5/recent-posts/slider1

Julkinen liikenne joka kulkee aamusta iltaanMeillä täällä maalla on hieman vaikeaa kulkea julkisilla. Toisin sanoen linja-autoja kulkee mutta vain pari kertaa päivässä. Pari kertaa aamulla ja pari kertaa iltapäivällä, aamusta iltaan heh heh. Deutsche Bahn jyskyttää toki, mutta pienen automatkan 1(10km) päässä. Sinne pitää mennä (bussilla) autolla tai taxilla. Oberstaufenista päästään kyllä mihin suuntaan vain München, Kempten, Augsburg, Lindau, Ulm jne.Tyhjää täynnä.


Parin tunnin junamatkan päässä on München jos ja kun alkaa lannanhaju ja pienet piirit ahdistamaan. Sinne matkaaminen maksaa yhdelle hengelle Bayern-ticketillä 25€ ja Servus-ticketillä 22€. Ero näillä lipuilla on se että Servus lipulla pääsee vain Müncheniin asti. Sen jälkeen ei voi enää matkustaa Münchenin sisällä. Joten yleensä tuo Baijeri-lippu on tarpeellinen.


Viime syksynä testasin miten juna kulkee toiseen suuntaan eli Lindauhin, joka on Bodenseen rannalla. Toki piti ajaa auto ensin Oberstaufeniin eli noin 10 minuutin automatka. Auto parkkiin ja ostin lipun, tällä kertaa lippu oli nimeltään Allgäu-Schwaben ticket. Koko päivän lippu maksoi 20€ eli lyhyestä matkasta aika kova hinta. Autolla olisin päässyt Lindauhin puolessa tunnissa, kilometrejä vain kolmisen kymmentä. Junamatka Oberstaufenista kesti yhtä kauan, ainut että aikaa meni 20 minuuttia automatkoihin. Junamatka meni ihanan jouhevasti mutta aikaa meni turhan paljon.  Joten valitettavasti ensi kerralla taidan kuitenkin mennä autolla.

Ekana talvena meidän piti mennä hotelli-ravintola Martinshöhen ruokaostoksille bussilla. Katsottiin että okei, klo 14 lähtisi bussi Adlerin edestä. Takaisin bussi piti lähteä klo 16.30. Meidän piti kävellä jonkin matkaa ruokaostosten kanssa päätepysäkille. Oltiin ajoissa paikalla mutta bussia ei vain näkynyt. Odotettiin ja odotettiin, pakkasta oli -15 astetta. Toiset bussikuskit eivät tienneet missä meidän bussi oli. Tunnin odottelun jälkeen soitin taksin ja toivoin että työnantaja maksaa sen kyydin. Sen jälkeen tulin niin kipeäksi etten ollut vähään aikaan ollutkaan. Kiitos vain Oberreuten julkinen liikenne.Ajattelin katsoa kuinka pääsisin julkisilla Oberstaufeniin (n.10 km päähän) ja takaisin ja paljon se maksaisi. Bussi nro 18 tulee klo 13.31 Hotelli Adlerin eteen ja on Oberstaufenissa klo 14.00. Kotiin pääsee klo 15.35 tai 17.37 joka on illan viimeinen linja-auto kohti Oberreutea. Tämä kuulostaa liian hyvältä ollaakseen totta. Pitääpä testata joku kerta. Hintaa en löytänyt mistään mutta muistelen että maksoi pari euroa suunta kuusi vuotta sitten.Lindau Hbf


Katselin bussiaikataulua ja ihmettelen että siitä ensinnäkin joku jotain ymmärtäisi. Vaan myös sitä että ihan sama mihin suuntaan bussi menee niin numero on aina sama? Tarkkana saa siis olla jos haluaa päästä perille. Pitää tietää missä kohtaa ja millä puolella tietä seisoo.Oberreuten pysäkkiaikatauluSekava aikataulu koska osa linjoista meni vain koulupäivinä ja osa meni vain vapaapäivinä. Sitten oli vielä joku kesälinja erikseen. Jossain kohdissa luki että linja pitää tilata etukäteen, illan viimeinen (kello kuuden aikoihin) niin sanotusti. Viikonloppuisin menee vain muutama vuoro, aamulla ja iltapäivällä. Kätevää.


Joku kerta tekisi mieli kokeilla bussilinjaa Sulzbergista Bregenziin (AT). Lupaan kokeilla kesällä kun on joku ihana lämmin aurinkoinen päivä. Autolla pitää kuitenkin ensin ajaa Sulzbergiin, noh se on vain viiden minuutin ajomatka. Toki voisin kävellä mutta se kestäisi turhan kauan pystysuoraa mäkeä ylös. Lupaan raportoida myöhemmin.


Näitä aikatauluja kun lueskelin ja katselin totean vain että ajan ehkä kuitenkin mieluummin omalla autolla.

Yksityisautoilu kunniaan!!Aikaisemmin kirjoittelinkin autoilu Saksassa.Meitä voit seurata myös

Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

Bloglovin' ja Blogit.fi

Ei kommentteja