5/recent-posts/slider1

Mistä tietää, että on nelikymppinen?

Havahduin ajatukseen, että piru vie, minähän olen jo yli neljäkymmentä. 
Onko se totta, kun on täyttänyt neljäkymmentä, että ei kiinnosta mitä muut ajattelee ja unohtelee asioita? 
Mitä mieltä sinä olet? 
Mistä tietää, että on nelikymppinen?Oon nelikymppinen, oon nelikymppinen...

Vieläx sääki elät?

Turkulaiset kysyvät ylläolevalla tavalla kaveriltaan mitä kuuluu? Näin nelikymppisten näkökulmasta, totuus on aika lailla tuo. Varo kysymästä, koska nelikymppinen alkaa kertomaan mistä paikasta kolottaa. Yleensä toisen nelikymppisen kanssa "taistellaan" siitä kumpaa kolottaa enemmän tai kummalla on paskempi viikko takana.


Baari-ilta, saunailta vai koti-ilta?

Kaksi viimeistä kuulostaa paljon paremmalta kuin ensimmäinen. Kuka nyt jaksaisi lähteä baariin? Sinne pitäisi laittaa siistit vaatteet ja meikata? Mieluummin menen saunaan tai jään sohvalle katsomaan telkkaria pieruverkkareissa.


Nelikymppisten ongelmat ravintolassa

Sitten kun sinne ravintolaan on päästy, niin laskua maksaessa tapellaan siitä kuka saa maksaa? Enkä nyt tarkoita syötävää. Heh. Aina on joku innokkaasti kaivelemassa lompakkoaan. Ennen vanhaan se meni niin ettei kenelläkään ollut varaa ja kaiveltiin lompakoista viimeisetkin kolikot.


Viikonlopun jälkeen

Nelikymppinen on maanantaisin pirteä kuin peipponen (ellei ole ollut baarissa) ja loppuviikkoa kohden alkaa väsymys painaa. Kaksikymppisen kanssa olet samoilla aalloilla keskiviikkona. Vanha vitsi on valitettavan totta.


Urheilu

Varsinkin jos urheilu on jäänyt ruuhkavuosien takia hieman taka-alalle. Niin kuntoilun aloittaminen tuntuu pahalta varsinkin kaksi kolme (tai jopa neljä) päivää urheilun jälkeen. Paikat kipeytyy nopeammin ja pahemmin kuin aikaisemmin.


Ruoka ja juoma

Nelikymppiset (varsinkin naiset) ovat nautiskelijoita. Ruuasta ja juomasta nautitaan pitkän kaavaan mukaan. Valitettavasti yli nelikymppisen aineenvaihdunta on hitaampi kuin aikaisemmin. Joten tarkkana saa olla.


Sairastaminen

Nykyään tuntuu, että sairastamisessa menee tuplasti tai triplasti enemmän aikaa kuin ennen. Tuntuu myös, että man flu -ilmiö on iskeytynyt myös meihin nelikymppisiin. 


Meikkaaminen

Joko olet sitä koulukuntaa, joka vähentää tai lopettaa meikkaamisen tai sitten se joka lisää sitä reilulla kädellä. Haluat olla joko luonnollinen ja/tai näyttää hyvältä. Or not?

Väki vähenee

Vaan pidot ei parane. Viime vuosina on moni tuttu ja muutama julkisuuden henkilö kuollut suht nuorena. Me nelikymppiset emme enää ajattele niin, että yli 50-vuotiaat olisi ikäloppuja. Ne ovat oikeastaan samaa ikäryhmää ja siksi se kirpaisee, kun tajuaa, että taas on yksi tippunut pelistä pois.

Mikä muisti?

Vielä pari vuotta sitten naureskelin äideille, jotka kertoivat etteivät muista mitään ja unohtelevat asioit. Nyt on täytynyt tunnustaa, että muisti temppuilee pahemman kerran. Olenkin Jumille sanonut, että kaikki pitää kirjoittaa kalenteriin. Muuten en muista sovitusta asiasta yhtään mitään. Välillä on vähän noloa, kun unohtaa ilmoittautua vaikka tupper-kutsuille.

Senat sakaisin

Tämä on ollut minulle ihan normaalia koko elämäni. Mutta nyt tuntuu, että neljänkympin toisella puolella ja varsinkin saksankielellä homma on lähtenyt hanskasta. Eihän minun puheesta saa kohta mitään selvää. Lisättynä sillä, että jotkin suomenkielen sanat ovat myös unohtuneet.

Mitä muut ajattelee

Sitä ei tule enää ajateltua, vaikka ei se aikaisemminkaan ole ollut päällimmäisenä mielessä. Tulee tehtyä ja sanottua paljon asioita. Nykyään harvemmin tulee ajateltua, että oliko tämä nyt jonkun mielestä oikein vai väärin. Ihan sama.


Mitä sinä lisäisit listaan?
Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

Bloglovin' ja Blogit.fi
Ei kommentteja