5/recent-posts/slider1

Breitachklamm - Kanjoni Oberstdorfissa


Oberstdorfin lähellä on yksi kanjoni, isoin näistä mitä meidän lähellä on. Aikaisemmin kirjoittelin Eistobelista näin. Olen käynyt paikassa kaksi kertaa, ensimmäisellä kerralla talvella ja toisen kerran kesällä. Jälkikäteen voin sanoa että talvella paikka oli hivenen hienompi. Sadepäivänä voi olla taasen erilainen kokemus. Kuumana kesäpäivänä siellä on ihanan viileä joten muista oikea varustus.
Kunnon jalkineet on ehdoton valinta, ei varvastossuja. Vedenpitävä takki ei myöskään ole huono idea. Lastenvaunujen kanssa en lähtisi matkaan, kraxen tai joku muu kantoväline pienelle on hyvä. Pääsee kiertelemään paremmin ja ehkä kuitenkin turvallisempaa.

Paikassa on vaellusreittejä 2.2 km:sta 8 km:iin eli noin tunnista kahteen ja puoleen tuntiin. Yhden reitin kautta pääset samalla Itävallan rajalle. Vaellusreitit kulkevat siltoja, rappusia, kalliota ja hiekkateitä pitkin. Paikasta saakin mahtavia kuvia kun toiset kävelevät siltaa joka on huomattavasti alempana.Kalliota, tippuvaa vettä, veden voimaa, luolia, koloja ja kaikkea mielenkiintoista katseltavaa. Tämä oli minun must see-listalla heti kun muutin tänne Etelä-Saksaan, kuitenkin vasta vuosi tuloni jälkeen pääsin paikalle.


Aukioloajat
Kesällä klo 9-18, 
talvella 9-17, 
portit sulkeutuvat tuntia ennen.

Pääsymaksut (vain käteinen)
Aikuiset 4,50€
Lapset 1,50€

Koirat ovat tervetulleita, kytkettynä tietenkin.

Parkkipaikka on maksullinen.

Viralliset sivut: Breitachklamm 
Sieltä löytyy infoa esim. tällä hetkellä paikka on kokonaan suljettu epävakaan sään takia.

P.S. Kesäkuvat on ottanut minun kummipoika, talvikuvat minä itse (tai Jumi).

Muista seurata meitä myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen
Bloglovin' ja Blogit.fi


Ei kommentteja