5/recent-posts/slider1

Surkea netti on historiaa



Olemme jo yli vuoden saaneet odotella nopeaa nettiyhteyttä. Tai oikeastaan kaksi vuotta. Aluksi luvattiin että nopea yhteys tulee syksyllä 2016, sitten sanottiin että eikun syksyllä 2017. Ja lupaavaltahan se näytti kun sitä kesällä jo täällä tehtiin ja kaiveltiin. Kaiveluiden takia netti on pätkinyt pahemman kerran. Ja minulla on palanut hihat moneen otteeseen.






Sen enempää näistä nopeuksista en tiedä mutta kuulemma meidän nykyinen yhteys nopeutui moninkertaiseksi. Voitte vaan kuvitella kuinka surkea se yhteys on nyt ollut. Jopa T-Mobilen oma työntekijä nauroi kun kuuli meidän hitaasta nettiyhteydestä.


Muutamat alan ammattilaiset sanoivat että meidän kylälle hommattiin samantien vanha järjestelmä. Joten valokuitukaapeli on ihan vanhentunut vaikka nopea onkin (kaikki on nopeita verrattuna vanhaan). Tarkennus valokaapeli tulee tuohon puhelinpömpeliin asti ja siitä sitten ”tavallisella” puhelinjohdolla meille. Joten minäkin huonolla matikalla osaan sanoa että eihän se meille tule yhtä nopeasti.


Ihan muistinvirkistämiseksi kuinka surkeaa oikein oli

Blogiin kuvia ladattuani se kesti koko päivän tai yön. Eli olenkin aina ensin kirjoittanut tekstin valmiiksi, etsinyt kuvat ja laittanut latautumaan. Sen jälkeen ei pysty kukaan tekemään mitään koneella. Ei edes whatsapp-puhelut onnistu.




Koitin ladata jotain sivustoa vaikka kuinka monta kertaa ja kuinka kauan. Aina kone herjasi ettei ole nettiyhteyttä tai jotain muuta vastaavaa. Arrrggghhh!!





Vanha läppäri alkoi vedellä myös viimeisiään. Näppäimistö ei toiminut ja välillä nettiyhteys katkesi. Jotain häikkää siinä oli mutta nyt on kiva kirjoitella kun on uusi kone. Saan jopa ladattua jotain muitakin ohjelmia kuin vain nämä pakolliset.

Sen hetken kun olisi sitä ”omaa aikaa” niin ei se netti juuri silloin toiminut. Laite ei löytänyt nettisivua tai muuta vastaavaa. Niin rasittavaa. Viiden minuutin hommaan meni ainakin tunti.






Joten nyt vihdoin parin vuoden odottelun jälkeen meilläkin on kohtalainen yhteys. Jee!! 

Vaikkakin alkuun yhteys pätki ja pätki vaikka piti olla "nopea" yhteys. Nuo korjaustoimenpiteet jatkuvat ilmeisesti vielä jonkin aikaa mutta ensi vuonna (ehkä?) on vielä parempi yhteys.

Nyt pystyy lataamaan kuvia nopeasti ja katsomaan samaan aikaan you tubesta kun käyttää muuten nettiä. Luksusta. Ollaan myös pystytty hyödyntämään näihin kaikkiin meidän Smart-TV:tä. Vihdoin.


P.s. Jostain syystä minun Samsungin puhelimen kautta whatsapp-puhelut ovat edelleen katastrofi. Osaisko joku neuvoa? Vastapuoli ei kuule minun sanoista kun alkutavut, minä kuulen vastapuolen ihan normaalisti. Jollain lailla lähtevä signaali pätkii ja sen tähden taitaa minun sanomiseni pätkiä. Olen jo pistänyt kännykän tehdasasetuksille eikä ole auttanut ongelmaan.





Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

4 kommenttia

  1. Meille tuli myös taloyhtiöön hetki sitten valokuitu, koska vanha verkko oli niin hidas. Harmi, että sinulla oli ongelmia toimivuuden kanssa aluksi, mutta musta tuntuu, että aina kun vaihtaa jotain ni tulee alussa vähän ongelmia. Mulla on ainakin puheluiden kanssa välillä, että pitää olla ikkunoiden lähellä, että ne toimivat paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vuosi tämän episodin jälkeen voin todeta, että nopea netti on ihan huippu. Kiitos kommentista.

      Poista
  2. Juu, onhan tuosta hitaasta netistä puhuttu, mutta en osannut kuvitella sen olevan noin surkea. Nostan hattua, että olet jaksanut kirjoittaa kiinnostavaa Allgäu-blogiasi näin kauan. Suomalaista sisua! Hauska kuulla, että elosi ja olosi parani.
    Maanantaina ja tiistaina hallitus piti asiasta Digitalklausurin. G5 verko on tulossa ja katvealueillekin luvataan mobiiliyhteydet. Google käänsi Funkloch´in sanoilla funk reikä, ja niitä reikiä näkyy kartan mukaan olevan mäkisessä ja laaksoisessa Saksassa paljon. Lankapuhelimeen voi luottaa vielä kauan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, se netti oli jotain käsittämättömän hidasta. Luojan kiitos nyt jo paljon parempi. Kiitos Katriina kauniista sanoista.

      Poista