5/recent-posts/slider1

Suomi-Mafian pienen jäsenen 6-8 kuukaudet

Pimi oli ihan super ihana kuuden ja seitsemän kuukauden ikäisenä. Öisin nukkui ja meni nukkumaan (muutamia poikkeuksia) kuin unelma, aloitti kiinteiden ruokien syömisen ja nauraa kikatti. Osasi kunnolla kääntyä mahalleen mutta ei ollut siitä niin kiinnostunut. Ainut missä äitillä on hermot mennyt on se ettei meinannut nukkua päivänokosia (joka muuten jatkuu vieläkin). On vaunuteltu niin että välillä ei tee mieli kävellä kuin pakolliset. Eli ideoita otetaan vastaan. Vaikka tässä taitaa auttaa vain aika. Olisi joskus kiva laittaa Pimi petiin (ilman itkuja) ja itse nauttia hetki hiljaisuudesta.Siellä se hammas pilkottaa.


7.5 kuukauden ikäisenä Pimille puhkesi ensimmäinen hammas, pari yötä oli hieman haastavaa, annettiin osanit-globuleita. Toisen hampaan teko on vieläkin kesken ja sitä varten ostettiin sellaista kamomilla-geeliä. Ollaan myös juotettu kamomillateetä pitkin päivää, itsellä on jotenkin ollut vaikea tottua siihen että vauvalle juotetaan teetä. Mutta joskus tuntuu tosiaan että jos se auttaa niin miksen jatkaisi sen antamista. 


8 kuukauden ikäisenä on tainnut hampaita/ikeniä särkeä ja sen tähden öisin nukkuminen on ollut vaikeaa. Onneksi Jumi sattui olemaan lomalla niin pystyttiin vuorottelemaan. Sain edes hetken nukkua. Pimi istuu mielellään ja sen jälkeen häntä ei saanut makaamaan lattialle. Tykkää itsekseen touhuta lattialla, kaivelee ja tutkii omaa lelulaatikkoaan. Osaa hieman ryömiä, kuitenkin vain taaksepäin. Nyt uutena osaa seistä tukea vasten, itse hieman kurkottelee ja pääsee ehkä ylös (pitää hieman auttaa). Konttausasentoa on myös harjoiteltu, välillä kun jalat ovat jossain tukevasti niin sitten voi hieman heijata. Eli siis ihan kohta lähtee Pimi-poika liikkeelle. A-pua. Lankutus sujuu kuitenkin kaikkein parhaiten.Kimi näyttää miten lankutus luonnistuu.


Sormiruokailu  on aloiteltu soseiden ohella, aluksi hän ei oikein meinannut tajuta mikä juttu on syödä niitä muffinseja mitä se äiti on leiponut. Kunnes löysin penny marktista maissinaksuja ja silloin Pimi tajusi heti miten homma toimii. Me ollaan nyt tehty niin että aamu/iltapuuro ja lounas (yleensä) soseena, iltapäivällä on sormiruokailtu. Joskus on melkein kaikki mennyt suuhun, mutta yleensä ruoka löytyy murusina, sylistä, tuolilta ja lattialta. Noh, saapa äiti jotain tekemistä. Heh!Sormiruokailua.

Neuvolassa ei olla käyty syyskuun lopun jälkeen, olisi ihan kiva tietää paljon Pimi painaa. Ilmeisesti saadaan mennä kohta painotarkastukseen, seuraavan kerran on (U6) tarkastus sitten vuoden ikäisenä. Täällä tosiaan valitaan lastenlääkäri itse jonka luona sitten käydään. Lääkkeet saa pääsääntöisesti ilmaiseksi, joistain pitää maksaa pieni osuus itse. Varsinkin aluksi meillä meni SAB SIMPLEXiä (suomessa disflatyl, sama vaikuttava aine, Saksassa vain hiukan vahvempi) luvattoman paljon ja siitä "jouduttiin" maksamaan itse alle kaksi euroa. Alussa en ihan tajunnut että soittamalla lääkärin vastaanottoon saa reseptin, se pitää vaan hakea. Toisinsanoen aluksi tuli maksettua jotkut lääkkeet itse.Näitä ollaan suurkulutettu, varsinkin sab simplexia.


Pimi on ollut (kop kop) suht terve, välillä on ollut pientä yskää ja nuhaa. Yskänlääkettä ollaan jouduttu antamaan (se on kirsikanmakuista ja haisee kamalalle (äidin mielestä). Aluksi Pimi hieman nirpistelee nenää mutta ottaa sen vastaan. Reipas poika.

Saksassa ollaan tosiaan teen, luontaistuotteiden ja homeopaattisten lääkkeiden suurkuluttajia. Itse olen Suomessa tottunut erilaiseen kulttuuriin. Joten hieman on ollut vaikea tottua tosiaan juottaa vaikka teetä vatsavaivoihin. Yksi kerta annoin Pimille särkylääkettä ja se oli Jumin mielestä ihan hirveä juttu. Jälkiviisaana voin sanoa että se parin päivän särkyläkekuuri auttoi yöheräämisiin (itkuihin).

Pimillä on ollut monet leikkitreffit ja tuntuu että hän on innoissaan kavereista. Vaikka aika pientä se leikkiminen noilla pienillä on. Pitää koko ajan vahtia ettei toinen raavi tai revi toista naamasta. Ja Äidille tekee hyvää nähdä muita ihmisiä ja vaihtaa kuulumisia.

Nyt vaan odotellaan että Pimi lähtee liikkelle. Varmasti ihan pian. Kääk!
Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

Ei kommentteja