5/recent-posts/slider1

Eistobel - Kanjoni Allgäussa
Meillä on ollut tapana sunnuntaisin tehdä ausflug eli joku pieni retki johonkin lähelle. Tämä vaellus tehtiin noin kuukausi sitten ja Pimi matkusti koko matkan rintarepussa. Luonnon omat rappuset


Tämä reitti kuuluu Westallgäuer Wasserwege:en näitä joen kanjoneita on tällä alueella useita ja tässä nyt esittelen Eistobel-nimisen. Siellä on neljä eripituista vaellusvaihtoehtoa puolestatoista neljään tuntiin (3,5km-9km). Me valittin tällä kertaa 3,5 km reitti joka käveltiin reilussa puolessatoista tunnissa. 50 metriä korkea seinämä.


Me aloitimme urakan Schüttentobelista ja matka alkoikin alamäkeen, minun onneksi. Eistobeliin mennessä siellä on automaatti johon pitää sisäänpääsy maksaa. Aikuiset 1,50€ ja lapset  0,50€. Muista ottaa kolikoita mukaan, automaatti ei anna rahaa takaisin.

Kolmen ja puolen kilometrin matkalla näet vesiputouksia, isoja kiviä, pyörteitä vedessä ja korkeita kallioseiniä. Paikka on auki jokaisena vuodenaikana (talvella kuitenkin kuljet omalla vastuulla) ja näyttää jokaisena niistä erilaiselta. Siellä on leikkipaikkoja, mahdollisuus istuskeluun, auringonottoon ja eväiden syömiseen.

Joissain kohdissa vedensyvyys voi olla jopa viisi metriä. Niissä kohdissa uiminen on kielletty koska vedessä on pyörteitä ja voi vetää syvälle. Jumi kertoikin tapauksesta jossa koira oli hypännyt veteen eikä päässyt pois. Koiran omistaja oli päättänyt mennä auttamaan ja niin molemmat olivat sitten menehtyneet. Noudata kylttejä!!


Eistobel on muodostunut 15 000 vuotta sitten, viimeisen jääkauden jälkeen. Joki on nimeltään Obere Argen joka yhdistyy Argeniin ja laskee sitten Bodenseehen. Bodenseesta lähtee sitten Rein joka laskee Pohjanmereen.Grosser Wasserfall


Eistobelissa on myös erikoisia eläin- ja kasvilajeja. Mahtavia vaahteroita, saarneja, jalavia ja pyökkejä. Sammaleita, saniaisia ja muita varjokasveja.


Tämä vaellusreitti sopii todella hyvin kuuman kesäpäivän retkeksi. Puiden varjossa on viileää ja välillä voi vaikka pulahtaa uimaan. Mutta vain oikeissa kohdissa.
Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

2 kommenttia

 1. Minua ainakin kiinnostavat luonto- ja retkikohteet. Jatka ihmeessä näistä kirjoittamista.
  mk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva kuulla että sinua kiinnostaa. Aion kirjoitella enemmän kunhan vain kerkiän.

   Poista