5/recent-posts/slider1

Vantaa on muutakin kuin betonilähiöitä

Vaikka on se kyllä sitäkin...


Suomenlomasta on jo ihan liian kauan aikaa mutta vielä haluaisin kertoa muutamista paikoista Vantaalla joita suosittelen ehdottomasti. Suomen lomat ne menevät kuin siivillä eikä sitä kerkeä käydä joka kerta kaikissa paikoissa. Tässä minun vinkit Vantaalle.


Vantaa

Niin kuin Instagramissakin kerroin niin antakaa hyvät ihmiset Vantaalle mahdollisuus. Minä näin taas viime kesänä uusia ulottuvuuksia Vantaasta. 

Vantaalla järjestetään kesällä muutamia kivoja tapahtumia mm. kaljakellunta heinäkuun lopussa ja Tikkurila Festivaalit Hiekkaharjun urheilupuistossa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. 

15.5. on virallinen Vantaa-päivä joka sai alkunsa siitä kun Kuningas Maunu Eerikinpoika allekirjoitti sopimuksen jolla luovutti kalastusoikeudet Helsingaan vuonna 1351.

Vantaa oli alunperin Helsingin pitäjä tai Helsingaa (Helsinge) vuonna 1865 nimi muutettiin Helsingin maalaiskunnaksi. Ja vuonna 1972 maalaiskunta muutettiin Vantaan kauppalaksi ja vuonna 1974 nykyiseksi Vantaan Kaupungiksi.

Vantaa on Suomen neljänneksi suurin kaupunki asukasluku on noin 225 000. Vantaa sain nimensä muinaisten hämäläisten kaupungin läpi virtaavasta joesta käyttämän nimen mukaan.


Kuusijärvi

Sijaitsee lahdentien varrella. Nettisivut löytyvät täältä, paikassa on monia mahdollisuuksia.
Isäni asuu suht lähellä Kuusijärveä, tuota pientä järveä ja ulkoilupaikkaa. Olen toki siellä käynyt aikaisemminkin mutta paikan ainutkertaisuus iski tällä kertaa todenteolla. Ensinnäkin paikassa saatiin maailman (Suomen) isoimmat jäätelöpallot, taisi olla joku harjoittelija töissä. 

Paikassa on mahdollisuus päästä saunomaan myös savusaunaan (hävettää myöntää mutten ole tainnut ikinä olla savusaunassa). Hintakaan ei ollut kovin paha 6é ja savusauna 12é/per pää. Kesäisin on siis mahdollista tutustua lähimaastoon kävellen, lenkkeillen tai pyöräillen. Polkujen varrella on myös grillausmahdollisuuksia, otathan omat puut mukaan.


Savusauna


Talvella noiden kaikkien ohella on myös mahdollista päästä avantoon uimaan ja talvisin lähimaastossa voi hiihtää.


Paikassa on vessat, suihkut, pukuhuoneet, jäätelökioski ja kahvio/ravintola.

Varoitus: Paikka voi olla kuumana kesäpäivänä tupaten täynnä. Autopaikkaa on vaikea löytää ja moni jättääkin auton tien poskeen.

P.s. tänä kesänä paikassa järjestettiin Triathlon-kisat.


Koiramäen pajutalli (Tuusula)

Koiramäen pajutalli sijaitee Tuusulassa, ihan Vantaan rajalla.Tuusulantien varrella Ilolan liittymän jälkeen Tuusulaan ajettaessa. Teimme tänne paikkaan kesällä ihanan pyöräretken. Pyöräilimme pitkin Vantaan maaseutua, Vantaa on muutakin kuin betonilähiöitä.

Koiramäen pajutalli on kiva paikka koko perheelle. Siellä on kaikille kaikkea, lapset on varsinkin otettu hienosti huomioon. Paikassa onkin lasten aitta, peikkometsä, pupuja ja possuja. Kahvilasta saa tuoretta kahvia ja pullaa. Varsinkin äitihenkilöitä kiinnostavat nuo sisustustavarat joita talo on pullollaan. 
Pajutalli on saanut nimensä siitä kun siellä myydään tuotteita pajuista. Paikassa on kuulemma myös ollut pajupallon tekokursseja ja muita sellaisia. Siellä on myös juhlatila jota voi vuokrata, nyt oli remontissa joten en ole varma onko tänä kesänä enää auki.

