5/recent-posts/slider1

Voihan sääilmiöLumikaaoksesta ei ole enää tietoakaan. Jotkut ovat ehkä katsoneet instagramista kuvia joita olen laittanut sinne. Tosiaan se metri lunta on nyt sulanut. Rinteet ja kukkulat vihertävät ja joissain voi ehkä vielä laskea kelkkamäkeä. Rinteet ovat vain todella jäiset joten varovainen saa olla. Torstaina satoi niin paljon vettä että laskettelurinteen alaosaan oli ilmestynyt lammikko. Lauantaina meillä piti olla nostalgieskirennen eli vanhoilla suksilla laskukisa. Se valitettavasti peruttiin koska eihän hiihtohissi toiminut koska joistain kohdista puuttui lunta. Harmi koska lauantaina oli aivan ihana ilma, aurinko paistoi täydeltä siniseltä taivaalta.
Tähän tälläiseen ilman vaihteluun en ole vieläkään kuuden vuoden jälkeen tottunut. Aikaisemmin olen kirjoittanut säästä näin. Viikossa on ollut kaikki mahdolliset ja mahdottomat sääilmiöt. En tiedä ovat paikalliset tottuneet (?), ainakin hiihtohissin pitäjä mies eli Himi vain kohautteli olkapäitä. On ilmeisesti niin tottunut että ei pysty/jaksa edes stressata asiasta. Ilmallehan ei vain voi mitään, ei pysty tekemään asialle mitään. Tottahan tuo.

Kesäisin on myös useasti markkinat peruttu, koska ilma on ihan karsea. Eihän sinne kukaan edes mene, myyjät tuskin haluavat seistä siellä tyhjän panttina. Joskus saattaa olla kova myrsky/ukonilma luvassa niin eihän silloinkaan uskalla olla ulkona. Josta tullaankin aiheeseen, loppuviikosta me oltiin Kimin kanssa ainoat ulkoilijat. Eipä näkynyt ketään ulkona  jotkut vain ajelivat autolla ohi ja pällistelivät mitä nuo hullut ulkona ovat? No, me suomalaiset.

Kaikkihan sen tietää kun Föhn-tuuli tulee että silloin tulee lämmintä ilmaa. Meillä taisi olla viime viikolla +12 astetta lämmintä. Föhn-tuuli tuo myös monelle pääkivun tai sellaisen pään puristusolon. Itsekkin alkuvuosina kärsin siitä mutta nyt tällä kertaa en ole huomannut olotilassa mitään omituista.

Positiivista tässä asiassa on se että lunta voi tulla jo vaikka huomenna puoli metriä ihan kevyesti. Pidetään peukkuja että pian tulisi uudelleen lunta ja päästäisiin vielä nauttimaan lumesta. Harmittaa jos hiihtokauteni jäisi vain yhteen kertaan tai että en tänäkään vuonna pääsisi laskettelemaan. Okei laskettelemaan pääsen tuolla Itävallankin puolella mutta tuleeko lähdettyä se on eri asia. Ehkä pitää sopia laskettelutreffit oman miekkosen tai jonkun kaverin kanssa. Sehän olisi vain itsestä kiinni.
Muista seurata meitä myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen
Bloglovin' ja Blogit.fi

Ei kommentteja