5/recent-posts/slider1

Frankfurt am Main - I love this City

Kirjoittelin jokin aika sitten au pair vuodestani Frankfurtista. Kirjoittaessa tuntui että eihän me tehty siellä mitään muuta kuin biletetty. Mutta tarkemmin kuin aloin miettimään niin kyllähän siinä vuodessa kerkesi aika paljon kaikkea tekemään.

Silloin Frankfurtin katuja kulkiessa päässä soi aina tuo kappale - I love this city.






Niin kuin ystäväni Laku mainitsikin niin olihan ne ravintolat/yökerhot tavallaan nähtävyyksiä. Jotkut paikat olivat kuin olivatkin elämyskeitaita. Tämä lista on tuskin enää voimassa oleva koska ajasta on tosiaan se kymmenen vuotta aikaa ja osaa paikoista tuskin on enää olemassa. 

Ravintolapuketuminen piti olla aina tip top, (okei oli paikkoja jossa oltiin rennompia). Tennareissa, rikkinäisissä housuissa tms et varmasti päässyt sisälle. Plus että jonossa omien huikkien ottaminen oli tiukasti kielletty, toisin sanoen portsarit eivät päästä sisälle jos näkivät että joit omia juomia jonossa. Heillä taisi olla kiikarit, jos oltiin nurkan takana otettu huikkaa niin ei päästy sisälle. Ou nou. Onneksi oli monia ravintolavaihtoehtoja joista valita. Nyt kun katson listaa niin monet meidän mielestä hyvät paikat ovat lopettaneet ja kuulemma Frankfurtin yöelämä ei ole enää entisensä?


Meidän TOP 6  biletyspaikat

Living XXL

Oli ennen Euroopan keskuspankin alakerrassa ja kuuluisat after workit aina keskiviikkoisin. Tosiaan ollut suljettuna jo pari vuotta.

Club Odeon

Minun lähin yökerho/disko, joka taisi olla meidän ensimmäinen bailupaikka. Ja kivaa ja hauskaa oli. Toimii nykyään nimellä le Panther

Cocoon Club Frankfurt

Teknoklubi joka sijaitsi hieman kauempana keskustasta, mielettömän iso paikka (1500 asiakasta), jossa kivat loossit. David Guetta esiintyi siellä kerran ja meno oli aivan mahtavaa. Nykyään paikka toimii nimellä moon13.

Velvet Club Frankfurt

Sinne päästiin kerran sisälle kun vilautettiin NOKIA-puhelinta. Portsari oli vanhan nokialaisen kannattaja (aikaa ennen älypuhelimia), mahtavaa.

Waxy's Irish Pub Frankfurt

On irlantilainen pubi, jossa oltiin monet kerrat. Legendaariset Halloween-bileet ovat jääneet minun muistilokeroihini.

O’dwyer's Irish Pub

Sachsenhausenista tuli meidän olohuone. Sinne oli helppo mennä ”yksille” ja sieltä yksi meistä löysi englantilaisen poikaystävän. Paikassa oli myös karaoke, itse en kyllä uskaltautunut mikin ääreen.

Yours Australian Bar

Täällä oltiin useammin kuin missään muualla. Meno oli taattua, tanssilattialla vietettiin aikaa pilkkuun asti. Paikan Snake Bite tuli myös testattua. Nykyään on suljettu. 


Mutta mutta vaikka nuo bilepaikat tuli meille tutuiksi niin silti kaupungista jäi meidän mieliin jotain sellaista mitä on vaikea selittää. Tytöt koska treffataan taas?





TOP 4 hengailupaikat

Mainin ranta

Ihan ehdottomasti paras paikka, siellä vietettiin useat piknik-hetket ja sinne oli helppo kutsua kavereita tai joskus jopa joku meni ohimennen ja huikattiin että tule hetkeksi istumaan. Nämä huolettomat hetket.

Kaupungilla kävely

Varsinkin sunnuntaisin kun ei ollut mitään järkevää tekemistä niin mikäs sen parasta kuin talsia pitkin hiljaisia katuja. Yksi jäätelöbaari Konstablewacherilla oli kävelyreitin varrella tai päätepiste.

Puistot

Günthersburgpark oli minun lähin iso puisto ja siellä olin usein nenä kiinni kirjassa.

Apfelweinstrasse

Viikonloppuöisin paikassa on niin villin lännen meininki että päivisin siellä oli paljon kivempi kävellä ja katsella ympäriinsä.