Tänne voi oikein hyvin ajaa pidemmänkin matkan takaa. Tapasinkin perheen joka oli tullut Itä-Suomesta asti.

Plussaa: Kahvia ja teetä sai santsata ja hinta oli huokea 1,50é/kuppi. Korvapuustit maistuivat myös mahtaville, eikä oltu hinnalla pilattu. Ihan huippua.Koivukylän juna-asema

Jos haluatte nousukausi-elokuvan meininkiä niin tervemenoa Koivukylän juna-asemalle. Siellä sijaitseva pizzeria saa täydet pisteet ruuan mausta. Sisustuksesta ja hygienian tasosta en halua sanoa mitään. Aseman läheisyydessä pyörii kaikennäköistä hiipparia joten varsinkin pimeään aikaan olisin hieman varuillaan. Huom! Omalla vastuulla.
Vantaanjoki

Oliko se Teleks kun laulaa että hiljaa virtaa Vantaa, vai muistankon ihan väärin. Ei olisi ensimmäinen kerta kun sanon väärin sanomukset. Vantaanjoella on mahdollisuus kokeilla vaikka SUP-lautailua tai melontaa. Kaljakellunta on järjestetty heinäkuun lopussa vuodesta 1997 alkaen. Nykyään tapahtuma on räjähtänyt käsiin ja sitä on kritisoitu paljon. Tapahtumaan osallistujat ovat jättäneet jälkeensä sotkua ja tuhoa. Harmi että ihmiset eivät kunnioita luontoa tai muita ihmisiä. Katso nettivivut Melontaranta ja Helsingin JYRY melojat.

Tikkurilan juhannus

Jos kaipaat city-juhannukseesi vauhtia ja vaarallisia tilanteita niin silloin tämä on oikea paikka. Juhannuskokko sytytetään jo klo 20 se on oikein hyvä asia perheellisiä ajatellen. Porukkaa on paikalla paljon ja sitä kautta pääset varmasti juhannustunnelmaan. Ulkosuomalaiset olivatkin hieman kauhuissaan siitä menosta klo kahdeksan illalla. Mutta siellä on juhannuskokko, pääasia.

Fazer Experience Vierailukeskus

Sinne on mahdollista varata aika esittelykierrokseen netin kautta. Jos jostain syystä esittelykierros unohtui varata, eikä vapaita aikoja ole niin paikan lounasravintola ja myymälä on jo itsessään hyvä kohde. Katso nettisivut täältä.

Kehärata

Tämänkin testasin tänä vuonna kun meidän piti mennä Jumia vastaan lentokentälle. Otin bussin Koivukylästä ja jäin Leinelän asemalla pois ja jatkoin matkaa kehäjunalla. Seuraava asema olikin jo lentoasema. Bussimatkaan meni 10 minuuttia, kävelyyn 5 min, juna tuli melkein heti joten olin 20 minuutissa lentokentällä. Ainut miinus oli kun olimme lastenrattailla liikenteessä niin hissit lentokentälle olivat kaukana ja piilossa. Onneksi oli yksi pariskunta menossa samaan suuntaan, niin löydettiin oikeaan paikkaan.

Heureka

Tikkurilassa sijaitseva tiedekeskus Heureka on must see- varsinkin vähän isompien lasten kanssa. Joka vuosi vaihtuvat aiheet ovat aina niin mielenkiintoisia. Katso nettisivut täältä.Mitä sinä lisäisit listaan?Muista seurata meitä myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen
Bloglovin' ja Blogit.fi

2 kommenttia

 1. Tästä puuttuu esimerkiksi Håkansbölen (Hakunilan) kartanoalue, joka on nykyisin Vantaan kaupungin omistuksessa ja kunnostettu todella nätiksi.
  Siellä on myös kesäkahvila talossa, jossa mun lapsuudenaikaiset kaverit asuivat.
  Alueella on myös hyvät ulkoilumahdollisuudet kesällä ja talvella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Kalle, lisätään listaan. Täytyy ensi kesänä muistaa käydä. Hakunila on minullekkin tuttu paikka, vanha ystävä asui siellä joten siellä on pörrätty paljon.

   Poista