5/recent-posts/slider1

Vauvauinti

Ollaan osallistuttu tänä syksynä vauvauintiin Pimin kanssa. Kuusi kertaa maksaa 80€, siihen sisältyy kahden tunnin uintiaika, vauvauinti itsessään kestää 45 minuttia, parkkimaksusta tarvitsee maksaa vain yksi euro ja yksi henkilö saa tulla yhden kerran mukaan maksutta. Tunnin pitää Hebamme Susanne Lindenbergistä. Kaikkihan ei meillä mennyt niin kuin Strömsössä.

# 1
Pimillä oli ollut silmä vähän outo. Naapurin täti oli sitä mieltä että se on silmätulehdus. Puoltoistatuntia ennen uinnin alkua keksin lähteä tarkistamaan lääkärinvastaanotolle. Kerroin puhelimessa että meillä on tänään vauvauinti ja hän oli myös sitä mieltä että parempi tarkastaa. Pimi nukkui kotona levollisesti nappasin pojan kainaloon ja tungin vauvan turvaistuimeen. Ajettiin kymmenen kilometrin päähän lastenlääkärin vastaanotolle, siellä vastaanottovirkailija kertoi että lääkäri ottaa ihan kohta. Noh, ajattelin että kohta se lääkäri ottaa ja en imettänyt Pimiä (VIRHE). Odottelimme melkein neljäkymmentä minuuttia kunnes pääsimme ja lääkäri totesi että se ei ole silmätulehdus. Eli voidaan mennä uimaan, silmäkanava oli vain hieman tukossa. Saatiin siihen vaivaan nenäsuihketta. Eikun hirveällä kiireellä autolle ja kaahaten Oberstaufenia kohden (matkaa 20km). Olimme kylpylän pihassa tasan silloin kun vauvauinti alkoi. Voi että hävetti olla heti ensimmäisellä tunnilla myöhässä. Suihkun kautta altaaseen, Pimi oli aivan ihmeissään vedestä mutta innoissaan. Pimi alkoi tunnin loppua kohden olemaan levoton (NÄLKÄ) joten sellainen harjoitus jossa vauvan päälle kaadetaan vettä jäi välistä. Mutta muuten Pimi oli tosi reipas ja ajattelin että jes, kyllä tämä tästä. Innokkaana jäin odottamaan seuraavaa kertaa.


# 2
Tälle päivälle oli isot odotukset, olimme nukkuneet ja syöneet hyvin. MUTTA Pimi oi erimieltä, aika pian alkutervehdysten jälkeen Pimi aloitti itkemisen. Eikä rauhoittunut ennen kuin oltiin pois altaasta (tosi noloa). Tällä kertaa jäi taas välistä se vauvan pään päälle kastelu ja tällä kertaa siihen kuului myös sukellus. Noh, oli meillä sitten ihana saunaimetyshetki. Äiti vaan joutui käymään pikasuihkussa ja vaatteiden vaihto meni supernopeasti. Pimi joutui odottamaan kun äiti kuivasi hiukset. Pimi itki oikeestaan koko ajan, äidillä alkoi otsasuoni pullottaa ja jälkihiki iski päälle. Kuuma. Alas tiskille kun päästiin niin vastaanottoneiti käski ottamaan ihan rauhallisesti. Mutta miten? Minulla oli turvakaukalo jossa vauva, hoitolaukku ja uimakassi. Kauheesti kaikkea raahattavaa. Plaah.


  • Mietin tässä vaiheessa että miten ne muut tekee sen niin helpon näköisesti? Minulla oli ollut ruusunpunaiset odotukset että niin me Pimin kanssa ihanasti yhdessä käydään vähän vauvauinnissa ja sen jälkeen yhdessä saunassa. No tässä välissä minua ei enää naurattanut, todellisuus oli iskenyt. 
# 3
Nyt mulla ei ollut mitään odotuksia, ajattelin ottaa vastaan kaikki mitä tulee. Me oltiin hyvissä ajoin paikalla ja ehdittiin jutella muiden äitien kanssa. Me oltiin taas kuuliaisesti käyty suihkussa, muut äidit ja vauvat EIVÄT! Niin olin tällä kertaa laittanut päälleni BIKINIT, voin kertoa että ne lerppubikinit jotka minulla on eivät sovellu siihen että kannetaan lasta mukana. Tämä oli iso VIRHE, kaverit muistavatkin varmasti vilautteluni aikaisemmilta vuosilta. Alkutervehdyksen aikana mun ote jotenkin luiskahti ja Pimi "sukelsi" ihan yllättäen. Pimistä se ei ollut yhtään hauskaa, nenäkin putsaantui samalla (positiivista jos haetaan). Joten alkutervehdys meni siinä kun Pimi ITKI. Eikä meinannut rauhoittua. Hebamme totesi vaan että Pimin ei tarvitse enää "sukeltaa" eli tehdä sitä harjoitusta mitä se reppana ei ole kertaakaan saanut tehdä. Päätin että tänään ei mennä sitten edes saunomaan. Ajetaan suoraan kotiin, joten en kuivannut hiuksiani (VIRHE).


