5/recent-posts/slider1

Miltä tuntuu palata töihin pitkän tauon jälkeenJo kuukausi töitä takana. Päivät ja viikot vain vilahtaa ohitse. Ei ole ollut tekemisen puutetta. Aamulla kuuden aikoihin ylös, Pimi päiväkotiin klo 8, takaisin kotiin, hieman töitä Sauna Maailmalla -blogin eteen, välipala klo 10 ja klo 10.20 pitää jo olla valmiina lähdössä töihin. Joten aamupäivisin pitää olla erittäin tehokas. Ei enää roikkumista netissä tai FB:ssa, ellei se kuulu sen päivän tehtäviin.

Toisaalta tulee tehtyä töitä tehokkaasti, koska tiedän että luppoaikaa ei ole yhtään. Ja niin se on toistaiseksi ollut. Olen ollut tyytyväinen ratkaisuun palata töihin. Sain päiviini kaivattua rutiinia ja nähdä muita ihmisiä. 

On ollut ihana palata töihin (joku joka on lukenut tämän postauksen voi ajatella, että mitä ihmettä), nähdä vanhoja työkavereita ja tutustua uusiin työkavereihin. Toistaiseksi tuntuu, että työilmapiiri on paljon parempi kuin neljä vuotta sitten. 


Ensimmäinen työpäivä

Ensimmäinen työpäivä meni jossain ihmeellisen energisessä tuntemuksissa. Olin niin paljon virtaa täynnä, että itseäkin oikein nauratti. Päivän päätteksi olin aivan puhki poikki vaikka olin ollut vain sen kolme tuntia töissä. Laitan Instagramin tarinoihin videon jonka tein päivä päätteeksi.

En päässyt edes ovesta sisään, kun kaksi työkaveria kertoivat ketä pitää varoa ja että työilmapiiri ei ole hyvä. Olin että kiitti kaverit tästä infosta, näin heti alkuun. 

Olin hieman ”myöhässä”, koska olin unohtanut, että parkkihalli on niin tyhmästi rakennettu että  parkkipaikan löytämiseen menee viisi minuuttia. Sain auton parkkiin tasolle 11, se kertoo siitä että parkkihalli on iso. Muistaakseni parkkihallissa on paikat vajaalle 900 autolle.

Seuraava haaste oli etsiä minulle tyhjä vaatekaappi ja työvaatteet. Selvisi, että minun työvaatteet eivät olleet saapuneet. Joten piti työkavereilta kysellä, että keneltä saisin vaatteita lainaan. No, yhdeltä sain housut ja toiselta paidan. 

Joten olin keittiössä valmiina 20 minuuttia myöhässä. Noh, ei se toisaalta haitannut, koska minulla ei ole mitään nimettyä tehtävää. Olen niin sanotusti joka paikan höylä. 

Työaika

Työaikani on tosiaan klo 11-14 ja lounas tarjoillaan työpaikkaruokalassa klo 11.30-14. Eniten ruokailijoita käy klo 11.30-13, päivittäin käy syömässä reilu 800 syöjää. Viimeisen tunnin aikana käy vain muutamia ruokailijoita ja silloin on aikaa hieman hengähtää ja siivoilla.


Työnkuva

Ruoka annostellaan valmiiksi lautasille (IKEA:n tyyliin), joten buffet ruokailu ei ole vielä saapunut meidän ruokalaan. Vertailun vuoksi Espoossa oli kouluissa tämä systeemi viimeksi vuonna 1997, jonka jälkeen lapset ovat saaneet ottaa itse ruokansa. 


Työkaverit ja työtutut

Ruokaa annostellessa on ollut hauska nähdä vanhoja tuttuja ja kavereita. Olenkin kiinnittänyt huomiota, että kolme ja puoli vuotta on tehnyt tehtävänsä. Osa on vanhettunut ja pulskistunut iän myötä. En tiedä, ehkä he ajattelevat samalla lailla? Heh.

