5/recent-posts/slider1

Millainen bloggaaja olen

Blogeissa on pyörinyt haaste, millainen bloggaaja olen. Tässä on minun vastaukset.
1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

Asuminen ulkomailla ja kiinnostus kirjoittamiseen. Raskaana ollessa oli luppoaikaa ja siitä se ajatus sitten lähti. Jälkeen päin ajateltuna olisi ollut hyvä aloittaa jo aikaisemmin mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan.


2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?

Olen kirjoittanut nyt kaksi vuotta.


3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallisen aihe yms.

Ulkosuomalaisen elämä, se on myös ihan tavallista puurtamista. Ei vain kuoharia ja juhlaa koko ajan. Kirjoittelen lähialueiden nähtävyyksistä, pikkumiehen elämästä, omista tunteista ja kipuiluista kun oma perhe ja ystävät ovat kaukana. Oikeastaan mistä vaan, ikinä ei voi tietää mistä seuraavaksi kirjoitan.

4. Kuinka usein päivität blogiasi?

Haavena oli kaksi kertaa viikossa, mutta pikkulapsen kanssa se ei ole aina niin helppoa. Tulee niitä muuttujia kovin usein. Kunpa vain olisi sitä aikaa kirjoittaa. Joten kerran kaksi viikossa on ollut normi.


5. Kumman valitset kuvat vai teksti?

Ensin teksti sitten kuvat.6. Mistä saat inspiraation postauksiisi?

Elämästä. Tästä mitä näen ja koen kun asun Baijerissa. Kaikki ei välttämättä ole niin helppoa, enkä sellaista haluaisikaan. 7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?

Kirjoittelisin mieluummin aamulla, mutta nykyään ne illat ovat minulle sitä kirjoitteluaikaa. Joskus kirjoitan päivällä kun Pimi nukkuu mutta joskus tahdon itsekki huilata. Meidän internet yhteys vain on niin huono että paras on saada kuvat latautumaan yöksi jotta voin aamulla julkaista postauksen.8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen, kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?

Melkein joka päivä tulee tehtyä jotain. Kuvia nappaan usein, varsinkin kun ollaaan liikenteessä ja näen jotain mielenkiintoista niin eikun naps. Usein päässä pyörii ajatuksia uusista postauksista. Postauksia kirjoittelen joko yhden illan viikossa, varsinkin jos on Flow- niin silloin pitää saada kirjoittaa niin kauan kuin mahdollista. Tai sitten kun pitää saada postaus valmiiksi, niin silloin lyhyempiä pätkiä (varsinkin jos pikkumies on kuvioissa). Toisinsanoen hommia tulee tehtyä koko ajan.9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?

Kaikki blogit taitavat olla ulkosuomalaisten blogeja niin Saksassa kuin muuallakin. Vertaistuki on erittäin tärkeää ja hyödyllistä. Tunne että kuuluu tiettyyn ryhmään tuntuu hyvältä. Suomessa asuvat ystävät eivät aina ymmärrä miltä tuntuu olla erossa ystävistä ja perheestä. Muut bloggaajat ja ulkomailla asujat ymmärtävät toinen toistaan.

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

Se että on hyvin ja sujuvasti kirjoitettu. Mielenkiintoiset aiheet ja hienot kuvat. Toki blogin ulkoasu kiinnittää myös huomion. Mutta liian "kaupallinen" ei minua kiinnosta, ennemmin aidot kuvat ja aiheet.11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?

Se että saa kertoa omasta elämästään (vaikken ihan kaikkia henkilökohtaisia juttuja kerro) ja jakaa kuvia joita olen napsinut meidän seudulta. Kertoa näistä ihanista paikoista lähialueilla sekä näistä hulluista arkisista asioista. Asiat jotka ovat erilailla kuin Suomessa. Sekä se että olen blogin kautta tutustunut mahtaviin ihmisiin. Ilman blogia minun elämä olisi niin paljon tylsempää.12. Entä kolme huonointa?

