torstai 17. marraskuuta 2016

Normipäivä


Aamumaisema


Kimi täytti lauantaina seitsemän kuukautta ja näin meidän arki on mennyt viime aikoina.

4.18
Heräsin automaattisesti, katsoin kelloa ja odottelin että Kimi herää.

4.38
Kimi heräsi, nostin viereen ja imetin. Itse olin koko ajan hereillä.

4.56
Kimi nukahti tissi suussa. Katselin hetken tätä pientä tuhisijaa, kuinka onnellinen olen ja kuinka ihanaa on imettää. Odottelin että kohta Kimi herää.

5.00
Heräsi ja jatkoi syömistä. 

5.10
Nukahti uudelleen, mutta hetken päästä heräsi ja päätin siirtää omaan sänkyyn. Muistin että on SUPERKUU ja menin katsomaan sitä kylpyhuoneen ikkunasta. Sen verran oli pilviä edessä ettei kuuta näkynyt. Hyvä niin, ei tarvinnut kaivaa kameraa esiin.

6.46
Kimi heräsi, otin viereen ja imetin.

7.15
Kimi oli ihan pirteenä, Äiti ei niinkään. Meillä on tapana köllötellä sängyssä kahdeksaan asti. Nämä ovat niitä aamun ihanimpia hetkiä, kun saa rauhassa herätä. Joskus sanon Kimille että ei nousta ollenkaan, pysytään sängyssä. Kimille se olis varmaan ihan ok, mutta äidin pitää saada ruokaa.

7.48 
Noustiin sängystä, vaatteiden ja vaippojen vaihto. Käyn aina ensin laittamassa aamupuuron tulille ja sitten voidaan rauhassa pukea päälle.

8.00
Tein kaurapuuroa meille molemmille. Kimille omenasoseen kanssa ja minulle vadelmien kera. Jatkoin teen juomista ja Kimi leikki lattialla. Äiti korjaili astiat koneeseen ja siivoili vähän paikkoja.


Kimi odottelee puuroa.


9.04
Kimiä alkoi väsyttämään ja vein Kimin sänkyyn ja kaveri nukahti viisi minuuttia myöhemmin. Huh, ilman pahempaa itkua. Näin ei käy todellakaan aina. Minä jatkoin teen juomista, meikkasin ja kirjoitin "parane pian"- kortin Kimin sedän vaimolle Dilekille (olimme myöhemmin menossa kylään). Soitin Äidilleni, hän ei vastannut mutta soitti hetken päästä. Juttelin äitini kanssa puhelimessa ja samalla leikkelin joulukuusia joulukortteihin.

10.04
Kimi heräsi, hain hänet sängystä ja hetken aikaa juteltiin yhdessä Äidin kanssa. Joka kerta harmittaa kun Äitini on niin kaukana. Mutta saa olla onnellinen että on whatssapp ja skype. 

10.30
Kimillä on taas nälkä, imetän olohuoneessa ja hän nukahtaa hetkeksi.

11.15
Nyt on Äidin vuoro syödä ja onneksi kaapissa oli valmista ruokaa sunnuntailta. Riisiä ja kasviscurrya. Tavarat kasaan ja puetaan ulkovaatteet päälle. Ajetaan autolla Lindenbergiin Dilek-tädin luokse. 

12.00
Hän on sairaslomalla ja olkapää oli operoitu joten hän ei jaksanut lähteä vaunulenkille. Periaatteessa Kimin olisi pitänyt nukkua tässä välissä mutta ei tietenkään malttanut kun Täti ja Äiti koko ajan höpöttivät vieressä. Juotiin teetä ja syötiin tiramisut. Oli kiva höpötellä niitä näitä. Minulla on käynyt hyvä tuuri sukulaisten kanssa, tulen kaikkien kanssa hyvin toimeen.

