5/recent-posts/slider1

Mistä tilata nimitarroja Saksassa



******Blogiyhteistyö******



Pimi aloitti päiväkodissa syyskuun puolessa välissä ja se aloitus tuli kuitenkin hieman puskista. Käy lukemassa miten meidän päiväkodin aloitus alkoi täältä. Vaikka olin ajatellut että olin varautunut hyvin niin yksi asia minulle muistui mieleen pari päivää ennen aloitusta. 






Meinaan vaatteiden nimikointi. En ollut yhtään muistanut että sellainenkin show pitää tehdä ennen päiväkodin aloitusta. No silloin oli viikonloppu ja mietin että mistä nyt muutun nimilapuksi. Ensiapulaatikosta löytyi ensiapu (heh). Sieltä löysin hansaplastin sensitive ensiaputeippiä. Eikun leikkaamaan, liimaamaan ja askartelemaan. Kotoa ei löytynyt edes ohutta permanent-tussia tai tekstiilitussia. Joten tyydyin kirjoittamaan nimet kuulakärkikynällä.




Tätä tehdessä tiesin että tämä tulee olemaan väliaikainen ratkaisu. Ja niin se oli. Ekassa pesussa melkein kaikki nuo valkoiset nimilaput oli lähtenyt. Pesukoneenrummusta löytyi tai taitaa löytyä vieläkin niitä. Yksi oli jostain syystä eksynyt minun kainaloon, kait jonkun vaatteen kautta. Kiva.

Kävin vielä apteekista ostamassa leukoplast eli kangasteippiä, ne ovat hieman paremmin pysyneet tuotteissa kiinni. Vaikkakin kuulakärkynällä kirjoitetut tekstit alkavat haalistumaan.




Aloin selaamaan internetin ihmeellistä maailmaa ja sieltähän löytyi muutamia tarrafirmoja. Tarrafirmoja oli täällä Saksassakin ihan kivasti, mutta pieni pihi saksalainen iski minuun. 100 kpl nimitarroja maksoi sellaiset 40 euroa, olin aivan järkyttynyt. 

En antanut periksi ja sitten löysin yhden suomalaisen firman meinaan ikioma nimilappu. Sieltä sivuilta löytyi ihania nimitarroja, eikä ne olleet pahan hintaisia. Vajaat 20 euroa ja lähetys kuului hintaan mukaan. 

Muumifaneille oli monta erilaista settiä ja ne oli juuri julkaistu. Ainut ongelma oli nyt se että firma oli suomalainen ja minä asun Saksassa. Miten minä oikein saan ne tänne Saksaan. Mietin jo että tilaan ne äitini osoitteeseen Suomeen ja hän lähettää sitten minulle. Päätin laittaa kuitenkin sähköpostia ja kysellä onnistuisiko lähetys Saksaan. Sainkin pikaisen vastauksen että Saksassa on tytäryhtiö josta voin tilata.

Suht nopeasti posti toikin meille nuo tarrat, Pimi olisi halunnut liimailla niitä joka paikkaan. Ohjeeksi saatiin että tarrat pitää liimata kuivaan pesuohje,-tuotetietolappuun. Siihen sellaiseen joka on oikein sileä, jotta liimapinta tarttuu kunnolla kiinni. Plus että pitää odottaa 24 tuntia ennen kuin tuotteen pesee. Ohje korostaa että varusteisiin nimilappu tulee kiinnittää kuivalle ja puhtaalle pinnalle.






Olen nyt toista kuukautta testaillut näitä tarroja ja onhan nää nyt vaan tosi kivoja. Paljon kivempia kuin nuo hansaplast-teipit tai leukoplast-teipit. Eikä tarvitse sormi vääränä kirjoittaa niitä nimiä. Kuinka helppoa on vain ottaa tarra arkista ja laittaa vaatteeseen. Näin joutuu joskus aamusella kiireessä tekemään kun huomaa että ei h…ti eihän tässä ollutkaan nimeä.

Harmittaa etten tilannut niitä silitettäviä nimilappuja, niitä olisi ollut kätevämpi laittaa esim sukkiin tai sellaisiin vaatteisiin joissa ei niitä tuote/pesulappuja enää ole. Tällä hetkellä sukat on ilman tarroja.





Voin kuvitella että päiväkodin työntekijää nimikointi helpottaa huomattavasti. Ei tarvitse arpoa että kenelle tämä vaate nyt oikein kuuluikaan. Varmasti on käynyt ja käy niin että lapset onkin puettu vääriin vaatteisiin. Vaikka ei se nyt maata kaada jos on MattiPetterin takki päällä kun haet lapsesi kotiin. Vai?

Ja nyt varsinkin suomalaiset saksassa teille tiedoksi että namensetiketten sivuilta voi tilata vaikka näitä ihania muumi nimitarroja. Edit: Tilaaminen namensetiketten sivuilta onnistuu myös Itävaltaan ja Sveitsiin. Huippua.


Postaus on tehty blogiyhteistyönä ikioma.fi kanssa ja tätä postausta vastaan sain yhden setin muumi-nimitarralappuja.





Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen



4 kommenttia

  1. Kiitos vihjeestä. Olen elämäni aikana nimikoinut käsin tussilla tuhansia kenkiä, vaatekappaleita, kyniä, kirjoja, vihkoja,kynäkoteloita, vesivärisettejä, reppuja ym. - eikä vain omiani ja omien lasteni vaan myös oppilaitteni.Kaikki vanhemmat eivät jaksa nimikoida tusinaa värikyniä ja alakoululaiset tappelevat sitten nimmettömistä kesken oppitunnin. On iso helpotus, kun noita saa valmiina. Suomalaisille on kai yhdentekevää, kun kaikilla on kuitenkin samanlaiset ilmaiset kynätkin, eivätkä kaikki viitsi kuulemma hakea unohdettuja anorakkejakaan koulun löytötavaroista. Nimikointiruljassi alkoi sinullekin.

    VastaaPoista
  2. Näitä on kätevä ostaa vaikka lahjaksi, näitä tarvitsee aina. Terkkuja.

    VastaaPoista
  3. Kiitos tästä! Aina olen pyytänyt suomesta tarramosterilta tarroja lahjaksi jne. Apu on siis lähempänä kuin luulinkaan ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa että tästä postauksesta oli apua. Kiitos kommentista. Kivaa joulunodotusta.

      Poista