TOP 4 nähtävyydet

Kaufhofin terassi näköala

Ylätasanteelta on myös ihan kivat näkymät. Ihan ilmatteeksi tai no kahvikupin hinnalla. Siellä tuli usein istuskeltua ja "kahviteltua".

Opera-talo

Oopperaa ei menty katsomaan, mutta rakennuksena hieno. Joka piti jokaiselle turistille näyttää.

Maintower

siellä piti ainakin kerran käydä. Hissi meni vauhdilla ylös ja sitä ennen oli reppujen tarkistus. Mahtavat maisemat joka suuntaan. Kirkkaalla ilmalla saat eniten irti.

Eläintarha

asuin ihan nurkan takana ja vuoden aikana kävin siellä kahdesti.

Apfelwein express

Omenaviiniratikka, vastaava kuin Helsingissä Sporakoff. Kyydissä saat käteesi apfelweinin ja brezel-pussin. Eikä ole hinnalla pilattu.



Eläintarhassa on pingviinejä.



TOP 7 aktiviteetit

Luistelu

Suomalaiselle mikäs sen rakkaampaa kuin päästä luistelemaan. Kävin täällä pari kertaa tunisialaisen kaverin kanssa.

Elokuvat

Silloin oli vielä vanha elokuvateatteri toiminnassa ja siellä sai katsoa filmejä englannin kielellä. Mahtavaa. Sneak Prewiev on aina maanantaisin, nykyään siinä lähellä uudessa elokuvateatterissa.

Uinti

Panoramabad, Rebstockbad, näissä tuli käytyä vuoden aikana jonkin verran. Saunasta piti maksaa erikseen ja yhteissaunaan en silloin halunnut, joten en päässyt niitä testaamaan.

Kuntosali/jumpat

Paikkoja on ympäri kaupunkia pilvin pimein, niistä vain valitsemaan oma suosikki.

Juoksu

Silloin kokeilin mainin rannalla juoksentelua aamuvarhain sepäs olikin oikein mukava uusi harrastus.

Skyliners-koripallo

Yksi meistä oli kova koripalloilija ja hän sai meidät houkuteltua katsomaan koripalloa. Paikan päällä olikin ihan mahtava tunnelma, olin ekaa ja näillä näkymin vikaa kertaa korismatsissa.

Salibandy

Tunnetummin sähly vaan, unihockey saksaksi. Tiistai-iltaisin oli treenit jonne minäkin sitten jossain vaiheessa eksyin. Kivaa oli pelata poikien kanssa, vaikkakin peli oli välillä vähän rajua. Kerran sain kyynärpäästä poskikulmaan ja joten minulla oli sitten musta silmä seuraavat kaksi viikkoa.






TOP 4 ravintolat

Wagners

Tyly palvelu ja Grüne Sauce on paikan valttikortit. Omenaviinipaikka joten kaljaa ei sieltä saa. Älä vain erehdy tilaamaan. Aito saksalainen tunnelma ja istutaan pitkissä pöydissä. Tätä paikkaa suosittelen kaikille Frankfurtin kävijöille. 

Raffaello

Ihana italialainen paikka ja varsinkin sen terassilla olen istunut monen monta kertaa. Tomaattikeitto tai margarita pizza ovat hyviä. Jäin usein terassille vain lukemaan tai odottelemaan kavereita.

Pizza Pasta Factory Sachsenhausen

Täällä istuttiin, syötiin, juotiin ja treffattiin usein kavereiden kesken. Oli kivalla paikalla ja ruoka ja palvelu oli hyvää. Terassille paistoi kivasti aurinko. Valitettavasti paikkaa ei nykyään ole.

Kiinalainen HBF:n lähellä

Nyt ei ole mitään hajua mikä on paikan nimi mutta siellä käytiin mielestäni useammin kuin kerran. Ihastuin yhteen annokseen jonka otin siellä sitten aina.





HUOM! Silloin elettiin hieman köyhyysrajan alapuolella ja ei ollut varaa käydä missään kalliissa ravintoloissa. Joten mc donalds tuli silloin kovin tutuksi. Ou nou.


Tässä oli pientä listausta mitä au pairit tekivät vapaa-aikanaan. Tai ainakin minä.



Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

Bloglovin' ja Blogit.fi

Ei kommentteja