5/recent-posts/slider1

Uimaranta on lähempänä kuin tajusinkaan.

Viime aikoina olen kirjoitellut paljon näistä meidän lähialueen järvistä: Alppijärvet Münchenistä länteen ja Füssenin alueen alppijärvet. Kuitenkin tajusin sunnuntaina että olin unohtanut ihan kokonaan että on täällä meillä päin muitakin uintimahdollisuuksia kuin järvet. 


Yksi vaihtoehto meinasi kokonaan unohtua. Meinaan Fluss eli joki ja Bach eli puro niin kuin saksassa sanotaan. Toki täällä vuoristossa on mahdollisuus mennä uimaan kylmiin ja virkistäviin vesiputouksiin. Ei tietenkään ihan niihin isoimpiin vain paikallisiin söpöihin virkistyskeitaisiin. Yhdestä lähialueen keitaasta Bucheneggeristä kirjoittelinkin viime kesänä.


Buchenegger


Tosiaan kun meren rantaan päästäkseen pitää matkustaa monta tuntia (lue:ainakin yli 5 tuntia). Järven rantaan pitää ajaa autolla 20 minuuttia niin joenrantaan tai putoukselle pääsee alle kymmenessä minuutissa. Niin ihan onnellinen saa olla näistä mahdollisuuksista.

Tosiaan lähellä on yksi joki nimeltään Weißach joka laskee Bodenseehen ja bodenseestä jatkuu Reininä joka taasen laskee pohjanmereen. Yksi alkulähde tälle joelle on Hochgrat, josta olenkin kirjoittanut ja maininnut pariin kertaan. Tämä vuorihan näkyy meidän parvekkeelta, pihalta, keittiön ikkunasta jne. Aah, tiedän, I’m a lucky girl.


Nämä ovat niitä paikkoja joita ei kuka vain tiedä. Ensimmäisenä kesänä ajeltiinkin Weißachin rannalle ja mietin kuinka siistiä on kun on paikallinen opas. Koska itselle ei olisi tullut heti mieleen mennä niihin paikkoihin. Nyt ollaan ainakin kerran kesässä käyty nautiskelemassa muutamassa ”salapaikassa”.Yhteen tällaiseen salapaikkaan veinkin viime kesänä veljeni perheineen, yhden teinin mielestä SE paikka oli koko reissun paras paikka. Kyllä tädin mieltä lämmitti että paikasta tykättiin. Koska teinit ovat välillä vähän vaikea kohdeyleisö. Heh.

Joenrannat ovat ihan parhaita paikkoja kesähelteellä. Kylmä vesi virkistää ja joskus paikkaa etsiessä joutuu hieman vaeltamaan vedessä. Älkää tehkö niin kuin minä vaan hommatkaa kunnon kengät, Crocsit voivat olla liukkaat ja vaaralliset.


Joenrannassa on se hyvä puoli vaikka porukkaa voi olla paljon niin hieman etsimällä ja kävelemällä eteenpäin voi löytää oman rauhaisan paikan.

Plussa ja miinus on kivinen ranta. Makoiluun kovin epämukava mutta kaksivuotiaan mielestä (+ vähän vanhemmat) aivan mahtavaa heitellä niitä kiviä jokeen.


Ainut miinus on se että paarmat eli Bremse ovat kuumalla säällä erittäin toimeliaita ja kiukkuisia. Niitä saakin lätkiä ihan tosissaan. Paitsi ellei käy niin kuin minulle että ne ovat kiinnostuneita enemmän kumppanin ”lihasta”.Tämä varoituskyltti on Eistobelista eli yksi kanjoni lähialueelta.


Joenrannalla uimisessa voi piileä vaara, joten kannattaa tarkistaa virtauksen voimakkuus. Ettei käy niin että hups, tyyppi häviääkin veden virtaan. Usein vaarallisissa paikoissa on varoituskyltti ja silloin ei tosiaan kannata ottaa riskiä. Tosiaan Wasserwacht eli ns. uimavahteja on vähän joka paikassa ja niiden tarve on Saksassa lisääntynyt koska ihmiset eivät tottele niitä kylttejä. Taisi olla suhteessa iso luku asukasmäärään nähden jotka ovat veden varaan joutuneet ja hukkuneet. :(


Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

Ei kommentteja