5/recent-posts/slider1

Suomiloma on jo takana

Nyt sitä on taasen palattu sorvin ääreen ja blogi heräilee henkiin loman jäljiltä. Tässä pieni yhteenveto mitä kaikkea me kerettiin tekemään. Osasta tarinoista tulee sitten omat postaukset, kunhan saan ajatukset paperille. Kuvia on otettu reilu 500 joten joutuu hieman selailemaan niitä läpi.

Suomen loma on tältä vuodelta taasen lusittu. Huh. Mukavia hetkiä perheen ja ystävien parissa on vietetty. Kolme ja puoli viikkoa meni niin nopeasti vaikka kyllä me siinä ajassa kaikenlaista kerettiin. Alkuun oli heti veljentytön ylioppilasjuhlat, sitten kyläilyjä, kaveritreffejä, Espoo, Vantaa ja Helsinki tuli taasen tutuiksi. Käväisimme myös Tallinnassa, Jyväskylässä ja Sysmässä olimme viikon aivan ihanalla hyvin hoidetulla mökillä. Laitan linkin tähän teille kaikille vinkiksi.

Kerettiin nauttimaan myös kesäisestä Helsingistä pariinkin otteeseen. Kesäkuun tokana viikonloppuna on joka vuosi Sambakarnevaalit, lähtö senaatintorilta ja paluu samaan paikkaan Espan ja Aleksin kautta. Suosittelen lämpimästi, mahtava tunnelma. Ja kyllähän tuo Bateria eli rumpuryhmä saa lanteet keinumaan tavalliselta tallaajaltakin. Instagramiin olinkin laittanut hieman alkutunnelmaa.

Yhtenä kauniina sunnuntai-päivänä kävimme jäätelöllä Kuusijärvellä (Vantaan virkistysalue, siellä on tavalliset saunat ja savusauna mahdollisuus jos haluaa eksotiikkaa esitellä ulkomaalaisille). Voin kertoa että siellä taisi olla joku kesäharjoittelija kun jäätelöpallot oli niin isot ettei sitä meinannut jaksaa syödä. Puuh. Pimi halusi toki mennä uimaan, "vettä, vettä" hän vain tokaisi ja pisti menemään.

Yksi maanantai-iltapäivä vietettiin Leppävaaran maauimalassa. Ihan luksusta. Pääsin uimaan ja saunaan. Aurinkokin näyttäytyi.

Pitäkää mielessä Helsinki-päivä eli 12.6. joka on muuten allekirjoittaneen syntymäpäivä. Sinä päivänä on koko Helsinki ohjelmaa täynnä mm. uimaan pääsi ilmaiseksi sekä radio Suomi POP:n järjestämä Kaisaniemen konsertti, jossa tänä vuonna esiintyjinä olivat mm. Jenni Vartiainen, Sunrise Avenue, Ismo Alanko ja Elastinen. Ilma oli mahtava ja nautiskeltiin tunnelmasta koko perheen voimin nurmikolla musiikkia kuunnellen.

Tehtiin myös pakollinen Tallinnan-reissu (Pimin ja Jumin eka kerta), minunkin edellisestä kerrasta oli jo mennyt tovi ja kovin oli kaupunki muuttunut. Kierreltiin vanhassa kaupungissa ihania taloja katsoen. Löydettiin lopulta sopuhintainen ruokapaikka joka oli aivan loistava valinta. Pimi sai rauhassa leikkiä aitojen sisäpuolella ja Äiti ja Isi saivat nautiskella siideristä ja oluesta ja hyvästä ruuasta.

Päästiin kuin päästiinkin tänä kesänä pyöräretkelle Vantaaseen tutustuen. Voi pojat kyllä Vantaa voi olla kaunis. Pyöräilimme kahden perheen voimin Koiramäen Pajutalliin kahville ja pullalle. Paikka on niin idyllinen ja kahvit ja pullat PK-seudun hintoihin halvat (ja hyvät). Pajutallilla on myynnissä ihania pajujuttuja sekä muita sisustustuotteita. Mutta myös perheen pieniä on ajateltu, on possuja ja kaneja joita voi syöttää sekä peikkometsä jossa voi seikkailla.Road Trip alkakoon


Meidän Road Trip lyheni yhteen pysähdykseen Jyväskylässä. Jumi oli nähnyt muutamia kuvia Jyväskylästä ja sinnehän meidän piti sitten ajaa. Yövyttiin Ruuhimäen Leirintäalueella, hinta oli ihan ok (58é/yö) hieman uudemmassa yöpymismökissä jossa oli jääkaappi ja tilaa neljälle/viidelle yöpyjälle. Yritettiin mennä vesitornin ravintolaan mutta ei kertakaikkiaan löydetty miten sinne pääsee autolla. Ei kuulkaas auttanut Google Mapsit eikä mitkään. Tyydyttiin satama-alueeseen, siinä oli ihana katsella niitä laivoja ja saunalauttoja.

Jyväskylästä ajettiin Sysmään josta meille oli varattu viikoksi aivan ihana mökki. Siinähän se viikko meni meni saunaa lämmitellessä ja grillailessa. Oltiin kuitenkin reippaita ja käytiin parissa paikassa vaeltamassa: Päijätsalo ja Kammiovuori. Kuvat ja kertomukset tulevat kunhan saan ajatukset paperille. Veli perheineen kävi juhannuksen vietossa ja sää ei valitettavasti ollut kuin morsian. Illan mittaan piti siirtyä sisään korttipelin pariin ja katsella laituria joka keikkui myrskyn silmässä. Ilmasta viis meillä oli kuitenkin kiva ja mukava viikko mökillä.

Niin se kolme ja puoli viikkoa oli mennyt nopeasti ja oli taasen kotiin lähdön aika. Tänä vuonna tuntui jostain syystä erityisen pahalta lähteä kotiin. Vaikka se koti on täällä niin jotain  (sydän) jää aina Suomeen.Hei hei Suomi!!

P.s. Nalle ja reppu jäivät vahingossa junaan nukkumaan ja eilen niitä metsästettiin kissojen ja koirien kanssa. Onneksi löytyi ja tarina sai onnellisen lopun. Sen siitä saa kun oli liian monta kassia ja nyssäkkää mukana.
Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

Ei kommentteja