5/recent-posts/slider1

Käsespätzle - Juustoinen ähky

Paikallinen ruoka joka tunnetaan Sveitsissä nimellä Chäschnöpfli, Vorarlbergissa Käsknöpfle tai Schwabenissa Kässpätzle/Kässpatza/Kässpatzn. Sitä tarjoillaan Allgäussa, Schwabenissa, Sveitsissä, Liechtensteinissa ja Vorarlbergissa.

Allgäuer Kässpatzen on monien herkku, itse en ole tästä ruuasta niin innostunut. Se on ihan ok makuista. Näin kun anopille sanoin hän otti sen niin etten tykkää siitä. Nyt parin vuoden jälkeen hän on ymmärtänyt mitä tarkoitin, tai ainakin luulen niin. Minä kun en osaa kehua ruokaa jollei se oikeasti ole hirmu hyvää.

Tätä ruokaa kutsutaan meillä päin tosiaan Allgäuer Kässpätzleksi. Anopilta kysyin mikä siitä tekee sen Allgäulaisen? Sain vastaukseksi että ilmeisesti se juusto, eli se juusto/juustot mitä siihen käytetään. Allgäu- versioon tulee Bergkäse ja Emmentaler-juustoja. Erialueilla laitetaan eri juustoja esim. Limburger, Räß, tai Weißlacker, ei hajuakaan miltä nuo maistuvat.


Allgäuer Kässpatzen

600 g Vehnäjauhoja
4 kpl Kananmunia
Suolaa
2,5 dl vettä
200g emmental ja bergkäseä
3 sipulia
voita

Tee taikina jauhoista, kananmunista, vedestä ja suolasta. Tarvitset Spätzleraudan jonka läpi raastat taikinan kiehuvaan suolaveteen. Anna kiehahtaa ja  ota pois reikäkauhalla. Laita lämmitettyyn vuokaan vuorotellen juuston kera. Laita hieman suolaa ja pippuria ja pari nokaretta voita. Laita hetkeksi uuniin 200 asteeseen. Pilko sipulit ohuiksi renkaiksi ja paista voissa pitkään miedolla lämpötilalla kullanruskeaksi. Laita sipulit vuoan päälle ja laita tarjolle.

Lisäksi voit tarjota salaattia tai perunasalaattia. Vorarlbergin Oberlandissa ja Liechtensteinissa sitä voidaan tarjota omenasoseen kera. Yleensä kuitenkin syödään sellaisenaan ja tämä ruoka on yllättävän täyttävää. Puuh.


Guten Appetit!


Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

Bloglovin' ja Blogit.fi

Ei kommentteja