13.20
Kimi alkoi olla levoton ja ajattelin että tissitainnutuksella se varmasti nukahtaa. No eipä tietenkään, kesken syömisen piti päätä rintani päällä ja kuunteli meidän juttuja (ganz lieb). Ei siitä syömisestä ja/tai nukkumisesta mitään tullut.

14.30 
Kimi alkoi olla todella levoton ja päätin että nyt lähdetään. Vaatteiden pukeminen ei ikinä onnistu ilman itkua ja huutoa. Ei tälläkään kertaa. Ajelin kotiin pidemmän kaavan mukaan että Kimi varmasti nukahtaisi ja otin matkalla tämän alla olevan kuvan. Kotona Kimi heräsi saman tien, oli nukkunut max 30 minuuttia. Plaah!


Hyvin näkyy missä menee lumiraja.


15.26
Isi tuli kotiin ja kerkesi vain pienen hetken olla poikansa kanssa. Isillä on paljon hommia saunaosaston kanssa. Meille valmistuu ensi viikolla oikea suomalainen SAUNA. Minun Isä on tulossa sunnuntaina ja sitä ennen pitää saada paljon tehtyä. Isäni on tulossa auttamaan saunan viimeistelyssä. Kohta päästään löylyttelemään OMAAN saunaan.

15.30
Imetin olohuoneessa Kimiä, tällä kertaa ei nukahtanut. Muistelin niitä aikoja kun imetys ei ollut niin mukavaa. Nyt tästä nauttii eritavalla kun ei satu jokaisella imulla.

16.00
Puettiin ulkovaatteet päälle ja lähdettiin vaunulenkille. Kimin olisi pakko nukkua, muuten ei illasta tulisi mitään. Luojan kiitos Kimi sammahti heti kun päästiin liikenteeseen. Heti kun kotipihaan päästiin, niin kaveri heräsi (aina niin uskomatonta). Koitin vielä kävellä hetken jos Kimi nukahtaisi uudelleen mutta ei, pirteänä katseli maisemia. Taisi miettiä missä ne lehmäkaverit on.

17.10
Tultiin sisälle ja aloitin kokkailun. Laitoin Kimin lattialle leikkimään ja se ei nyt sitten miellyttänyt häntä. Vähän väliä kitisi ja itki. Äitin kokkailusta ei meinannut tulla yhtään mitään kun piti pikkuherraa käydä viihdyttämässä. Isin toivomuksesta tein nakkikastiketta, perunoita ja porkkanaraastetta. Nam.


Nam nam, nakkikastiketta.


17.45
Ruoka oli valmiina ja Kimille syötin iltapuuroa. Isi söi nopeasti ja meni takaisin remonttihommiin. Koitin itse syödä nopeasti, koska Kimi oli väsynyt ja alkoi taas kitistä.

18.15
Aloitettiin Kimin kanssa iltatoimet, pikakylpy lavuaarissa, masun hieronta öljyllä, vaippa, yöpuku ja unipussi päälle.

18.35
Imetin meidän makuuhuoneessa ja Kimi imi taas niin kuin ei olisi ikinä ruokaa saanutkaan. Rakas.

19.05
Keittiö oli pommin jäljiltä joten siivosin ja järjestelin paikkoja. Keitin teetä ja herkuttelin lakritsilla ja kekseillä. Kirjoittelin blogia ja taistelin yhden kirjoituksen kanssa. Silmät ristissä se vaan ei mennyt niin kuin halusin ja päätin julkaista yhden toisen kirjoituksen. Mutta siihenkin meni hetki jos toinen ja olin päättänyt mennä aikaisemmin nukkumaan.

21.55
Olin valmis blogini kanssa ja olin jo menossa nukkumaan kunnes muistin että minun pitää pumpata huomiselle maitoa. Oma on Kimin kanssa aamupäivän koska menen uimaan, joten ei muuta kuin pumppaamaan. Tuoretta maitoa on paljon kivempi käsitellä. Jumi tuli tässä vaiheessa remonttihommista.

23.00
Olin vihdoin sängyssä ja meni hetki ennen kuin nukahdin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti