5/recent-posts/slider1

Murphyn laki

Niin tää on niin just tätä. Saat vauvan (vihdoin) nukkumaan ja ajattelet että nyt viimeistelet yhden kirjoituksen. Niin netti ei toimi. Miten se meneekin aina niin? Tästä sain innostuksen tähän kirjoitukseen. 


Dahliakin kukkii marraskuussa, aina ei voi onnistua.
Murphyn laki sai alkunsa vuonna 1949 kun Yhdysvaltain armeijan kapteeni Edward A. Murphy tokaisi epäonnistuneen lentokonelabotoriakokeen jälkeen "Jos sen suinkin voi tehdä väärin niin hän tekee sen". Wikipedian mukaan lausetta siteerataan usein pessimistiseen sävyyn, joka ei kuitenkaan ollut Murphyn tarkoitus. 

Hänen tarkoitus oli kiinnittää huomiota huolelliseen työhön, kun tehdään tieteellistä tutkimusta, jossa on aina olemassa onnettomuuksien riski. Tutummin lause menee näin: "Jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen". Joskus jollekkin asialle ei yksinkertaisesti voi yhtään mitään. Homma menee pieleen etkä voi tehdä sille asialle yhtään mitään estääksesi sen. Joten Murphyn alkuperäiseen tarkoitukseen en voi samaistua. Hänellä oli kuitenkin koneet käsittelyssä eikä pienet lapset, joita nyt ei ainakaan voi pitää samana.  • Tai että haluaisit tehdä jotain esim siivota, niin vauva herää varmasti kesken hommien. Kädet syvällä vessanpöntössä. Mutta se on ehkä vielä ärsyttävämpää kun et viitsi aloittaa, koska vauva herää hetken päästä. Joskus se hetki onkin tunti tai kaksi. 

  • Teet pitkän kävelylenkin ja vauva on nukkunut koko matkan sikeästi vaikka kyseessä oli erittäin kuoppainen tie. Pääset kotipihalle, ajattelet aloittavasi venyttelyn. Noou, ei kun vauva herää viimeistään silloin kun saat jumppakepin käteen. Eli äiti ei ole venytellyt moneen kuukauteen kunnolla. 

  • Saat vauvan nukahtamaan ja suunnittelet meneväsi myös päivänokosille. Kuitenkin teet "pari juttua" ennen kuin pistät maate. Samalla hetkellä kun laitat silmät kiinni kuuluu rääkäisy. Eli olipa taas nopeat päikkärit.

  • Vihdoin isällä on aikaa vauvalle ja saat pari tuntia aikaa itsellesi. Niin mitä teet? Ihmettelet hetken aikaa että mitä tekisit? On jotenkin orpo olo ja et osaa aloittaa mitään. Pari tuntia menee siihen että et ole saanut tehtyä yhtään mitään. Tai menet kävelemään tai pyöräilemään mutta et kunnolla nauti siitä.

  • Kun olette ravintolassa syömässä. Vauva on ollut rauhallinen koko matkan ja ajan ravintolassa. Kunnes Äiti saa ruoka-annoksen eteen, samalla sekunnilla alkaa armoton kitinä ja mikään ei ole hyvin. Asiaan auttaa vain imetys ja Äiti näykkii myöhemmin kylmää ruokaa. (pisteet yhdelle ihanalle tarjoilijalle Kemptenissä, sain uuden ruoka-annoksen kun vauva oli syönyt). Isä ja Äiti muutenkin aika harvoin saavat syödä samaan aikaan.

  • Sillä kerralla kun muistat ottaa rintarepun mukaan kauppareissulle, et tarvitse sitä. Yleensä vauva herää kaupassa ja aloittaa itkemisen. Kierrät kaupan nopeasti ja puolet ostoksista jää ostamatta. Kassajonossa kaikki tietävät että vauvalla taitaa olla nälkä, koitat selitellä että eipäs ole kun on väsynyt. Joten tästä lähin pidän rintarepun aina mukana niin vauva nukkuu kuin tukki.

  • Itkuhälytin toimii aina silloin hyvin kun et sitä niin välttämättä tarvitsisi. Mutta silloin kun sitä tosissaan tarvitset se ei toimi, akku loppu (vaikka olet tarkistanut edellisenä päivänä), tai muuten vain ei toimi ilman sähköjohtoa(?).

  • Sinulla olisi hetki aikaa rupatella jonkun ystäväsi kanssa, mutta et saa puhelimella ketään kiinni. Ja myöhemmin kaikki soittavat samaan aikaan takaisin, kun jo juttelet yhden kanssa.

  • Entäs se kun ajattelet ihan nopeasti laittaa pikkuisen nukkumaan ja jatkaa iltaa miehesi tai ystäväsi kanssa. Jostain syystä se vauva vaistoaa sen että äidillä on nyt jotain muita suunnitelmia ja nukuttamisessa menee vaikka kuinka kauan. Plaah.

  • Vauvalla on ollut sinun kanssa "huono" päivä, mikään asia ei ole ollut hyvin. Mutta kun Isä saapuu paikalle niin vauva on kuin päivänsäde ja kikattelee onnellisena Isän kainalossa. Silloin on parempi poistua takavasemmalle ja hakata päätä seinään. :)Tätä listaa voisi varmasti jatkaa loputtomiin,  nämä ovat huomioita joita minulle tuli nyt mieleen. Jokainen äiti voi varmasti allekirjoittaa nämä. :) Miten jatkaisit listaa?Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

Ei kommentteja