5/recent-posts/slider1

Allgäuer Festwoche - Kempten



Tänä vuonna järjestettävät Allgäun Festiviikot Kemptenissä ovat järjestyksessään jo 69. Ensi vuonna onkin sitten 70-vuotisjuhlavuosi. Festit pidetään aina elokuun puolivälissä. Minä olin tänä vuonna ensi kertaa menossa mukana. Ja pitihän asiasta ottaa hieman selvää että mihin oikein olen menossa. Toki tiedossa oli että juhlimista saksalaiseen aka allgäulaiseen tyyliin. Festit ovat muuten suurimmat kesäfestit Allgäun alueella.



Alkuillan tunnelmaa


Olin yllättynyt että Festwoche piti sisällään myös messut, eli paikalla oli satoja tuotteiden asettajia. Messut tai Festit ovat tarkoitettu kaikille ja ikäjakauma onkin nollasta sataan, plus kehitysvammaiset on otettu hyvin huomioon. Lapsille oli myös monia työpajoja ja pieneläinpuisto.


Viikolla on myös erityisiä teemapäiviä maanantai 13.8. oli vanhustenpäivä, tiistai 14.8. on perhepäivä ja torstaina 16.8. Bio-tuotepäivä. Sunnuntaina 12.8. oli illalla valojuhlat live esiintyjän kera. Olin sunnuntaina paikalla mutta taidettiin missata koko show. Ennen kuin lähdettiin sain otettua alla olevan kuvan. 





Joka päivälle on musiikkiesiintyjiä Musikkapelleja ja Stadtkapelleja, Musiikkikouluja, yhtyeitä ja sooloesiintyjiä. Ohjelmaa on tosiaan vauvasta vaariin tyylisesti joten tylsää hetkeä messuilla tuskin tulee.






Meitä lähti täältä Oberreutesta iso porukka naisia viettämään kivaa päivää/iltaa. Harva pääsee usein liikenteeseen ja meno oli sen mukaista.


Ruokaa tarjosi 18 erilaista ruokapaikkaa. Oktoberfestien kävijät tietävät että puolikas broileri, sämpylät, porsaanpaisti, makkarat, häränliha tekevät kauppansa. Vaikkakin olin yllättynyt kun paikasta sai myös salaattia. Wow.






Koko päivän lippu maksaa 8,50é ja iltalippu (tietty päivä) 4é. Etukäteen ostetuilla lipuilla pääsee tietenkin jonon ohi. 


Parkkipaikkoja oli koko Kempten täynnä ja yöbussejakin kulki lähialueille, bussiliput maksoivat 3.5é. Sisäänpääsylippuja ja bussilippuja sai kombi-hintaan 11.50é. Meille bussikyytiä ei luonnollisesti ollut tarjolla vaan olimme liikkeellä kahdella autolla.


Messut ovat auki päivittäin klo 10-18, sisäänpääsy illalla klo 22.30 asti. Ruokateltat menevät kiinni klo 24.00 ja esitykset loppuvat n. klo 23.





Ei muuta kuin tervetuloa Kempteniin, Dirndlit ja lederhosenit jalkaan. Prost!!


Muista seurata meitä myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen
Bloglovin' ja Blogit.fi

Ei kommentteja