5/recent-posts/slider1

Blogi tunnustus

A-pua, luvattoman kauan on mennyt tähän että sain tämän kirjoitettua. Sain siis blogi-tunnustuksen Sannin taikasaappaat Sannilta jo joulukuussa. Kiitos kunniasta Sanni. Muutama sääntö on tällä tunnustuksella, tunnustus pitää laittaa eteenpäin, vastata muutamaan kysymykseen ja antaa vinkkejä aloitteville bloggaajille.


 1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
 2. Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen
 3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
 4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
 5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi

Miten kaikki alkoi?

Aloitin bloggaamisen vuosi sitten, olin äitiyslomalla pitkällä sellaisella ja välillä oli vähän tylsää. Aloittaminen kuitenkin venyi koska tietokoneen kanssa oli pieniä ongelmia. Ja muutenkin meidän nettiyhteys on täällä aivan surkea. Kirjoittaminen oli käynyt useasti mielessä, mutta oikeaa hetkeä aloittamiselle ei vain ollut. Mutta nyt on edes jonkin verran aikaa kirjoittaa. Tämä on omalla tavallaan terapiaa minulle, koska ystävät ovat kaukana. Tässä postauksessa avaudun asiasta hieman enemmän.


Muutama vinkki


Muutama ohje aloittevalle bloggaajalle. Kirjoita aiheesta joka kiinnostaa sinua, mitä tiedät ja mitä tunnet. Silloin on helpompi kirjoittaa kun on joku intohimo ja aihe joka on itselle todella tärkeä. Sillä nyt ei ole väliä mistä kirjoittaa vaan se että asia on itselle tärkeä. Sujuva teksti on myös kaiken a ja o, sellaista jota on mukava lukea joka vie mennessään. Itse tykkään rehellisestä tavasta kirjoittaa sellaista on mukava lukea että ei peitellä mitään tai koiteta olla jotain muuta kuin olet. Ja joskus tuntuu ettei pääse jossain tekstissä eteenpäin silloin on parempi pitää taukoa ja myöhemmin palat loksahtavat kohdilleen. 


Tunnustus
En nyt laita tunnustusta eteenpäin kenellekkään tietylle koska musta tuntuu että tämä on kiertänyt jo muutamaan kertaan ympäri. Seuraan useita ulkosuomalaisten blogeja ja aika moni onkin Saksasta, sattuneesta syystä.

Tässä muutamia blogeja joita minä seuraan:


Lempipaikkojani, Jonnan mielenkiinnon aiheet ovat linnat, viinitilat ja lähimatkailu Saksassa. Jonnan viisihenkinen perhe asuu Kölnin kupeessa.

Meriannen mielessä, hän kirjoittaa erityislapsiperheen arjesta Englannista. Välillä on mielessä rankkojakin asioita ja Elsa tarvitsee apua useassa asiassa. Anna taasen on pari kuukautta vanhempi kuin Kimi ja on kiva seurata hänen kehittymistään.

Pätkittäin Pekingissä, joka oli muuten ennen Katkolla Qatarissa Terja kirjoittaa ihan huippu hauskasti. Osaisinpa itsekkin kirjoittaa noin vitsikkäästi.

Viherjuuria, Heidi kirjoittaa Kölnin alueelta ja vähän kaikesta maan ja taivaan välillä. Viime aikoina on aiheena ollut häät ja niiden suunnittelu ja toteutus. Varsinkin kahden kulttuurin ja kolmen kielen häät olivat mielenkiintoista luettavaa. Ehkä mekin joskus?

Puolivälissä, Päivi kirjoittelee Hampurin alueelta mm. ulkosuomalaisuudesta ja äitiydestä kolmen kulttuurin keskellä. Tykkään Päivin tavasta kirjoittaa, usein postauksen tukena on taustatieto tai tutkimus joka tukee tekstiä. Mahtavaa.

From Twinland kuusihenkinen perhe on paluumuuttajana Suomessa. Ennen perhe asui Englannissa. Hauska lukea ajatuksista paluumuuttajan näkökulmasta, tosiaan kun itse tuskin muutetaan kokonaan Suomeen.

London and Beyond, Lena kirjoittelee matkablogia sekä tietenkin ulkosuomalaisuudesta. Lena asuu tällä hetkellä perheensä kanssa Düsseldorfissa.

Eau de Cologne kotirouva Johannan kokemuksia, pohdintoja, mietintöjä arjesta ja kaikesta siltä väliltä. Heidän perheen asumisratkaisu on tällä hetkellä hieman erilainen kuin mihin me muut olemme tottuneet. Äiti ja tytär Kölnissä ja Isä Ruotsissa.


Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

2 kommenttia

 1. Kiitos maininnasta :) Hauskaa, että ihan samoja blogeja seuraillaan. Kas kummaa, että minunkin vakiolukulistallani on eniten toisten Saksassa asuvien blogeja. Vertaistuki jne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, kiitos vielä kun vinkkasit ettei voi kommentoida. Taitaa tosiaan olla että Saksassa asuvien kiinnostaa jostain syystä enemmän.

   Poista