Monet ovat olleet aidosti iloisia, kun olen palannut töihin. Varsinkin yksi työkaveri sai minut liikuttumaan, kun hän kertoi, että hän on niin onnellinen, kun tulin takaisin töihin. Koska minä olen luonteeltani perusiloinen, minusta huokuu hyvää fiilistä muillekkin enkä motkota turhista. Tuntui hyvältä, etten ole ihan peruskauraa tai kiukkuinen keittiöapulainen.

On tässä kolmen viikon aikana jo tullut esiin muutamia ei niin mukavia kohtauksia. Mutta ei mitään sen kummempaa. Olen myös muistanut muutamia juttuja mitä olen aina ihmetellyt, eikä ne asiat ole mihinkään muuttuneet. Näitä asioita listaan varmasti ylös vielä toiseen kirjoitukseen. 

Ensinnäkin yksi nimeltä mainitsematon henkilö sanoi heti ekana päivänä, että koitas olla ajoissa töissä koska hieman klo 11 on pieni palaveri, jossa käydään läpi tarjottavat ruuat. Ekan päivän sekoilu ei jäänyt siis häneltä huomaamatta. 

Tämä samainen kaveri mainitsi myös ruokapöytään mennessä, että olen mennyt hänen paikalle istumaan. Olin, että selvä juttu, haluatko mennä siihen istumaan? Vastaus oli että eiii. Hmm, miksi hänen piti mainita että se on hänen paikka? Jotkut ihmiset eivät vain muutu?

Osa niistä ikävistä työkavereista ei ole enää siellä töissä. Joten voisin väittää, että työilmapiiri on sen tähden hieman parempi.

Työkaverit ovat hieman kateellisia, koska minulla on perjantai vapaa. Se ei ole ihan normaalia, koska työntekijöitä tarvittaisiin joka päivä. Mutta se kertoo siitä että olen hieman eri asemassa kuin joku muu. Se voi jossain vaiheessa tuottaa ongelmia.

Muutama uusi työkaveri on kertonut kuulleensa, että olen todella nopea työssäni. Se tuntui hyvältä, koska silloin ennen tuntui, että minua vain arvostellaan enkä muka mitään osaa. Joten olin oikeassa, ja minulle oltiin kateellisia koska olin/olen hyvä ja ahkera työntekijä.

Toinen uusi työkaveri kertoi olleensa yllättynyt kuinka hyvin meillä meni yhteen ruuan jakaminen. Hän sanoi, että hänestä tuntui että hänellä on neljä kättä kun vauhdilla jaettiin ruokia ruokailijoille. Sellaista ei kuulemma ole usein tapahtunut.Yksi asia harmittaa

Yksi asia mikä vähän harmittaa, on se kun minulla ei ole mitään tarkkaa työnkuvaa. Vaan teen töitä siinä pisteessä missä minua tarvitaan. Se on hieman rasittavaa, kun saa hyppiä paikasta toiseen. Mutta toisaalta mieluummin teen töitä kuin pyörittelen peukaloita.


Tuplamäärä syöjiä

Viime viikolla oli yksi päivä ruokalassa tuplamäärä syöjiä. Yritys halusi palkita työntekijät ilmaisella ruualla. Joten se tarkoitti meille työntekijöille kolmea tuntia täysiä ruuan lappaamista lautaselle. Jos oikein laskettiin niin minä ladoin 600 kertaa lautaselle ranskanperunat (+hampurilainen) ja ojensin sen ruokailijalle. Huh, täytyy sanoa, että kaksi tuntia tuli hikoiltua aivan hulluna. Kotiin päästyä olin aivan kuollut. Sainkin nukkua reilun tunnin päivänokoset.


Kaikki on toistaiseksi hyvin

Toistaiseksi on siis kaikki hyvin tällä rintamalla ja olen tyytyväinen, että olen palannut työelämään. Varsinkin kun touko- ja kesäkuussa on yhteensä 4 arkipyhää. Lomallekkin pääsen jo kahden viikon päästä. Minulle oli muuten jäänyt käyttämättä 8 lomapäivää, jotka saan käyttää tänä vuonna. Ei voi valittaa.


Miltä sinusta tuntui palata työelämään pitkän tauon jälkeen?


Lue myös tuntemuksista ennen työhön paluuta.
Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: suomalainen_im_allgauEi kommentteja