5/recent-posts/slider1

Mitä tekisin yksin Helsingissä

Treffasin ystävää jokin aika sitten ja keskusteltiin siitä kuinka pikkulapsen kanssa Helsingissä käydessä ei jää aikaa tehdä ja kokea niitä asioita mitä haluaisi. Ystävä sanoikin että hän aikoo tehdä keväällä yhden naisen reissun Helsinkiin ja käydä niissä paikoissa joissa ei ole vielä kerennyt käydä. 
Helsingin tuomiokirkko

Jäin miettimään tätä asiaa ja tekisi niiiin kovasti mieli tehdä reissu Helsinkiin. Yöpyä jossain kivassa hotellissa Helsingin keskustassa ja vain kävellä ja haahuilla. Istuskella kahviloissa, istua siiderillä, nauttia merituulen henkäyksistä (tiedän että tosiasia on toista) ja olla vain.

Toki uusissa saunapaikoissa olisi kiva käydä. Löyly:ssä olen jo käynyt mutta vain terassilla.Sea allas Pool ja SkyWheel Helsinki


Mitä tekisin yksin Helsingissä


Sea allas pool

Olen nähnyt kaverettein facebookissa niin ihania fiilestelykuvia ja fiiliksiä. Haluaisin käydä siellä saunassa ja uida ulkona sekä toki rentoutua hetken jossain aurinkotuolissa.


SkyWheel Helsinki

Ehkä teistä stadilaisista tää on jo niin last season mutta meille ulkosuomalaisille tämä on varmasti yksi kiva kokemus sitä kun ei aikaisemmin ole ollut. Joten tänne menisin ehdottomasti.


Oodi

Viime vuoden loppupuolella avautunut Oodi-kirjasto on näyttänyt niin kivalta ja mielenkiintoiselta että sinne on ehdottomasti päästävä. Ehkäpä jopa niin että siellä kerkeisi kirjoittamaan yhden blogiartikkelin. Tätä on hehkutettu niin kovasti että tänne on päästävä yksin ja/tai koko perheen voimin.


Sporakoff

Uskomatonta mutta totta tämä on ollut bucket-listalla jo monen monta vuotta. Mutta en vain kertakaikkiaan ole saanut aikaiseksi mentyä. Mutta tänne menisin vaikka yksin, toki seurassa ehkä paljon hauskempaa.


Salakapakka

Tuomiokirkon lähettyvillä sijaitse salakapakka, tästä olen jo parilta eri henkilöltä kuullut ja pakkohan sinne on päästävä vaikka drinksut maksaakin 15 euroa kappale.KappeliPäivä alkaisi näin:


 • Nauttisin aamupalan jossain ihanassa hotellissa Helsingin keskustassa tai välittömässä läheisyydessä. 

 • Kävelisin kaupungin läpi kauppatorille jossa ehkä nauttisin munkkipossun ja teen. Samalla katselisin ohikulkevia ihmisiä.

 • Tämän pienen kävelytuokion jälkeen menisin Allas Sea Pooliin uimaan, saunomaan ja rentoutumaan. Ehkäpä siellä nauttisin vielä lounaan uinnin päätteeksi. Aaah.

 • Uimisen ja saunomisen jälkeen menisin SkyWheel Helsinkiin katselemaan maisemia.

 • Rannan tuntumasta onkin kiva kävellä katsomaan uutta kirjastoa nimeltään Oodi. Sitä on niin hehkutettu että onhan se nyt vain nähtävä. Siellä menisin johonkin nurkkaan lukemaan kirjaa tai kirjoittamaan.

 • Tässä vaiheessa olisi mahdollisesti taas nälkä ja menisin jonnekin syömään.

 • Tämän jälkeen olisikin kiva nauttia yksi kylmä juoma Sporakoffissa. Samalla nauttisin raitiovaunutunnelmasta ja katselisin kaupunkia vielä erilaisesta kulmasta.

 • Illan päätteeksi menisin vielä käymään salakapakassa yhdellä drinksulla.

 • Sitten kävelisin takaisin hotellille ja pistäisin pään tyynylle.

Mitä sinä tekisit yksin Helsingissä?Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

2 kommenttia

 1. Kuulostaa ihanalta!

  Itse tekisin paljon samankaltaisia juttuja. Suosikkikahvilani on Café Regatta! Siellä käyn aina kesäisin ehkä melontaakin tulee tehtyä. Muuten vaan rennosti ihaillen maisemia <3


  www.nouw.com/ladolcemusica

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä tuli käytyä viime kesänä ekan kerran. Ja ihastuin. Ne korvapuustit on maailman parhaimmat. Pakko päästä ens kesänä uudelleen. Kiitos kommentista. :)

   Poista