5/recent-posts/slider1

Terveiset lumikaaoksesta!!

Ollaan vietetty ihanan leppoisa joulu. Ollaan ulkoiltu, saunottu, syöty (suklaata), nukuttu päivänokosia, oltu vaan, leikitty duploilla, kelkkailtu ja nautittu toistemme seurasta. Siis aivan ihana joulu takana. Äiti on saanut relata kun Isäkin on ollut enemmän kuvioissa mukana. Toivottavasti teilläkin on ollut ihana joulu?
Meidänkin jouluun kuuluu muutamia perinteitä, olihan tämä jo kuudes joulu yhdessä Jumin kanssa. Pari päivää ennen joulua tuli viisi vuotta siitä kun muutin Jumin poikamiesboxiin. Joten juhlan aihetta on aina näin jouluisin. 


Meidän joulu

Yksi perinne on se että hommataan Isnyn joulumarkkinoilta suomalaista kylmäsavulohta. Aatonaattoon kuuluu joulukuusen koristelu, perinne joka on minulla ollut jo pienestä pitäen. Jouluaattoaamuna keitän riisipuuron ja se syödään kaneli-sokerin kera. Minä ja Kimi syödään suurella ruokahalulla, Jumi ei ole niin innoissaan mutta syö kun ei ole muutakaan tarjolla. 

Sauna se vain kuuluu meidän jouluperinteisiin vaikka tämä olikin vasta toinen joulu kun pääsimme omaan saunaan. Aikaisemmin olemme käyneet läheisessä kylpylässä saunomassa. Saunomisen ohessa syötiin saunamakkaraa, punajuuri- ja makaronisalaattia ja perunarieskaa. Saunomista ennen olemme käyneet hieman ulkoilemassa, tänä vuonna ilma oli mitä mainioin. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja auringossa oli ihanan lämmin. Saunomisen ja syömisen jälkeen oli ihana ottaa pienet päivänokoset, nokkaunet niin kuin Kale-Papalla oli tapana sanoa. 


Annettiin Kimin nukkua reilu kolme tuntia että jaksaa valvoa iltamyöhään. Itsekkin tuli vedettyä parin tunnin unet. Unien jälkeen valmistelua iltaa varten. Ruokaa tai mitään muuta sellaista ei tarvinnut valmistella, koska Jumin veli oli luvannut tehdä saksalaisen joulun. He saapuivatkin hieman ennen seitsemää, heidän kanssaan kannattaa sopia tuntia aikaisempi aika (he tulevat aina myöhässä). Syömään päästiin kahdeksan aikoihin, alkuruoaksi oli kasviskeittoa. Pääruoaksi oli naudanliharullia, riisiä, kasviksia ja kastiketta. Jälkiruoka syötiin vasta puolen yön aikoihin ja se oli kaiserschmarrn tyyppinen ratkaisu eli lettupaloja.

Tänä vuonna ei käynyt joulupukki eikä Christkind, jokainen sai kaivella kuusen alta omat paketit. Kimi ei alkuun ymmärtänyt ollenkaan miksi tai miten paketit piti avata. Vauhtiin päästyään availi kuitenkin sedänkin paketteja kuin ominaan. Muutama paketti jätettiinkin seuraavalle päivälle, kun tuntui että hän oli ihan sekaisin jo niistä muutamista.


Lumikaaos

Täällä on viime yönä ja tänään tullut reilu 30 cm lisää lunta ja koko ajan tulee lisää. Viime viikolla muutamana päivänä satoi vettä, mutta kun lunta oli toissa viikolla tullut metri niin ei se lumi kovin nopeasti sula pois. Kävin äsken kävelyllä ja lumikaaoksen ainekset olivat päällänsä. Autot koittivat päästä epätoivoisesti mäkeä ylös. Kitka- tai jopa kesärenkaat eivät ole näissä maastoissa ihan ne parhaat mahdolliset. Ihmiset olivat pihoilla tekemässä lumitöitä, osa hymyili osa ei. Yksi mies käveli vastaan bensakanisteri kädessä ja totesi että lumilinko ei toimi ilman bensaa. Minua nauratti.

Lunta tuiskutti välillä kovaa ja ilman huppua ei olisi nähnyt eteensä. Mutta minä nautin tällaisesta ilmasta, kävelyhetki saa oman hetkensä. Saat olla itseksesi ja kuunnella tuulen suhinaa. Kuitenkin lenkin jälkeinen olo, sohvalla makoilu, lukeminen tai kirjoittaminen tuntuu mahdottoman hyvältä. Ehkä sen takia kun se tunne että olet tehnyt jotain raikkaassa ilmassa ja nyt voi hyvällä omalla tunnolla istuskella sisällä. Ikkunasta voit katsella kun lumi leijailee tai pyörii kovan tuulen voimasta.


Tekisi mieli jämähtää tähän sohvalle koko illaksi mutta kun on sovittua menoa niin jossain vaiheessa pitää nousta ylös. Ensin pitää tehdä lisää lumitöitä että saadaan auto kaivettua esille. Ajamme tänään Feldkirchiin (AT) elokuviin koska siellä näytetään tänään suomalainen elokuva. Mielensäpahoittaja joka on muuten saksannettu "Kaffee mit Milch und Stress".


Muista seurata meitä myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen
Bloglovin' ja Blogit.fi

2 kommenttia

 1. Mitä pidit ellusta?
  Vähän olen kade lumituiskukävelyistä, vaikka ei auton kaivaminen hangesta niin kivaa olekaan. Rakastin Suomessa talvella lumisateessa lenkkeilyä.
  Hyvää tulevaa vuotta ja kiitos mukavista kirjoituksistasi. hk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellusta? Jos meinaat elokuvaa niin olihan se ihan hyvä. Vaikkakin odotin enemmän mielensäpahoittaja-huumoria. Kannatti kuitenkin ajaa tunti suuntaansa. Lumituiskusta ei ole enää tietoakaan kun on satanut monta päivää vettä. :( Hyvää uutta vuotta ja kiitos kommentista hk.

   Poista