  • Olin tarkkaillut muita äitejä että mitä heillä on oikeen mukana kun selviytyvät niin nopeasti. No niin heillä oli vain yksi laukku, jossa on kaikki tarvittava, vauvan ja äidin pyyhkeet, pesuaineet, vaatteet, vaipat jne. He menivät ensin suihkuun pesemään lapsensa ja sitten imettivät (max 15min). Pukivat lapsensa hallin puolella ja menivät vaihtamaan vaatteet. Noh, meillä hommaan meni aina tuplasti aikaa koska minun piti pestä myös hiukset ja peseytyä. Pimin imettämiseen menee itsessään aikaa 30 minuuttia. Täytyy ensi kerralla tehdä niin että äiti ei peseydy ollenkaan. Josko sitten päästäisiin ulos nopeammin. Ja äiti olisi rauhallinen.


# 4
Tämä kerta jäi välistä koska olin KIPEÄ! Flunssa oli iskenyt edellisellä viikolla ja olin vielä niin heikossa kunnossa ettei uimisesta tulisi mitään. Mutta olin jo pakannut meidän uimavarusteet YHTEEN isoon kassiin. Minä odotin innokkaana seuraavaa kertaa josko homma toimii paremmin.Eihän tämä laukku kaunis ole mutta on käytännöllinen.  • Tässä välissä kätilö oli ilmoittanut että ilmoittautuminen uuteen kurssiin oli alkanut. Katsoin netistä ja totesin että täynnä on. Oikeestaan minua ei harmittanut yhtään.


# 5
Vähän jännittävällä fiiliksellä mentiin vauvauintiin, oltiin hieman aikataulusta myöhässä. Kerkesin kuitenkin peseytyä ennen tunnin alkamista. Pimi vaan ei ollut taasen samaa mieltä. Shamppoot kun sain päähän niin jo alkoi itkeminen. Vieraat ihmiset alkoivat rauhoitella Pimiä että äiti on nyt suihkussa. No pikapesuhan se taas oli. Vauvauinti meni tällä kertaa kivasti. Ja JEE, Pimi sukelsi ekaa kertaa, eikä edes itkenyt. Tunnin loppuessa Hebamme kysyi että kuka haluaa vielä jatkaa seuraavalla kurssilla (tilaa oli koska olin katsonut väärän kurssin). Huomasin viittaavani. Kotiin kun pääsin ilmoittauduin virallisesti. Saas nähdä mitä tuleman pitää.


  • Tajusin että usealla äidillä oli usein mukana joku auttaja, ystävä, isä, mummi tai vaari. Helpottaa kummasti kun on auttaja mukana. Niin minäkin päätin pyytää Oman eli isoäidin mukaan ensi kerralla,  koska isä ei pääse.
# 6
Ai että oli mukavaa kun Oma lähti mukaan. Helpotti kantamuksissa, riisumisissa, pukeutumisissa ja äiti pääsi rauhassa suihkuun. Oma oli vaan turhan innokas siellä altaassa, tuli sinne altaaseen mukaan ja huuteli kommentteja vierestä. Ihmettelen ettei vauvauinnin pitäjä mitään sanonut. Muut vierailijat katsoivat hieman kauempaa tapahtumaa. Pimi oli hieman itkuisella tuulella ja tällä kertaa ei taaskaan sukellettu. Noh, ensi kerralla sitten. Pääsääntöisesti Pimi oli hyvällä ja iloisella tuulella. Pidettiin juomatauko BIO-saunassa eli 65 asteen lämmössä. Pimi häiriintyi Oma:n seurasta niin että hänet piti lähettää toiseen saunaan. Äiti oli onnellinen kun päästiin vähän lämmittelemään.  Ensi viikolla alkaa uusi kurssi joka kestää jouluun asti, nyt on ihan hyvät tunnelmat.


  • Huomioita vauvauintiin lähtevälle, pakkaa mukaan yksi iso laukku jonne kaikki tarvittava. Äiti unohda itsesi, älä peseydy, älä pese hiuksia, älä kuivaa hiuksia, mutta älä unohda hermoja. Varaudu siihen että turvakaukalon ja laukun kanssa et mahdu mistään ovista läpi kunnolla. Mieti myös varasuunnitelma jos tarvitsee mennä vessaan. Meidän kylpylässä onneksi turvakaukalo mahtuu vessakoppiin. Lapselle riittää pikkuhousun (lue: speedot) malliset uimahousut, koko puku on erittäin vaikea pukea pois. Varsinkin jos lapsi on saippuoitu niin hän on erittäin liukas. Tämä kaikki on kirjoitettu hieman kieli poskessa, joten älä ota niin vakavasti en ota minäkään.

  • Edit: Vinkkejä sateli: Pue uimapuku jo kotona päälle (älä unohda vaihtovaatteita), peseydy vasta kotona, iso muovikassi märille pyyhkeille ja uikkareille sekä äidille ohut froteinen kylpytakki.


Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

Ei kommentteja