5/recent-posts/slider1

Suomiloman kuulumiset

Heippa vaan, Suomen loma meni hyvin ja nyt ollaan takaisin kotona. Onneksi on vielä tämä viikko lomaa, ja voidaan palautua lomasta. En tainnut ennen loman alkua kirjoitella mitä meidän suunnitelmiin kuuluu. Joten tässä Suomiloman kuulumiset - kirjoituksessa kerron missä kaikkialla me kerettiin käydä kolmen ja puolen viikon aikana.

Voin tähän alkuun heti kertoa, että kolme vuotiaan kanssa matkustaminen ei aina ole yhtä juhlaa. Nyt tuntuu, että on ihana olla kotona ja hän saa leikkiä ”Oman” kanssa. Me vanhemmat voidaan hieman hengähtää. Tämänkin kirjoitustuokion tarjoaa anoppi eli Oma.


Turku


Reiluun kolmeen viikkoon en ole kirjoittanut yhtäkään tekstiä, ellei Facebook- ja Instagram-päivityksiä lasketa mukaan. Joten voitte vain kuvitella, kun aamusta alkaen alkoi jo sormia syyhyttää. Niin paljon kerkesi tapahtua näiden viikkojen aikana. 

Toiseen blogiini eli Sauna Maailmalla -blogiin on kerätty materiaalia, kuvia, kokemuksia ja tuotenäytteitä. Niitä lähden sitten purkamaan loppukesästä ja materiaalia on varmasti ensi vuoden puolelle asti. Tänne blogiin voin myös hehkuttaa, että vihdoin kova työ on tuonut tulosta ja ensimmäinen rahallinen palkkio kilahti firman tilille heinäkuun alussa. En voi olla kuin tyytyväinen.

Suomiloman kuulumiset

Instagram-tiliä: Suomalainen_im_allgau seuranneet tietävätkin, että missä kaikkialla me ollaan käyty. 

Espoo on kotikaupunkini

Kolme ensimmäistä yötä me oltiin Espoossa ja heti ensimmäisenä iltana oli ystävilläni kesäjuhlat, joihin pääsin osallistumaan. Miten ihana tapa aloittaa Suomiloma, nähdä rakkaat ystävät heti.

Sunnuntaina käytiin katsomassa Trial-kisoja, siellä treffasin veljen perheineen. Sieltä mentiinkin Bembölen Kahvituvalle lounaalle, siellä ruoka on hyvää ja edullista. Lounashintaan kuuluu alkusalaatti ja jälkiruokakahvi, -tee tai jäätelöpuikko.

Maanantaille minulla olikin sovittu yksi saunaan liittyvä tapahtuma. Jonne sitten menin Pimin kanssa, onneksi ystävä tuli oman lapsensa kanssa niin Pimillä oli seuraa sillä aikaa kun äiti saunoi ja haastatteli.

Tiistaina käytiin Marketanpuistossa tapaamassa pihasaunatoimittajaa. Puistossa on muuten mahtava leikkipuisto ja muutenkin alue on mielestäni todella kiva lasten kanssa.PernajaMökki Pernajassa

Tiistai iltapäivällä ajettiin Pernajaan mökille, joka me vuokrattiin nettimokki.com:n kautta. Tiedossa oli mökkielämää melkein kaksi viikkoa. Kyläilijöitä kävi tasaisesti ja Juhannusaattona kävin hakemassa Jumin lentokentältä. Juhannus oli mukava, mutta silloin kun on kivaa ja mukavaa niin aika menee liian nopeasti.

Mökiltä tehtiin muutamia päiväreissuja Porvooseen, Kotkaan, Ruotsinpyhtään ruukkialueelle ja Loviisaan. Mökillä oli mahdollista lainata kajakkeja ja moottoriveneitä, niilläkin tehtiin muutama reissu. Niistä juttua myöhemmin.


Muumimaailma


Kiss my Turku

Mökkiloman jälkeen oltiin yksi yö Vantaalla (Isäni luona) ja jatkettiin siitä sitten Turkuun. Turussa tai Naantalissa meidän pääretkikohde oli (yllätysyllätys) Muumimaailma. Pimille oltiin puhuttu Muumimaailmasta moneen otteeseen ja hän oli innoissaan. Toteutus ei vain mennyt niin kuin Strömössä. Tästäkin pitää ehkäpä kirjoittaa oma kirjoitus.

