5/recent-posts/slider1

Suolahuone - SalzgrotteKuinka moni on käynyt suolahuoneessa, käsi ylös?


Minä kävin suolahuoneessa ensimmäisen kerran keväällä 2010 Levillä. Olin ollut koko talven kipeä (sikaflunssa, keuhkokuume ja perusflunssaa) ja olin talven työharjoittelussa Levillä. Silloin päätin käydä testaamassa suolahuoneen josta olin kuullut isoilta tytöiltä. 
Kokemus silloin oli ihan erilainen mitä se nyt on ollut. Vaikka periaate on sama, niin ei näitä kahta voi mitenkään laittaa samaan kategoriaan.


Levin hullu poro-hotellissa oli/on suolahuone joka oli ihan tavallinen huone jossa oli lattialla suolaa ja seinät vuorattu suolalla. Huoneessa oli myös rantatuolit/tuolit, joissa pystyi istumaan tai makoilemaan. Välillä huoneessa oli niin kylmä että ihan kauhistutti. Ei tainnut olla mitään peittoja tai mitään muutakaan.


Meillä täällä päin on Vital-Hausin suolahuoneita eli Salzgrotteja Weitnaussa, Fischenissä ja Wangenissa. Meininki on ihan erilainen kuin minun kokemus tuolla Levillä.

Seiniin, lattiaan ja kattoon on vuorattu suolaa yli kaksikymmentä tonnia. Istunto kestää 45 minuuttia ja silloin sinne suihkutetaan suolahiukkasia (alle 0,005mm) generaattorin avulla. Katossa on myös niin sanottu tähtitaivas valaisu joka muuttaa väriään. Tunnelmaa luodaan myös hempeällä musiikilla. Valoja on himmennetty niin että pääset varmasti rentoutumaan.


Paitsi että minä olen viime aikoina käynyt siellä Kimin kanssa. Ollaan oltu niin räkäisiä ja yskäisiä joten olen ajatellut että ehkäpä siellä käyminen auttaisi meitä. Kerran viikkoon tai kerta kuukauteen käyminen tuskin tuo mitään kunnollisia terveysvaikutuksia mutta onpahan ollut sadepäiville jotain kivaa ohjelmaa. 


Meillä päin tosiaan ovat myös lapset tervetulleita näihin suolahuoneisiin (tiettyinä aikoina). Siellä on erikseen lapsille "hiekkaleluja", joilla he voivat leikkiä. Aikuiset voivat hieman torkahtaa, ellei lapsi ole niin pieni että sitä pitää vahtia ettei syö sitä suolaa. Näin oli viime vuonna kun Kimi oli niin pieni että laitteli kaikenlaista vielä suuhunsa. Tänä vuonna pystyin kääriytymään viltin alle, nostamaan jalat ylös ja jopa laittamaan silmät kiinni. Tämän ihanan hartaan hetken jälkeen oli vaikea nousta lepotuolista ylös. Tunsin kuinka olin erittäin rentounut ja ihan kuin nenäkin voisi paremmin. 
Mikä on suolahuone?

Suolahoitoja on tunnettu jo keskiajalla. Munkit hoitivat sairaita suolaluolissa, myöhemmin havaittiin, että suolakaivoksissa työskennelleet ihmiset olivat hengityselimistöltään terveempiä eikä heillä esiintynyt keuhkosairauksia kuten muilla.

Suolahoitoa on käytetty jo 1940-luvulta alkaen monissa Keski- ja Itä-Euroopan maissa sekä Kanadassa. Ensikokemukset ovat olleet positiiviset: potilaiden hengitys helpottui, keuhkojen toiminta parani, yskä- ja nuha-oireet helpottivat ja lääkeannoksia pystyttiin pienentämään.

Suolahoitoa suositellaan erityisesti hengitys- ja iho-ongelmista kärsiville, mutta myös äänenalan ammattilaisille, urheilijoille, kuntoilijoille, tupakasta vieroutuville ja tupakoitsijoille. Hoito rauhoittaa ärsytys- ja tulehdusoireita, joita moni saa huonosta sisäilmasta tai altistumisesta pölylle, homeelle tai liuotinaineille.

Tietokonepäätteellä työskenteleville suolahoito auttaa alentamaan kehon ylivarautunutta staattista sähkövarausta.

Vaikka varsinaista sairautta ei olisikaan, toimii suolahoito ennaltaehkäisevästi, kun limakalvojen ja ihon kyky puolustautua edellä mainittuja ulkoisia tekijöitä vastaan paranee.

Näin kerrotaan Helsingin suolahuoneen sivuilla.

Kannattaa käydä vaikka pari kertaa kuussa.

Lea Vital-Haus hinnasto:

Lapset 4€/kerta
Aikuiset 10€/kerta
Ma ja La klo 10-10.45 lasten tunti, loma-aikoina kannattaa varata aika.

Jalkaan puhtaat valkoiset sukat.

Katselin että Helsingissä ja Oulussa vastaavat hinnat ovat tuplana.

Muista seurata meitä myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen
Bloglovin' ja Blogit.fi

Ei kommentteja