5/recent-posts/slider1

SKYWALK Allgäu
Scheideggissa sijaitseva Skywalk on kiva paikka silloin kun on aurinkoinen ja kirkas ilma. Skywalk on rakennettu niin sanotusti puiden latvoihin 20-40 metrin korkeuteen. Ensin pitää kivuta rappuset ylös ja siellä menee kävelyreitti (540 m) siltaa pitkin. Varsinkin lapsille ja lapsenmielisille mukavia "riippusiltoja" tai "pölkkyjä" joiden päällä voi kävellä ja köysiverkkoja joissa voi roikkua. Lopuksi on putkiliukumäki jonka voi laskea tai olla laskematta ja kävellä rappuset alas.


Me käyttiin Martinshöhen porukalla tutustumassa paikkaan heti ekana keväänä. Yksi meidän kaveri oli siellä töissä. Ja nyt vihdoin kuukausi sitten pääsin taas käymään paikassa ja sain otettua lisää kuvia. Saksaksi tällaista paikkaa kutsutaan Baumwipfelpfadiksi, niitä onkin monia ympäri Saksaa. Kaikista on huikeat näkymät, no miksei olisi kun korkealta pääsee katsomaan maisemia.

Skywalk on rakennettu 20- 40 metrin korkeuteen. Paikka on varsinkin koululaisten suosiossa ja sinne he tekevätkin retkiä koulun kanssa. Puiden latvojen korkeudesta näkee joka ilmansuuntaan. Itävaltaan, Sveitsiin ja jopa Lichtensteiniin asti. Bodenjärvi näkyy kivasti yhteen suuntaan ja toiseen suuntaan taasen alpit.Paikka on tarkoitettu ehkä enemmän lapsiperheille koska alhaalla maantasossa on paljon leikkipaikkoja joissa temmeltää. Lapsiperheet ja lapsenmieliset saavat varmasti paikassa vietettyä "koko päivän" mutta lapsettomille riittää tunti tai kaksi. Siinä ajassa kerkeää hyvin tutkailemaan maisemia ylhäältä ja kävelemään reitin vaikka pariin kertaan. Reitin pystyy kulkemaan myös lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa. Koska siellä on torni jossa on hissi ja sieltä yhteys kävelysillalle.
Sisäänpääsymaksu on kesällä aikuisilta 9.50€ ja lapset alle metrin pääsevät ilmaiseksi ja lapset metristä ylöspäin maksavat (ikään 17v.) 7.50€. Talvella aikuiset 7.50€ ja lapset 5.20€. Löytyy myös perhelippuja, ne voit tarkistaa täältä.

Aukioloajat kesäkaudella klo 10-18, talvella to-su klo 11-17 (suljettu 8.1.-9.2.2018), joulun aikaan auki joka päivä klo 11-17. Kannattaa tarkistaa sivuilta milloin on auki.

Parkkipaikka löytyy ja se on maksullinen. Saksalaiseen tyyliin me saatiin lähtijöiden parikkilipuke, joten ei maksettu mitään.

Koirat ovat paikkaan tervetulleita, koirat pitää vain pitää kytkettynä. Ylös koirat eivät kuitenkaan pääse vaan heidät pitää jättää "koirankoppeihin" jotka ovat varjossa puiden suojassa.


Jos on ukonilma tai myrsky niin silloin paikka pysyy kiinni, eli tosiaan kannattaa aina tarkistaa etukäteen jos epäilee että onko auki vai ei? Lumi- tai vesisateella paikka on normaalisti auki.
Muista seurata meitä myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

Bloglovin' ja Blogit.fi

4 kommenttia

 1. Kaikenlaiset yläilmoissa sijaitsevat paikat ovat kyllä aina hauskoja, vaikka jokin aika sitten huomasinkin olevani lievästi korkeanpaikankammoinen... Onneksi maisemat useimmiten ovat pienen tärinän arvoisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ylös pitää aina päästä. Onneksi ei ole korkeanpaikankammoa, muuten jäisi täällä päin monet ihanat maisemat näkemättä.

   Poista
 2. Tuollaiset on jääneet minulta kokematta niin Saksassa kuin muuallakin, mutta mikäettei sitä voisi koettaa. Vaikka juuri maisemien takia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen näitä on ympäri Saksaa ja ilmeisesti muissakin maissa. :)

   Poista