5/recent-posts/slider1

Itsenäisyyspäivän juhlat Itävallassa

Meillä oli Itävallan puolella Dornbirn:ssa ihana itsenäisyyspäivän iltajuhla keskiviikkona. ÖFG Vorarlberg oli järjestänyt mahtavan juhlan meille suomalaisille. Paikan päällä meitä oli 50 suomalaista tai sellaisen kanssa naimisissa olevaa tai ihan vaan Suomi-fania. 


Opettaja Ulla pisti vieraat ojennukseen ja käski meidän mennä parijonoon. Vuorossa oli "Presidenttiparin" eli Thomaksen ja Jennin kättely. Marjut ja Ulla selostivat tulijat kuin Linnanjuhlissa konsanaan. Kättelyn jälkeen Presidentti Thomas toivotti kaikki tervetulleeksi. Jenni kassanhoitaja laukoi totuuksia meistä suomalaisista, kuinka olemme mm. vaatimattomia. Jenni luetteli myös perus-suomalaisia sanoja kuten saunapalvikinkku, perkele ja yleisöstä huudeltiin lisää kunnon suomalaisilta sanoilta kuulostavia kuten sisu ja rakas. Kilisteltiin itsenäiselle Suomelle kuohuviinilasillisilla.


Alkuruokaa odotellessa laulettiin yhteislauluna Maamme-laulu. Alkuruokana meillä oli kolmen sortin vuohenjuustoa ja salaattia. Pääruokana vasikkaa whisky-kastikkeessa perunagratiinin ja vihanneksien kera. Jälkiruokana oli omena tiramisu ja vanilja-kanelivaahtoa. 
Alkuruuan jälkeen Marjut Kuhnhenn ja Tommi Hakulinen esittivät meille ihania suomalaisia kappaleita. Pääruuan jälkeen olikin minun "esityksen" vuoro. Olin saanut ajatuksen Mamman kirjeitä puhtaaksi kirjoittaessa että josko voisin tässä tilaisuudessa lukea otteita niistä. Luin muutaman kirjeen ja ainakin minä ja muutama muu olimme liikuttuneita. Lisää niistä voit lukea tästä.  Yksi sveitsiläinen herra kävikin sanomassa minulle että "Sinun isoäitisi olisi/on sinusta ylpeä".  Tähän piti kommentoida sillä mitä Äitini sanoi ennen kuin lähdin tilaisuuteen: "Mammakin pääsi juhlimaan 100-vuotta vanhaa Suomea". Niinhän se oli. Sniif. 

Lukuhetkeni jälkeen Marjut ja Tommi esittivät sopivasti "Täällä pohjan tähden alla". Kyyneleiltä ei vältytty tässäkään kohtaa, niin ihanasti Marjut ja Tommi esittivät sen. Jälkiruuan jälkeen alkoi suomi-naisten tanssijalkaa vipattaa ja niin sitä tanssittiin suomihittien tahdissa. Aika meni niin nopeasti ja yht'äkkiä huomattiin että kello oli yksitoista ja yhdellä ja toisella oli seuraavana päivänä töitä tai koulua.Kiitos mukavasta illasta ja Onnea vielä kerran Suomi 100-vuotta!!Muista seurata meitä myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen
Bloglovin' ja Blogit.fi

Ei kommentteja