Turussa käytiin Turun linnassa ja minä kävin saunomassa Turun vanhimmassa yleisessä saunassa, eli Forum Saunassa. Tutustuin Merviin, hänen saunafilosofiaan ja ihaniin tuotteisiin. Aivan mahtava oli tutustua häneen, suosittelen käymään hänen hoidoissaan jos olet sillä suunnalla.Turun linnaHelsinkiä ei voita mikään


Olimme kolme yötä Turussa ja sitten palasimme takaisin Vantaalle Isäni kämpille. Siitä olikin kätevä tehdä pikavisiittejä. Lauantaina oli minulla ja minun ystävilläni saunailta Helsingin keskustassa saunat.fi -yrityksen tiloissa. Mikä onkaan parasta kuin nähdä ystäviä ja saunoa. 


Yövyin vielä hotellissa hyvän ystäväni kanssa ja aamiaisen jälkeen suuntasin Kauppatorin kupeessa olevaan Allas Sea Pooliin. Olin odottanut tätä kokemusta (saunaa ja uima-allasta) jo pari vuotta. 

Allas Sea Poolin ravintolassa törmäsin vanhoihin kavereihini Karhusuolta. Olipa kiva treffata. Koko viikonloppu oli meni Karhusuo-teemalla. Perjantaina näin Kimi Räikkösen Hop Lop:ssa, hyvän ystäväni Karhusuolta lauantaina ja sitten nämä sisarukset. Naurettiin, että taisin tavata koko Karhusuon kerman yhden viikonlopun aikana. Terkkuja vaan kaikille Karhusuolaisille.


Pikaisesti käytiin tutustumassa Oodiin, koska olihan se nyt vain nähtävä. Paikka teki vaikutuksen myös Pimiin ja Jumiin. Mikäs siellä palapelejä tehdessä. Ihan mieletön matkailuvaltti Helsingille.Helsinki by nightLoman loppurutistus

Sunnuntain kohdilla huomattiin, että lomaväsymys alkoi painaa päätä. Voitte vain kuvitella, kun kolme vuotias ei nukahtanut minään iltana ennen klo 22, joten vanhemmilla ei ollut hetken rauhaa. Väsyneitä alettiin olla kaikki ja niin me kiukuteltiin kaikki kaikille.

Maanantai-iltana päästiin vielä Kuusijärvelle saunomaan savusaunoihin ja uimaan (vesi +17). Mikä oli paras lopetus tälle lomalle. Viime vuoden kirjoitus Vantaa on muutakin kuin betonilähiöitä kannattaa käydä lukemassa, siellä on vinkkejä mitä Vantaalla voi tehdä.


Onnellinen, mutta väsynyt

Oli ihana loma Suomessa, mutta tällä kertaa (jännä juttu) ei tullut sitä kamalaa tunnetta. Se tunne, kun tietää, ettei näe läheisiään pitkään aikaan. 

Tällä kertaa tunne oli se että on ihana päästä kotiin ja omaan arkeen. 

Noh, osasyy on siinä, näen ystäväni reilun parin viikon päästä Münchenissä ja kun ystäväni lähtee niin Äiti tulee tilalle.

Äitini tulee hoitamaan Kimiä, koska päiväkoti menee kiinni elokuussa kolmeksi viikoksi. Kun Äiti lähtee, niin tilalle tulee ystäväni Niina ja hänen ystävä Eeva, joten tiedossa on vauhdikas elokuu.

Niin ja mehän olemme menossa jouluksi Suomeen, joten sen tähden ei myöskään tuntunut pahalta.


Joten tällä kertaa se sydäntä raastava tunne jäi kokematta (luojan kiitos).

Loma oli täynnä ihania kohtaamisia vanhojen ystävien ja uusien tuttavien kanssa.
LoviisaKirjoituksia edellisiltä vuosilta

Viime vuoden tapaan mökkikuumetta ei tänä vuonna ollut. 
Jotenkin tuntuu siltä, että nämä vuodet ja lomat menee joka kerta hieman eri lailla. 

Vuonna 2018 loman jälkeen kirjoittelin näin: Suomiloma on jo takana ja Oma mökki ja perunamaa.

Vuonna 2017 ennen lomaa kirjoitin näin: Mitä kaipaan Suomesta nyt 
ja loman jälkeen kirjoittelin näin: Suomi-loman yhteenveto

Vuonna 2016 ennen lomaa kirjoitin näin: Mitä odotan Suomenreissulta? 
ja loman jälkeen näin: Suomiloman yhteenveto


Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: suomalainen_im_allgau
Ei kommentteja