5/recent-posts/slider1

Buchenegger -vesiputous kuin paratiisi
Nyt on pakko hieman kertoa tästä lähialueen helmestä. Paikkaa jota ei voi tietää tai löytää (ellei vahingossa). Kannattaa siis olla paikallinen opas mukana niin tietää mihin mennä. Tämä on paikka jossa käytiin kesällä 2013, sen jälkeen ei olla valitettavasti käyty. Tämä paikka soveltuu lapsiperheille (ei ehkä ihan taaperoikäiselle?) ja varsinkin perheeseen jossa teinit/esiteinit ottavat valtaa eikä mikään oikein kiinnosta. Sinne vain joen rannalle piknikille.


Tänne vesiputoukselle pitää laittaa hyvät kengät jalkaan (okei, itse vedin feikkicrocsit jalassa) ja sellaiset joita ei haittaa vaikka vähän kastuu. Valitse päivä jolloin on kuuma, silloin siellä on varmasti väkeä. Ainut ongelma silloin on vapaan parkkipaikan löytämisessä.


Erikoista tässä vesiputouksessa/vaellusreitillä on se että pieniä vesiputouksia on useita ja vaellusreitti kulkee joessa. Tai näin me ainakin tallailtiin jokea pitkin ylöspäin. Ehkä maata pitkin menisi mutta oli se kivempi kuumana päivänä vaeltaa vedessä ja kivien päällä. Osa matkasta jouduttiin menemään välillä syvässäkin vedessä, bikinit vaan alle niin ei haittaa.
Käveleminen kivien päällä oli välillä hieman haastavaa.Minun mielestä tässä paikassa on sellaista BEACH-elokuvan tunnelmaa. Olet aivan kuin jossain satumaassa ja kävelet kuin unessa ja katselet niitä ihania maisemia. Bonuksena on tosiaan n. 10 metrin (joissain kohdissa jopa 30 m.) hyppypaikka, jossa uskaliaimmat näyttävät taitojaan. Mahtava lisä päivän retkelle. Allgäussa tätä kutsutaan Gumpenspringen tai Gumpenjucken eli kalliohyppy.
Siitä vaan hyppimään.


Joki on Weißach niminen ja se laskeutuu Bodenseehen joka taasen muuttuu reiniksi joka laskeutuu taasen pohjanmereen. Vesiputouksille pitää ensin kulkea ns. rappuset alas ja sitten tulee silta josta noustaan hieman ylös. Paikassa on myös useita vaellusreittejä, voit vaeltaa vaikka Steibikseen asti. Sitten pitää valita haluatko mennä alas joelle vai nousta ylemmäs katsomaan niitä mestarihyppyjä. Siitä hieman ylemmäs ja pääset vaeltamaan vedessä. Matkalla tapaat muita ihmisiä jotka ottavat rennosti joen rannalla, joillain saattaa olla jopa nuotio tehtynä. Joillakin on mukana teltat ja aikovat yöpyä siellä joen varrella (en tiedä onko se oikeasti sallittua?). Me käveltiin jokea vastavirtaan niin pitkälle kuin pääsimme ja vastaan tuli mini vesiputous ja ihana pieni vesiallas. Siihen päätettiin leiriytyä, otettiin aurinkoa ja uitiin (kylmässä!) vedessä. Mutta mikä ihana retki.Ensin rappuset alas....

... ja näkymä alkaa hahmottumaan.Tämä on ylempänä joelta.Kolmen vuoden sisään on tässä paikassa kolme ihmistä saanut surmansa. Vuonna 2016 19-vuotias amerikkalainen opiskelija neitonen sekä viime vuonna 17-vuotias pakolainen ja 31-vuotias joka yritti pelastaa. Joten varovainen kannattaa olla aina kun ollaan veden kanssa tekemisissä. Molemmissa tapauksissa on luiskahdettu veteen kun ote on livennyt kiivetessä seinämää pitkin. Ja tietenkin siinä kohdassa on ollut pyörteitä ja se on vienyt mennessään. Harmillista. :(


Tuohon liukumäkeen en välttämättä hyppäisi.


Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

Ei kommentteja