5/recent-posts/slider1

Mitä suomalaisia tavaroita löytyy meidän kotoa?





Tähän on listattu suomalaisia tavaroita joita ilman en osaisi elää. Tai no ehkä se onnistuisi mutta elämäni olisi sitä kautta hieman tylsempää ja vaivalloisempaa. Esimerkiksi sinin lattiakuivain on ihan ehdoton. Yksi mikä meiltä puuttuu on kunnon rikka-kihveli, ehkä tuon sen joku kerta mukanani. 


Astiat

Pääasiassa kaikki astiat ovat minun vanhoja ja tänne tuotuja Suomesta. Olen saanut niitä aikoinaan lahjaksi ja olen niitä vuosien varrella ostanut "muutamia". Jumi laskeskeli kerran että noihin astioihin on mennyt omaisuus, ja oikeassa on. Koitin kyllä selittää että suurimman osan olen saanut lahjaksi (ei mennyt läpi). Aina löytyy jotain kivaa Iittalan myymälästä tai jostain alesta ja pakkohan se on ollut ostaa.






Kuivauskaappi

Kuivauskaappi, jep sen toin yksi kesä matkalaukussa Suomesta. Se on ollu ihan ehdoton. Joskus Jumi huutelee että miksi se kaappi on ihan täynnä? Nooh, varmaan siksi että ne astiat ovat siellä kuivumassa. 







Tiskiharja

Sinin vaihtopää tiskiharja, se vain jäi minulle kun tulin Saksaan ja tuntui tyhmältä heittää se pois. Joten olen pyytänyt tuomaan niitä vaihtopäitä tai tuonut itse Suomesta tullessa.







Tiskirätti

Kiertin bambutiskirätit, ne vain on ihan parhaat ja nämä kuosit ovat aivan ihania. Kyllä näillä kelpaa pyyhkiä pöytiä ja hyllyjä. Näitä pitää ostaa joka Suomen reissulta, niitä voi muuten ostaa ruohonjuuresta.






Käsisuihku

Käsisuihku eli pidee, remonttia suunnitellessa sanoin että tämä on ihan ehdoton vessanpöntön yhteyteen. Olisin totta kai halunnut oraksen käsisuihkun mutta Jumiin iski piheys ja niin meille tilattiin Italiasta joku onneton pidee. Tämä pidee onkin hieman erilainen kuin oraksen suunnittelema josta vesi tulee pehmeästi ja tasaisesti. Meidän taasen tulee sellaisella paineella ja hyvin epätasaisesti että oksat pois. Auuts.








Lattiankuivain

Sinin minimela meillä on näitä kaksi kappaletta toinen kylpyhuoneessa ja toinen saunaosastolla. Aivan mahtava kun on niin pieni ja näppärä mutta kuitenkin tehokas ja kuivaa niin hyvin. Tällä tuotteella olisi aivan varmasti markkinarako muuallakin Euroopassa.




Pesuvati

En vain ole löytänyt täältä, olenkohan edes etsinyt? (Huomio: Anopilla näytti olevan) En varmaan. Kätevä kun liottaa jalkoja tai pistää Kimin siihen istumaan saunassa ollessa.


Valaisin

Design-lamppu, sain Eero Aarnion tupla kupla-lampun nelikymppis synttärilahjaksi. Paikka on vielä vähän hakusessa mutta minä olen kuitenkin tykännyt kovasti.







Saunakiuas

Tulikiven kiuas tilattiin se netin kautta niin kuin kaikki saunan rakennustarvikkeet ja kivet jne. Olen ollut tyytyväinen tähän kiukaaseen vaikka onkin sähkö- eikä puulämmitteinen. Hyvät löylyt ja niin kuin isäni totesi: Saksan parhaat löylyt.


Lue lisää: Mistä tilata saunatuotteita ulkomaille




Tekstiilit

En nyt luettele tähän kaikkia Marimekon, Luhdan ja Finlaysonin tuotteita, mutta kyllä niitäkin löytyy ja paljon. Pyyhkeet, lakanat, pöytäliinat, patahanskat, esiliinat ja ja ja. Tulee niin kotoinen olo kun on jotain suomalaisia (okei vaikkei mitään taideta enää Suomessa tuottaa) tekstiilejä lähellä. Monet (ulko)suomalaiset vieraatkin kommentoivat että onpas kotoista kun on tuttuja tuotteita.







Mitä suomalaisia tavaroita löytyy sinun kotoa?


Lue lisää: Mistä tilata suomalaisia tuotteita ulkomaille




Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: suomalainen_im_allgau





Muista seurata meitä myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen
Bloglovin' ja Blogit.fi

6 kommenttia

  1. Minulta loytyy listaltasi vain astioita ja lakanoita.Olen oppinut niin paikallisiin tapoihin etten oikein kaipaakaan mitaan Suomesta.Minulta loytyy astioiden lisaksi suomalaista grafiikkaa, mummolan vanhat ikkunanpokat,liukurit(jos sattuu joku talvi satamaan lunta Jerusalemissa),vanhoja peltipurkkeja ja Arabian kannuja ja aika paljon kirjoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liukurit olisikin hyvä hommata, meillä niille olisi oikeasti tarvetta. Potkukelkkaa haaveilen mutta se hetki on niin lyhyt niin ei kannata. Kiitos kommentista.

      Poista
  2. Nuo Arabian Teema/Kilta-astiat ovat ihania. Niitä ei välillä tehty lainkaan, ja siksi minulla ei ole yhtään. On sen sijaan koko joukko suomalaisia tavaroita, mutta ei takuulla ole tai tule yhtään muumimukia.Tulisi liian pitkä kommetti luetella kaikki. Moneen tavaraan liittyy surkuhupaisa tai hassu tarina. Hyvät ihmiset ovat lahjoittaneet minulle Mariskoolin ja Aalto maljakon!(Niitä nuoret suomalaiset inhoavat, koska niitä on kaikkilla, vaan Saksassa vain rikkailla.) Muinoin köyhemmpienkin rahat riittivät ostamaan Artekin tuolin 406, ja toin sen rahtina muuttokuormassani.Nykyisin en raaskisi sellaista ostaa. Kaksi Askon (Esko Pajamiehen) Bonanza-sohvaa ja kaksi sohvapöytää ostin muinoin Askon loppuunmyynnistä Frankfurtista. Niissä näkyy elämän jäljet, mutta en löytänyt koskaan asuntoihini sopivampia ja silmälleni miellyttävimpiäkään, vaan niitä on korjattu. Kun niitä voi kerran korjata. Niitä myydään näköjään jo ebayssakin vintagena hyvään hintaan. Hyvä desingniä ei heitetä Sperrmülliin. Olipa kerran aika ennen IKEAA! Mutta IKEAsta saa noita vintagehuonekaluja jäljitelminä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin joo, en edes muistanut että teemaa ei olla tehty aina. Silloin 90-luvulla kun valmistuin niin silloin niitä taas sai ja ihastuin heti. Laatuun kannattaisi satsata, niin kuin sinunkin tapauksessa sohvat kestävät ikuisuuden. Kiitos kommentista. p.s. Onko Frankfurtissa ollut Askon liike?

      Poista
  3. Joo, parhaina aikoina Askolla oli myymälä peräti 12 suuressa kaupingissa Sakassa.

    VastaaPoista