5/recent-posts/slider1

Painonpudotushaaste


Aikaisemmin kesällä kirjoitin postauksen sopivasti lihava ja sen jälkeen olen välttänyt sokeria, suklaata ja muita herkkuja. En kuitenkaan mitenkään pilkun tarkasti noudattanut vaan silloin tällöin saatoin syödä vähän esim. suklaata. Kesästä lähtien olen käynyt Tabata:ssa ja tulokset alkoivat näkyä ja tuntua hyvinkin nopeasti. Lokakuussa kirjoittelin meidän "kannustavaan" whatsapp laihdutusryhmään että kolme kiloa lähtenyt. Mutta pian sen jälkeen iski flunssa ja puolikunto joka kesti joulukuuhun asti. Tabata ja uinti jäivät monta kertaa plus kaikki aiotut vaelluslenkit Kimin kanssa.


Sitten tulikin Suomiloma ja joulu ja suklaata kului paljon siis PALJON. Alkuun suklaa ei oikeasti maistunut kovin hyvälle mutta kun makuun pääsin niin voin kertoa että se maistui. Vuoden alusta tai toinen päivä päätin että sokerit ja suklaa ovat edelleen pannassa, mahdollisesti koko vuoden. Tiedän olen ehkä vähän hullu.


Olin odottanut tällaista pientä haastetta. Minua onnisti arvonnassa jonka Saappaanvarressa Marika arpoi vuoden vaihteessa. Marika kyseli että minkälaisesta suklaasta tykkään kerroin että tilanne on nyt tämä että en aio suklaata syödä. Hän keksikin palkinnoksi jotain muuta, italialaisia vihreä tee- ja kahvikapseleita. Jäätiin kirjoittelemaan ja päätettiin haastaa toisemme. Tarkoituksena on tiputtaa 5 kiloa painoa pääsiäiseen mennessä. Se joka ei pääse tavoitteeseen joutuu lähettämään toiselle pienen paketin.


Sovittiin että tehdään alkupunnitus ja raportoidaan viikottain. Punnitus suoritettaisiin kerran viikossa lauantaisin ennen aamupalaa. Lauantaina painoni näytti viisi kiloa vähemmän kuin viime kesänä. Itsessään jo juhlan aihe. Tietenkin paino ei kerro aina kaikkea vaan se kokonaistunne, se että housut eivät enää purista niin paljoa. Olisi kiva saada jotain vanhoista vaatteista ensi kesänä päälle.


Tavoitteeseen aion päästä katsomalla että mitä syön ja milloin. Kuntoilua lisäämällä, tähän lisäisin vielä että minulle oikeanlaista liikuntaa (tabata, crossfit, jotka ovat auttaneet minua aikaisemmin). Herkut, suklaat ja lisätyn SOKERIN aion jättää pois. Muuten aion syödä suht normaalisti, suunnilleen kolmen tunnin välein ettei nälkäkiukkua tule missään vaiheessa päivää. Ja vettä koitan myös juoda ainakin sen pari litraa päivässä. Niin ja alkoholi on myös kiellettyjen listalla, mutten totaalikieltäytyjäksi rupea jos tarjotaan.
Nyt on siis urheiluvälineet kaivettu naftaliinista tai paremmin sanottununa pölyttymästä kaapin lattialta.
Lupaan raportoida myöhemmin että miten on mennyt.


Lähtisitkö sinä mukaan haasteeseen? Haasta joku kaverisi mukaan, jonkun jonka tiedät myös kamppailevan painon tai kiristävien vaatteiden kanssa. Minun mielestä tästä saa oikein hyvää puhtia painonpudotukseen. Ainakin itse olen hyvin innoissani.


Muista seurata meitä myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen
Bloglovin' ja Blogit.fi7 kommenttia

 1. Hieno idea, seuraan kehitystäsi ja yritän ottaa oppia. Noita grossfittejä ja sun muita en yritäkkään, vanha mummu kun olen mutta jokapäiväinen kävelylenkki ja iltavenytykset pitäävät virkeinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Malla. Venyttelyt olisi myös erittäin tärkeitä, oon tän vuoden puolella tainnut venytellä enemmän kuin viime vuonna yhteensä joten hyvällä mallilla on menossa. ;) Kiitos kommentista.

   Poista
 2. Hyvä Kati! Mullakin herkkulakko kestänyt jo vuoden alusta ja kuntosalikortti vihdoinkin hommattu! :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä Kati! Mullakin herkkulakko kestänyt jo vuoden alusta ja sain vihdoinkin hommattua myös kuntosalikortin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Heini!! Nyt voidaankin tsempata toinen toistaan. Mut ootko vielä käynyt jo salilla? ;)

   Poista
  2. Mä just kävin kirjoittamassa näistä sattumuksista blogiin, mutta kyllä, nyt voin jo sanoa myös käyneeni siellä kuntosalilla :D

   Poista
  3. Hyvä Heini että vihdoin pääsit salille asti. Itsellä taas ollut nelisen viikkoa tämä outo flunssa. Ehkä ensi viikolla pääsen normaalisti jumppaamaan.

   Poista