- 20 kpl Seljankukankukintoa
- 50 g Sitruunahappoa
- 4 kpl kuorittua sitruunaa viipaloituna
- 2 kg sokeria
- 2 l vettä
- Laita seljankukat ja sitruunahappo isoon astiaan.
- Kiehauta vesi ja sokeri.
- Kaada kukintojen päälle.
- Jätä jäähtymään 24 tunniksi.
- Sekoita välillä.
- Siivilöi.
- Kaada pulloihin.
Suomessa selja ei ole niin yleinen kuin Saksassa.
Joten jos pihassasi kasvaa selja niin mikset tekisi?
- 2 cl Seljankukkamehua
- 150 ml Proseccoa
- Loraus kivennäisvettä
- Mintunlehtiä
- Limetin viipale
- Laita (puna)viinilasiin seljankukkamehu, mintunlehdet ja pari jääpalaa.
- Kaada päälle proseccoa (voit käyttää myös kuivaa valkoviiniä) ja kivennäisvettä.
- Laita koristeeksi limeviipale, josta voit hieman puristaa mehua lasiin.
P.s. Suomesta seljankukkamehua saa ainakin IKEA:sta.
Prost! Olen Hugon ystävä, mutta vielä enemmän itse tehdyn seljankukkamehun. Hugo saa minulle hiet liikaa valumaan! Kaupan mehut eivät itse tehdyille vedä vertaa, vaikka ovat varsin kunnollisia. Sitten kun hellekaudella pelkän vesijohtoveden ja kivennäisveden tankkaaminen kyllästyttää loraus seljankukkamehua tuo vaihtelua. Viime kesän pitkillä helteillä vettä ja seljankukkamehua kului paljon, ja kokeilin kaikki kaupan seljat läpi. Millaista vesijohtovettä teillä on?
VastaaPoistaMoikka Katriina, meidän vesijohtovesi maistuu todella hyvältä. Onneksi. Itse en ole seljankukkamehun ystävä, mutta Hugoon se kyllä sopii.
PoistaTykästyin Hugoon viime viikon Italian matkallani. Onneksi tuli googletettua...Nyt vaan ostoksille.
VastaaPoistaHieno juttu, että löysit ohjeen!! kiitos kommentista!
Poista