Välillä tietty "pelottaa" että mitä sitä nyt tuli kirjoitettua. Että toivottavasti asiaani ei ymmärretä väärin. Se että bloggaamiseen menee niin paljon aikaa, olen ehkä hidas kirjoittaja tästä netistä puhumattakaan. Myös se että tulee vietettyä liikaa aikaa somessa, lukiessa muiden blogeja ja kommentoidessa. Mutta tämä nyt vain kuuluu tähän aikakauteen.


13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa eli vastaatko mielelläsi kaikkiin saamiisi kommentteihin?

 Todellakin olen ja vastaan aina kaikkiin kommentteihin. Kommentteja on kiva saada, silloin jotenkin konkretisoituu että joku lukee näitä postauksia ja ovat kiinnostuneita mitä olen kirjoittanut.

14. Onko blogillasi muita somekanavia kuten Instagram tai Facebook-sivua?

Kyllä, molemmat löytyy
IG: asentajahiltunen 
FB: Suomalainen im Allgäu
Sekä Bloglovin ja blogit.fi15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?

Luonnoksissa koitan pitää aina yhden valmiin ja muutaman lähes valmiin. Jotta sitten kun ei ole ollut aikaa kirjoittaa voin vain nopeasti muokata ja julkaista postauksen. Minua hieman ahistaa jos luonnoksia ei ole. 


16. Bloggaatko avoimesti eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi?

Kaikki tietää tai luulen että tietävät että bloggaan.


17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?

En hyödy mitenkään taloudellisesti. Tai no yhden kirjan sain kun tein siitä esittelyn.


18. Mikä on tarina blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?

No blogin nimeä miettiessä halusin että siinä on suomen ja saksan kieltä. Alue jossa asun on nimeltään Allgäu ja olen suomalainen. Suomi/suomalainen sanat tunnistavat saksalaisetkin joten tämä oli pieni sanavisa. Joten Suomalainen im Allgäu kuulosti hyvältä. 


19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos niin, miten?

Toistaiseksi olen tyytyväinen tähän mitä nyt teen koska teen tätä omaksi ilokseni enkä ole millään lailla ammattilainen. Toki jos haluaisin tästä tuloja tms. niin pitäisi ehkä tarkemmin miettiä mitä juttuja postaisin ja ottaa parempia kuvia.20. Kolme vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle?

Kirjoita siitä mikä sinua kiinnostaa, älä koita matkia muita. Kirjoita rehellisesti ja tunteella. Kirjoitukset joissa ei ole tunnetta mukana niin niitä ei ole mukava lukea. Ja jos mielesi tekee kirjoittaa blogia niin ei sitä kukaan estä. Aloitat vaan.


P.s. Maisemakuvat on otettu yhtenä kauniina helmikuisena talvipäivänä lähialueelta. Oma kuva on otettu Lindausta markkinoilta marraskuussa.Meitä voit seurata
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen
Bloglovin' ja Blogit.fi


4 kommenttia

  1. Niinpä niin, ne nettiyhteydet! Mutta apua on tulossa, kun me saamme keskiviikkona hallituksen ja sillä on merkitystä myös sinulle bloggaajana: on luvassa nopea internetyhteys Saksan joka kolkkaan. Meille julkaistaan huomenna digitalisointiministerin nimi. Ei tarvitse sitten kohta enää lukea alistuiseen suomalaisten vieraitten piikittelyä saksalaisten jälkeenjääneisyydestä.

    VastaaPoista
  2. Niinpä niin, meille oli luvattu jo vuoden verran että tulee valokuitukaapeli. Sitä on tehty "ahkerasti", piti olla syksyllä valmis mutta sitten tuli lunta. Nyt luulis että jatkavat mihin jäivät kun ilmakin on jo lämmennyt. Mutta toivon ja pidetään peukkuja että kesään mennessä paranee yhteys. Linja on ollut kesästä lähtien extrahuono. Kuvien lataamiseen menee koko päivä jne. Skype-puhelun yhteydet ovat olleet todella huonot. Nyt sentäs sain uuden läppärin ja hyvältä vaikuttaa. Ainakin näppäimistö toimii. :D

    VastaaPoista
  3. Kiitos jälleen Kale postauksestasi😍 Tämä haaste suottaa tulla käyttöön itsellänikin.

    VastaaPoista