina kietoa kaulaan jotenkin niin että saan vedettyä takin vetoketjun ylös asti. Huh. Lasketteluhousut on toistaiseksi niin piukat että joo, saan ne kiinni. Mutta heti kun teen kumarrusliikkeen niin vetoketju levähtää auki. Nappi jaksaa pysyä jonkin aikaa kiinni mutta pompsahtaa jossain vaiheessa auki. Okei, ei kerrota kenellekkään että housut on auki. Takki vain tiukasti kiinni niin pysyy housutkin jalassa. Tai näin toivotaan.Ei muuta kuin hissijonoon, tai ei onneksi mitään jonoa ollut kun kello on ehkä jotain puoli kymmenen ja alhaalla asteita -15 ja ylhäällä oletettavasti -20 astetta. Luojan kiitos tänään ei tuullut idästä. Muuten oltaisiin jäädytty pystyyn. Das Höchste 2013


Bridget Jones-hetkiltä kuitenkin vältyttiin 

Ensimmäinen lasku meni yllättävän hyvin siihen nähden että en ollut kahteen vuoteen lasketellut. Minähän en ole syntynyt laskettelusukset jalassa, vaikka fysioterapeuttini niin meinasi. Ennemminkin hiihtosukset jalassa. Toisen laskun aikana alkoi etureisissä tuntumaan mukavaa kivistelyä. Ankkurihississä huomasin että kiva, sormet ja varpaat ovat ihan jäässä. Ei muuta kuin pientä liikettä niihin niin alkoi hieman helpottamaan.

Itsehän laskettelen kuin Bridget Jones eli en mitenkään hyvin. Sillälailla että alas tulen. Jumi se meni edellä kuin mikäkin slalom-laskija. Koitti jossain vaiheessa sanoa että miten minun pitäisi tehdä, jalat yhdessä ja kroppa suorana. Taisi todeta että ei kannata yrittää tämä on toivoton tapaus.


Täytyy sanoa että rinteet olivat alkuun erittäin hyvässä kunnossa. Aluksi porukkaakin oli niin vähän että saatiin ihan rauhassa lasketella ja mennä hisseissä. Puolen päivän aikaan kuitenkin alkoi väkeä olemaan jonkin verran ja rinteet olivat osittain jäisiä, mutta kuitenkin ihan laskettavassa kunnossa. Aurinkokin alkoi lämmittämään niin että lähtiessä asteita oli enää -4, ihan huippu päivä.

Hiljaista oli myös sen takia kun ei ollut koulujen loma-aika. Joka toinen auto taisi olla Hollannista, joten heillä taisi olla lomaa.Das Höchste 2013Lähtiessä käytiin vielä syömässä idyllisessä "hüttessä". Minä otin tunnetusti gulaschkeiton ja Jumi käsespätzlen. Ruoka oli hyvää ja halpaa, katselin listaa ja se näytti että keitot maksoi keskimäärin 5 euroa. Käsespätzle 11€ oli mielestäni kuitenkin kallis siihen nähden että annos oli aikas pieni eikä ollut kuulemma oikein mistään kotoisin. Sieltä saa esim. tätä herkullista hernekeittoa.Das Höchste 2013


Ainakin mun reidet oli sitä mieltä että puolen päivän kortti (26€) oli ihan riittävä. Vaikka ilma olisi ollut unelma ja seura mitä parhain. Oli kuitenkin ihana palata kotiin Pimin luokse. Kaikki otettiin mitä makoisimmat päivänokoset neljään asti. Ai että teki hyvää, meille kaikille. Harmi vain että seuraaville päiville on taas luvattu plusasteita, joten tämä laskettelureissu taisi olla tämän talven ensimmäinen ja viimeinen.Balderschwangin "tuikku"


Lähialueiden laskettelurinteet:

Panoramalifte Hopfen (DE)
Hochsträßlifte Oberreute (DE)
Skilifte Sinswang (DE)
Dorflifte Sulzberg (AT)
Skilifte Hagenberg Thal-Sulzberg (AT)
Hochgrat (DE)
Hündelbahn (DE)
Mittagbahn (DE)

Lähialueiden laskettelukeskukset:

Alpenarena Hochhäderich (AT)
Skigebiet Hochlitten Riefensberg (AT)
Steibis (DE)
Skigebiet Balderschwang (DE)
Bergbahnen Ofterschwang Gunzesried (DE)
Hörnerbahn Bolsterlang (DE)
Nebelhorn Oberstdorf (DE)
Fellhorn-Kanzelwand (DE)
Oberstdorf (DE) & Kleinwalsertal (AT)
Skilifte Bödele (AT)
Liftbetriebe Alberschwende (AT)

Isommat (ja tunnetuimmat) laskettelukeskukset:

Skigebiet Damüls (AT)
Lech & Zürs (AT)
St. Anton am Arlberg (AT)
Silvretta Montafon (AT)


Laskettelupaikkoja riittää ja valinnan varaa löytyy. Ihan kaikkia pikkunyppylöitä en tähän kuitenkaan laittanut. Joten ei muuta kuin matkoja varaamaan. Toistaiseki on lunta.Ja jos matka tänne Alpeille kiinnostaa, niin *Alppimatkat tekevät matkoja alppien toiselle puolelle kuten St.Antoniin ja Lechiin/Zürsiin.


Kuvat ovat vuodelta 2013 Das Höchtestä Oberstdorfista ja vuodelta 2018 Balderschwangista.Meitä voi seurata 
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen
Bloglovin' ja Blogit.fi


2 kommenttia