5/recent-posts/slider1

Kamalan ihana kaks veePimillä oli viime viikolla kaksivuotis syntymäpäivä, joten on pienen tilannekatsauksen paikka.

Mitä kaikkea meidän kaksi vuotias tekee

No hänhän imuroi, tiskaa, pilkkoo perunoita, pyyhkii pöydän ja lattiat, vie roskat roskikseen, auttaa pihahommissa, korjaa syöttötuolia (koko ajan), osaa ottaa vaipan ja yöpaidan laatikosta. Auttaa tietenkin isiä remonttihommissa, joten ihan laiskapossua ei tästä meidän pojasta tule. Reppana on niin kiireinen kotihommissa ettei kerkeä edes leikkimään (vitsivitsi).

Välillä tämä äiti-ihminen on töitä vailla. Vaikka usein näiden hommien jälkeen vasta pitääkin siivota. Mutta mitä sitä ei tekisi oman rakkaansa eteen.

Unijuus(t)o

Pimi se nukkuu edelleen todella hyvin. Kehtaanko edes kertoa että 11-13 tuntia yössä ja tunti pari päivällä. Joten äiteensä on tainnut tulla kun uni maittaa niin makoisasti. Tästä tullaan siihen että ongelmia on luvassa myöhemmin.

Puhe

Puhetta tulee välillä kuin Runebergilta, välillä ei vain saa selvää että mitä se pikkumies höpöttää. Anoppi sanoo että silloin se varmaan puhuu suomea kun hän ei ymmärrä. Tässä on nyt niin hauska seurata tätä kielenkehitystä kun pitää oppia kaksi (kolme) kieltä. Osa sanoista tulee heti saksaksi osa suomeksi. Nyt on alkanut sanomaan joitain sanoja molemmillta kielillä. Ja tietää kenelle puhutaan mitäkin kieltä. Mahtavaa. 

Esimerkkejä: 

Sissää = lisää tai Nommel = Noh mal
Mai = maito 
Pii paa pii paa = paloauto 
Wuf wuf = koira
Mummi, 
Kippis 
Vessa
Kakka 
Raupe = toukka, 
Äiti/Mama/Isi/Papa (+auch) 
Auto
Pipi (joka on saksaksi pissa, mutta meillä se on opittu suomalaisittain) 
Tut weh = sattuu
Affe = apina = samalla sanotaan uh uh ja hytkytään
Abihose = Arbeitshose = Työhousut
Schiitos = Kiitos

Koko ajan toistaa mitä minä sanon. Ja yleensäkin sanat ovat sanan kolme ensimmäistä kirjainta, jos ei osaa jo sitä sanaa kunnolla. Välillä kuitenkin tuntuu että Pimi puhuu kuin Pizza Enrico mita mita sina sanoa? Hmmm? Tai niin kuin mustalaiset Hai, mitä sie?

Kaksi(kolmi)kielisillä lapsilla puheen tuottaminen kestää hieman kauemmin. Joten huolissani en ole vaikka nyt kaksivuotias vasta tavailee muutamia sanoja. Ymmärtää kuitenkin kaikki mitä hänelle sanotaan. Ymmärtää ja kuulee puhetta, niin kuin ajokortin terveystarkastuksessa luki.

Uhmaikä

Juup, se on saapunut meidän taloon jo parisen kuukautta sitten. Tuntu että silloin kun poistettiin trip trapista istuinkaari niin istuminen ja syöminen ei enää onnistu niin kuin aikaisemmin. Koko ajan pitää temppuilla ja kikkailla. Heti jos asiat ei suju niin kuin herra haluaa niin vedetään ne mukavat itkupotkuraivarit. Aah.

Baby Boss

Niin sellainenkin asuu meidän talossa. Käskee meitä vanhempia mitä meidän pitää tehdä. Isi istu tohon, Isi syö tota, Äiti sitä, äiti tätä. Kaikkein herttaisinta se on silloin kun baby boss käskee pussaamaan toisiaan (isi ja äiti). Silloinhan on ihan pakko totella.

Herra Minäitse

Laittaa kengät jalkaan ja pipon päähän. Toistaiseksi takki koittaa mennä jalkaan ja housujen laitto nyt ei vain onnistu. Vetoketjun osaa jo melkein avata itse. Sukkia koittaa laittaa jalkaan mutta ei vain meinaa onnistua.

Karvakaverit

Nalle, halipupu, isopupu = ISO, Tintti, Lemmu, Nalle Puh, Myrsky (nimetty ystävän koiran mukaan), Topsy (minun vanha berhandilainen), Hauhau (talosta löytynyt vanha koira). Ovat kaikki rakkaita Pimille ja ilman niitä ei tule mitään. Sängystä noustessa pitää olla kaikki kainalossa tai tulee huuto. Koita niitä sitten saada mahtumaan pieneen syliin. Vielä viime kesänä ei pehmolelut olleet kiinnostavia ollenkaan. Jossain vaiheessa syksyä rakas nalle tarrautui kainaloon, eikä sieltä meinaa lähteä pois. Nalle pääsi ennen joulua jopa Suomen lomalle.

Taiteilija

Pimi on kova poika piirtelemään. Pyytääkiin usein että pii ja vetää mukaansa hakemaan värikyniä. Kerran olin turhan kauan vessassa ja sillä aikaa oli piirretty kuulakärkikynällä pöytään, kirjaan, lattiaan. Puuh. Tällä hetkellä kuulakärkikynä on verboten eli kielletty. Pimi tykkää myös maalata ja on maalannutkin (minun) mielestä hienoja teoksia.


Siistikaveri

Pimi vie ylpeänä omat käytetyt vaippansa roskikseen. Sanoo jotenkin ”roskiin” ja masu pystyssä (lue:ylpeänä) laittaa pois. Jos joku kerta en halua antaa (tai unohdan) niin itkupotkuraivarithan sieltä tulee.

Leikki

Osaa leikkiä aika pitkäänkin yksinään. Joskus kavereiden kanssa on onnistunut leikkimään jotain yhdessä. Hauska seurata hänen touhuja. Koko ajan puhua pälpättää tai "lauleskelee/hyräilee" jotain. Duplot ja työkalupakki + sisältö on tällä hetkellä in.


Kaiken kaikkiaan ihanan rakas PikkuMies eli Pimi, jonka toilailuja on ihana seurata.Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen
Bloglovin' ja Blogit.fi

Ei kommentteja